10 Kesilapan Perniagaan Dalam Talian Yang Harus Anda Perlihatkan

Sekiranya anda menjalankan perniagaan dalam talian, anda harus mengetahui 10 kesilapan perniagaan dalam talian yang paling biasa ini.

Jangan Buat Kesalahan Tidak Mengemas kini Kemahiran Anda

Sebilangan besar orang mempunyai kemampuan untuk menawarkan beberapa jenis perkhidmatan atau produk dalam talian. Jika seseorang sedang mencari apa yang anda lakukan dan itu sesuatu yang tidak boleh mereka lakukan atau tidak mempunyai masa, mereka akan membayar anda untuk melakukannya. Tetapi anda tidak mahu memasukkan semua telur anda ke dalam satu bakul. Permintaan perubahan kemahiran, dan itulah sebabnya perlu memastikan anda dapat menawarkan pelbagai kemahiran. Untuk ini, anda perlu terus mengemaskini kemahiran anda.

Walaupun anda menggunakan perkhidmatan kepada pelanggan, anda ingin mengetahui asas mengenai apa sahaja yang anda tawarkan. Anda tidak pernah tahu jika penyumber keluar gagal menyelesaikan tugas atau tidak betul. Anda mungkin tidak mempunyai masa untuk membetulkannya kerana tekanan tarikh akhir. Pada masa ini, mengetahui tentang apa yang anda tawarkan dapat membantu anda untuk melangkah dan menyelesaikan tugas. Anda mahu mengelakkan tarikh akhir yang hilang sebanyak mungkin. Itu adalah keadaan yang sukar untuk dibalikkan.

Sudah tentu, mempunyai sumber yang boleh dipercayai akan membendung keadaan ini daripada timbul. Semasa mempertimbangkan pengedar luar, minta mereka melakukan beberapa pekerjaan yang eksklusif untuk anda, pada awalnya, untuk melihat bagaimana bentuknya. Sekali lagi, memahami asas-asas tugas yang mereka lakukan akan membantu anda menilai kemahiran mereka. Sebaik sahaja anda yakin kebolehan mereka, anda boleh menggunakan sumber-sumber tersebut untuk melakukan kerja untuk pelanggan anda.

Untuk sebahagian besar, internet telah menjadikannya mudah bagi orang untuk menjaga kemahiran mereka terkini dan belajar yang baru. Terdapat banyak laman web yang didedikasikan untuk pembelajaran. Sesetengah mempunyai mata pelajaran tertentu manakala yang lain adalah tujuan umum. Anda mungkin perlu membayar beberapa kursus, tetapi anda akan dapat menjumpai banyak kursus secara percuma. YouTube adalah satu tempat untuk melihat jika anda dapat melepasi iklan dan tawaran. Tempat percuma lain yang kerap berkembang adalah Khan Academy.

Apabila anda merasa selesa dengan set kemahiran baru anda, anda boleh menawarkannya sebagai perkhidmatan mandiri, atau anda boleh menggunakannya untuk add-ons. Jika anda sudah mempunyai pangkalan klien sedia ada, cukup biarkan mereka tahu bahawa anda boleh melakukan perkhidmatan tambahan ini apabila mereka memerlukannya. Juga, tanya mereka jika mereka tahu sesiapa yang mungkin mencari perkhidmatan tersebut. Anda telah membuktikan diri anda kepada pelanggan anda supaya mereka tidak sepatutnya masalah mengesyorkan rakan sekerja. Jenis rujukan adalah sumber terbaik untuk pekerjaan baru.

Malah Perniagaan Dalam Talian Perlu Rancang

Seperti yang dikatakan Benjamin Franklin, “Jika anda gagal merancang, anda berencana untuk gagal.” Salah satu sebab utama untuk memulakan perniagaan dalam talian adalah, mudah dilakukan. Tetapi kemudahan itu sering datang dengan harga tidak membuat rancangan bagaimana anda akan membuatnya berfungsi. Dinamik perniagaan dalam talian mudah. Pelaksanaannya adalah apa yang membuang banyak orang. Mencuba membuatnya tanpa rancangan adalah yang terbaik, pertempuran yang sukar.

Pelan ini tidak perlu menjadi pelan perniagaan yang rumit. Pastikan ia mudah dengan menyatakan jenis orang yang anda targetkan (pelanggan ideal anda) dan jenis produk yang akan anda tawarkan. Datang dengan senarai platform media sosial yang sesuai dengan apa yang anda cuba jual.

Tentukan jenis saluran pemasaran yang akan anda jalankan. Ini mungkin penciptaan kandungan untuk laman web, video, buku petunjuk, dll. Jangan menolak kaedah luar talian tradisional seperti surat terus dan risalah. Ini masih berfungsi lebih baik daripada kebanyakan orang menyedari.

Apa sahaja kaedah yang anda pilih, pastikan anda menjejaki usaha anda. Sekiranya anda tidak tahu di mana jualan anda datang, anda tidak akan dapat menghabiskan perbelanjaan dengan kaedah tersebut. Dan anda juga akan menghabiskan banyak wang pada saluran yang tidak berkesan.

Satu lagi masalah biasa yang berkaitan dengan perancangan adalah tidak mengetahui apa yang perlu anda lakukan untuk berjaya dalam perniagaan dalam talian anda. Apabila anda mula-mula mula, anda tidak akan mempunyai cukup pengalaman untuk menentukan laluan terbaik untuk dilaksanakan. Sekiranya ini berlaku, dapatkan program atau mentor yang berkelayakan untuk mendapatkan anda di landasan yang betul. Anda boleh memilih untuk menggunakan ini cukup lama untuk membuat rancangan, atau anda dapat meneruskannya sehingga anda mempelajari kaedah dan teknik yang sesuai untuk membantu anda.

Salah satu masalah terbesar ketika meminta pertolongan dari orang lain adalah sama ada mereka benar-benar layak untuk memberikan pertolongan itu. Mintalah beberapa bukti tentang apa yang telah mereka capai. Sekiranya anda merasakan bahawa mereka bukan orang yang mereka katakan, jangan takut untuk terus maju. Ia adalah wang anda, dan anda tidak mahu mereka menjejaskan peluang anda untuk berjaya kerana kekurangan pengalaman.

Sekiranya anda membuat rancangan yang tepat untuk perniagaan dalam talian anda, anda akan meningkatkan peluang anda untuk menjadikannya berfungsi. Ia masih akan mengambil banyak usaha, tetapi perjalanan harus lebih cepat daripada cuba membuatnya tanpa rencana.

Mendapatkan Kurang Selesai Dengan Mencuba Melakukan Semuanya Sendiri

Memulakan perniagaan dalam talian adalah mudah. Menjalankan kejayaan perniagaan dalam talian adalah keseluruhan permainan bola sepak yang lain. Salah satu kesalahan terbesar yang dilakukan oleh pemilik perniagaan dalam talian adalah mereka berusaha melakukan semuanya sendiri.

Anda percaya anda tahu apa yang diperlukan untuk membuat wang dalam talian, dan anda mula melaksanakan tugas untuk sampai ke sana. Tetapi kemudian, perkara-perkara lain datang yang dapat di jalan. Bil tiba melalui surat, jadi anda membayarnya. Mungkin anda mendapat panggilan telefon dari seseorang yang berminat dengan apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda. Anda menghabiskan masa sejam dengan prospek ini. Mereka membuat keputusan untuk menyewa awak. Mereka meminta kontrak dan dokumentasi lain. Sebelum anda mengetahuinya, hari anda sudah selesai.

Keesokan harinya, anda teruja untuk memulakan kerja untuk pelanggan baru ini dan memutuskan bahawa anda juga memerlukan lebih banyak pelanggan. Anda melakukan pencarian secara dalam talian dan menghantar beberapa e-mel. Anda mendapat beberapa camilan dari prospek yang meminta maklumat lanjut. Anda perlu melakukan penyelidikan untuk menjawab soalan mereka. Pada masa anda selesai, hari anda sudah separuh, dan anda belum melakukan apa-apa untuk klien baru.

Seperti yang anda lihat, menjalankan perniagaan dalam talian sering memerlukan lebih banyak daripada yang anda buat. Anda akan tetap sukar untuk mengurus kerja sebenar dengan prospek. Sesuatu yang perlu diberikan. Sama ada anda menghabiskan sebahagian besar masa anda dengan prospek, atau anda membelanjakannya bekerja untuk pelanggan anda. Anda perlu memuatkan apa sahaja yang anda memutuskan untuk tidak lakukan, kepada orang lain.

Sekiranya anda mempunyai cukup pekerjaan untuk membenarkan pengambilan seseorang, maka dengan segala cara, teruskan dan lakukannya. Sudah tentu, ini bermakna anda mungkin perlu menguruskan pembayaran gaji dan menawarkan faedah, dan lain-lain. Alternatifnya ialah melakukan penyumberan luar, jadi anda tidak perlu membayar faedah tersebut. Manfaat besar lain untuk penyumberan luar ialah apabila anda menjumpai seseorang yang tidak berfungsi sebagaimana mestinya, anda boleh memilih orang lain. Pecahnya lebih bersih daripada menyewa pekerja sebenar.

Ramai orang enggan menyewa atau menyumber keluar kerana kosnya. Bagaimanapun, anda boleh melihat sumber-sumber tambahan ini sebagai membantu perniagaan anda sampai ke tempat yang anda inginkan lebih awal daripada melakukan semuanya dengan sendiri. Mereka menawarkan pengaruh untuk melakukan tugas-tugas yang tidak Anda miliki, dan mereka dapat melakukannya pada masa yang sama ketika anda melakukan tugas anda. Kelemahan terbesar sekarang ialah anda harus menguruskan orang lain.

Bagaimana Hutang Boleh Menghapuskan Perniagaan Dalam Talian Anda

Sangat menarik untuk memulakan perniagaan baru. Walau bagaimanapun, ia memerlukan jumlah modal yang sesuai. Malah perniagaan dalam talian akan memerlukan beberapa perbelanjaan untuk mendapatkan kata keluar atau untuk membuat produk, dan sebagainya. Banyak pemilik perniagaan beralih kepada hutang untuk mendapatkan modal yang diperlukan.

Perniagaan dalam talian sering menderita kerana tidak mempunyai aset yang menarik kepada pemberi pinjaman. Pemberi pinjaman menolak pinjaman perniagaan kerana mereka tidak boleh menerima kerugian tersebut. Oleh itu, mereka cenderung memukul kad kredit untuk membiayai modal perniagaan mereka. Kadar faedah tinggi boleh benar-benar menilai keupayaan anda untuk mengurus perniagaan anda.

Apabila anda menjalankan hutang kad kredit yang berat, anda boleh mengharapkan untuk membayar beberapa ratus bahkan ribuan sebulan hanya untuk membayar hutang. Masalahnya adalah bahawa anda mungkin belum menjadi aliran tunai yang positif untuk mengimbangi hutang itu. Juga, ingatlah minat yang ditanggung adalah tidak melakukan apa-apa untuk membantu perniagaan anda membuat apa-apa wang. Ia hanya wang yang akan pergi ke syarikat kad kredit. Itulah sebabnya anda mempunyai cukup untuk membayarnya.

Sebaliknya ini dengan seseorang yang memulakan perniagaan dalam talian dengan jumlah modal yang cukup pada permulaannya. Mana-mana wang yang dibelanjakan boleh pergi ke arah mengembangkan perniagaan, semuanya menjadi sama. Ini tidak bermakna mereka akan membelanjakan pada perkara yang betul, tetapi yang sama boleh dikatakan untuk orang yang menggunakan kad kredit.

Satu lagi cara untuk mengelakkan diri dari mengatasi diri adalah mendapatkan modal pembiayaan orang ramai. Pembiayaan orang ramai adalah produk kewangan yang agak baru yang membantu orang mengumpulkan wang melalui internet. Ia menggunakan perkhidmatan seperti Indiegogo.com atau Kickstarter.com untuk membentangkan kempen untuk dana. Orang ramai mengunjungi laman web ini dan menjanjikan wang untuk kempen. Terdapat banyak jenis perkhidmatan ini, dan mereka semua mempunyai cara yang sama di mana mereka beroperasi, walaupun perbezaan jelas akan wujud di antara mereka. Ciri hebat pembiayaan jenis ini tidak perlu dibayar balik. Kelemahannya adalah bahawa populariti laman-laman web ini menjadikannya lebih berdaya saing untuk mendapatkan dana.

Pilihan terbaik adalah mencari model perniagaan di mana anda boleh mendapatkan wang sambil meletakkan sedikit modal tanpa modal. Apabila anda menjana pendapatan, anda boleh menggunakan dana tersebut untuk mengembangkan perniagaan anda ke tahap yang lebih tinggi. Apabila ini berlaku, anda tidak akan mempunyai beban hutang berat yang mengambil paling banyak atau semua keuntungan anda. Dengan cara ini, anda benar-benar berusaha untuk diri sendiri dan bukannya penghutang anda.

Bagaimana Tidak Mengendalikan Penekan Tidak Baik

Perniagaan anda sedang berjalan di klip hebat. Kemudian, daripada biru, ada yang meninggalkan ulasan yang tidak baik di laman-laman seperti Yelp.com. Anda cuba memikirkan kembali semua pelanggan yang anda hadapi untuk mengingat pengalaman buruk dan tidak ada yang terlintas di fikiran. Dengan perniagaan dalam talian, sukar untuk diketahui apabila seseorang tidak bahagia. Tidak kira apa pun penyebabnya, terdapat beberapa petua tentang perkara yang tidak boleh dilakukan apabila ia berlaku pada perniagaan anda.

Pertama, jangan menyerang orang yang meninggalkan komen negatif. Ia menjadikan anda kelihatan kecil, dan pelanggan lain (dan bakal pelanggan) mungkin melihat pertemuan ini. Sebenarnya lebih baik mengabaikannya daripada menghadapinya. Pendekatan yang lebih baik adalah dengan mencuba dan menghubungi para penentang dan bertanya apa yang tidak mereka sukai atau mengalami masalah. Sekiranya anda boleh, tawarkan mereka potongan harga untuk pembelian berikutnya. Sekiranya mereka tidak berpuas hati dengan sebarang pembelian, cuba menawarkan bayaran balik. Apabila anda mengambil pendekatan ini, pelanggan yang mengadu boleh mengubah ulasan negatif mereka.

Perkara lain yang harus anda elakkan ialah mengumpulkan laman web ulasan dengan ulasan positif palsu. Bukan hanya cara ini artifisial untuk menangani situasi ini, tetapi juga dapat membuat Anda bermasalah dengan undang-undang di beberapa negara. Sebagai contoh, di Amerika Syarikat, Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan telah memberitahunya bahawa ia sedang melakukan praktik seperti ini.

Terdapat syarikat pengurusan reputasi yang mendakwa mereka boleh mengubah sebarang ulasan buruk atau tekan. Jika anda memutuskan untuk menggunakan syarikat tersebut, pastikan anda memahami kaedah mereka dan bersetuju dengan mereka. Jika mereka tidak berada di peringkat dengan kaedah mereka, mereka boleh membuat keadaan lebih buruk.

Cukup menarik, terdapat beberapa akhbar buruk yang boleh membawa lebih banyak pelanggan berpotensi, terutama apabila mereka menyedari bahawa syarikat anda tidak melakukan sesuatu yang salah. Orang yang tidak pernah mendengar tentang perniagaan anda sebelum boleh melihat ulasan atau cerita tentang perniagaan anda dan memutuskan untuk melawat tapak web anda untuk melihat apa yang berlaku.

Kecuali apa sahaja yang dilaporkan mengenai syarikat anda benar-benar kejam, masa harus menyembuhkan keadaan. Orang mudah lupa. Ini benar terutamanya jika mereka menyukai apa yang ditawarkan oleh syarikat anda. Walaupun anda akan kehilangan beberapa pelanggan di sini atau di sana, ramai yang akan kembali. Menawarkan diskaun untuk menarik mereka boleh menjadi cara terbaik untuk membuat kesan keadaan yang kurang teruk.

Cara Memusnahkan Perniagaan Anda dengan Mengabaikan Pelanggan Anda

Fikirkan tentang kali terakhir anda membeli sesuatu secara dalam talian dari syarikat yang anda percayai. Adakah anda membeli sesuatu yang lain dari mereka kemudian? Sekiranya anda melakukannya, adakah ia jualan mudah, dengan kata lain, adakah anda mempercayai syarikat itu lebih daripada yang anda lakukan apabila anda membeli produk awal? Anda mungkin mempercayai mereka lebih banyak semasa pembelian berikutnya.

Salah satu aset yang paling besar perniagaan ialah pelanggan sedia ada. Apabila anda mempunyai perniagaan dalam talian, anda mempunyai lebih banyak peluang untuk menangkap pelanggan tersebut dalam senarai anda. Anda boleh berkomunikasi dengan mereka secara langsung dan kemudian menjual kepada mereka dari semasa ke semasa.

Tetapi mengagumkan betapa banyak perniagaan yang mengabaikan pelanggan yang membeli dari mereka atau lebih buruk lagi, mereka tidak memperlakukan mereka dengan rasa hormat yang mereka layak.

Walaupun ia mungkin menjadi peregangan untuk mengatakan bahawa perniagaan anda akan dimusnahkan apabila anda mengabaikan pelanggan sedia ada, anda pastinya tidak melakukan apa-apa nikmat jika anda berada. Pelanggan yang kini berada dalam saluran anda telah menghangatkan perniagaan anda, dan apabila anda melakukannya dengan betul, mereka mempercayai anda. Pelanggan baru tidak tahu siapa anda, dan anda perlu melakukan lebih banyak lagi untuk mempercayainya. Siapa yang anda rasa lebih mudah untuk dijual?

Ini bukan untuk mengatakan anda tidak perlu berusaha mencari pelanggan baru; kamu patut. Intinya, anda ingin memastikan bahawa anda menghabiskan sejumlah besar usaha anda untuk memastikan pelanggan sedia ada senang.

Ia sangat membingungkan untuk melihat perniagaan yang mantap untuk memenuhi keperluan pelanggan baru sambil meninggalkan pelanggan sedia ada di dalam habuk. Pernahkah anda membayar langganan dan tinggal dengan langganan itu untuk tempoh yang panjang, hanya untuk mengetahui bahawa syarikat itu menawarkan tawaran yang luar biasa, baik untuk ahli baru sahaja? Anda mungkin merasa dikhianati apabila itu berlaku, dan ia sering berlaku. Anda juga mungkin berhenti melanggan apabila ia berlaku.

Mungkin perniagaan anda tidak akan berlipat ganda jika anda mengabaikan pelanggan sedia ada tetapi anda akan berusaha dengan lebih banyak daripada yang diperlukan untuk meningkatkan penjualan anda. Walaupun anda tidak boleh membombardir pelanggan anda yang sedia ada dengan menawarkan tawaran selepas itu, anda harus membuatnya merasa istimewa. Apabila anda melakukannya, usaha untuk menjualnya akan menjadi kecil, dan kos pengambilalihan anda sebenarnya berkurang apabila itu terjadi. Siapa yang tidak mahukan cara yang lebih mudah untuk dijual kepada pelanggan? Ia ada untuk mengambil.

Bagaimana Membuat Perjuangan Perniagaan Online Anda Dengan Tidak Menangkap E-mel

Tanya mana-mana pemilik perniagaan dalam talian apa aset terbesar tunggal mereka. Sebaliknya, tanyakan kepada mana-mana pemilik perniagaan dalam talian yang menangkap e-mel dari pelanggan dan bakal pelanggan. Anda mungkin telah mengetahui sekarang senarai e-mel adalah aset terbesar dalam mana-mana perniagaan dalam talian.

Terdapat banyak perniagaan dalam talian di luar sana. Hebatnya, ramai daripada mereka tidak menangkap e-mel pelawat dan pelanggan. Sama ada mereka tidak tahu bagaimana melakukannya, atau mereka tidak tahu bahawa mereka harus melakukannya. Sesetengah perniagaan tidak percaya. Apa pun alasannya, mereka meninggalkan wang di atas meja, dan banyak.

Bagi orang yang tidak percaya melakukannya, mereka merasa mengganggu. Tapi rasa apa? Pelawat tidak keberatan meninggalkan e-mel mereka apabila anda memberi mereka sesuatu yang berharga sebagai balasannya. Sekiranya anda mengekalkan pekali nilai tersebut sepanjang senarai, anda akan mendapati kebanyakan pelawat menyambut “pencerobohan”. Mereka yang tidak akan hanya memilih keluar dari senarai.

Sekiranya anda tidak biasa dengan cara menangkap e-mel, anda mempunyai beberapa pilihan: belajar cara melakukannya atau mengupah seseorang yang melakukannya. Namun, pilihan itu tidak boleh dilakukan, walaupun itu satu pilihan. Terdapat banyak maklumat yang boleh didapati dalam talian, dan terdapat banyak orang yang boleh membuat anda pergi jika anda tidak bersedia untuk melakukannya sendiri.

Konsepnya mudah. Anda mendaftar untuk perkhidmatan autoresponder. Ini adalah perkhidmatan yang menguruskan e-mel untuk anda serta menyediakan anda dengan bentuk dan ciri hebat lain yang membantu anda dalam kempen e-mel anda. Perkhidmatan semakin canggih sepanjang masa. Walau bagaimanapun, semakin banyak ciri yang mereka tambahkan, semakin rumit perkhidmatan ini. Berita baiknya ialah anda boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk fungsi asas seperti mempunyai pelanggan mendaftar dan mengesahkan e-mel mereka serta memilih keluar.

Hanya mempunyai senarai e-mel tidak cukup. Anda perlu memuatkannya dengan maklumat yang berguna oleh senarai anda. Garis panduan adalah untuk memasukkan beberapa e-mel yang tidak mengandungi pitch jualan dan kemudian setiap lima atau enam e-mel boleh memasukkan sesuatu yang berkaitan dengan jualan. Ini dikenali sebagai memupuk senarai anda dan merupakan cara terbaik untuk memastikan ahli senarai gembira. Terlalu banyak pitch jualan akan membuat mereka memukul pilihan pilihan keluar. Walaupun anda tidak dapat menghapuskannya, anda ingin mengelakkannya sebanyak mungkin.

Adakah Perniagaan Online Anda Mematuhi?

Menjalankan perniagaan dalam talian boleh menjadi keseronokan dan boleh menguntungkan juga. Tetapi penting bahawa anda memastikan anda memenuhi semua keperluan pematuhan dengan kerajaan. Banyak pemilik laman web mengabaikannya dengan bahaya mereka.

Jika anda menangkap e-mel pelanggan berpotensi, di banyak negara, anda dikehendaki untuk mendedahkan apa yang anda ingin lakukan dengan e-mel tersebut. Anda perlu memberitahu pelanggan ini jika anda ingin menjual e-mel mereka atau rancangan lain yang anda ada untuk mereka. Adalah perkara biasa untuk memasukkannya dalam dasar privasi laman web anda.

Sekiranya anda menyertakan testimoni, pastikan bahawa mereka benar. Di Amerika Syarikat, Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan (FTC) menindak syarikat dan laman web yang membuat bukti. Ini harus menjadi semangat tetapi pastikan anda mendapatkan orang yang benar-benar menggunakan produk anda dan memberikan maklum balas yang tulus tentangnya. Juga, sedar bahawa jika anda membayar testimonial ini atau memberikan produk anda secara percuma dalam ex-change untuk testimoni, fakta ini mesti didedahkan juga.

Sekiranya perniagaan anda termasuk jualan sekutu dan anda memberikan ulasan produk afiliasi yang anda jual, anda mesti mendedahkan bahawa anda mempunyai hubungan afiliasi yang boleh menyebabkan komisen yang dihasilkan. FTC ingin memastikan pelanggan berpotensi memahami ulasan anda mungkin berat sebelah berdasarkan hakikat bahawa anda menerima komisen.

Bukan idea terburuk untuk menjalankan dasar anda oleh peguam yang biasa dengan undang-undang pematuhan. Internet diakses oleh banyak orang di seluruh dunia. Ini merumitkan senario yang anda perlukan untuk memastikan anda mematuhi bukan sahaja di negara anda tetapi di mana-mana laman web anda boleh dilihat. Banyak negara cuba untuk melaksanakan peraturan yang sama tetapi anda tidak pernah tahu bila seseorang jatuh di luar peraturan tersebut. Kegagalan untuk mematuhi boleh memberi anda amaran dan levi curam yang paling teruk untuk perniagaan anda. Denda-denda itu mungkin lebih daripada apa-apa jumlah yang akan dikenakan oleh peguam untuk membantu memastikan pematuhan.

Sudah tentu, terdapat banyak penipu dan penipu yang akan menggunakan taktik menakutkan untuk mencuba dan membuat anda membeli produk dan perkhidmatan yang akan membantu anda tetap patuh. Jika anda mempunyai belanjawan untuk ini, anda akan lebih baik berkhidmat untuk membayar seorang peguam kerana penyelesaiannya akan khusus untuk perniagaan anda. Jangan tinggalkan peluang itu. Anda boleh meletakkan perniagaan anda berisiko jika anda melakukannya.

Belajar dari Kesilapan Perniagaan Online Anda

Semua orang membuat kesilapan. Ia adalah sebahagian daripada manusia. Kegagalan terbesar apabila anda melakukan kesilapan adalah tidak belajar darinya. Sesetengah orang menjadi begitu terharu daripada kesilapan mereka sehingga ia melumpuhkan mereka. Sebaliknya, menggunakan kesilapan sebagai asas untuk tidak mengulanginya akan membantu perniagaan anda berkembang.

Setelah mengatakan ini, anda harus cuba mengelakkan kesilapan apabila anda boleh, terutamanya jika anda telah membuatnya pada masa lalu. Sungguh mengagumkan, berapa banyak orang yang akan terus membuat situasi yang kemudian mereka cuba dan perbaiki, terutamanya apabila mereka tahu bahawa ia tidak berjaya pada masa lalu. Kegilaan ditakrifkan sebagai melakukan perkara yang sama dengan jangkaan yang berbeza untuk keputusan.

Sekiranya anda mahukan garis panduan bagaimana mengelakkan kesilapan atau belajar daripada mereka, yang pertama adalah menyimpan jurnal. Apabila anda melihat keadaan, tuliskan dalam jurnal bersama-sama dengan sebarang langkah yang anda ambil. Juga, perhatikan sama ada anda menganggapnya berjaya atau tidak. Apabila masa berlalu, kami mungkin menghadapi situasi tersebut sekali lagi dan tidak mengingatnya. Tindakan menulis sesuatu di bawah akan membantu anda mengingatnya pada masa akan datang. Selain itu, anda akan mempunyai pelan langkah untuk mengambil atau mengelakkan sekiranya anda tidak mengingati keadaan.

Cara lain untuk menangani kesilapan atau yang berpotensi adalah mencari nasihat rakan dan rakan yang boleh dipercayai. Sekiranya anda mengetahui seseorang yang menghadapi situasi yang serupa, berunding dengan mereka mengenai langkah-langkah apa yang mereka ambil untuk mengatasinya. Jika anda menemui nasihat mereka membantu, pertimbangkan untuk melakukan sesuatu sebagai pertukaran untuk nasihat itu. Mungkin anda boleh memberi mereka sesuatu yang relevan dari perniagaan anda, atau anda boleh merujuk perniagaan kepada mereka pada masa akan datang.

Jenis-jenis kesilapan yang anda mahu elakkan adalah yang boleh membawa anda dalam masalah le-gal. Jika anda tidak pasti mengambil tindakan, jangan teragak-agak untuk berunding dengan peguam mengenai perkara ini. Cari seseorang yang layak dalam bidang undang-undang yang berkaitan dengan keadaan.

Dalam kebanyakan kes, tidak ada yang mengelakkan melakukan kesilapan sepenuhnya, jadi jangan terlalu banyak mengalahkan diri apabila anda melakukannya. Adalah penting untuk menyedari bahawa anda telah membuatnya dan mengambil pemilikannya. Memberi kesalahan kepada orang lain akan membuat keadaan menjadi lebih buruk dan akan menyusahkan orang yang anda salahkan. Memiliki kesilapan anda akan memastikan integriti perniagaan anda utuh dan akan membantu anda tidur lebih baik pada waktu malam.

Mahu Kuadrat Beban Beban Kerja Anda? Jangan Sandarkan Data Anda

Sekiranya seseorang mengambil stesen kerja utama anda esok, berapakah ini melumpuhkan perniagaan dalam talian anda? Sekiranya anda seperti kebanyakan yang menjalankan perniagaan anda dalam talian, anda mungkin akan mengatakan nombor itu hampir 100%. Ini adalah apa yang mungkin berlaku jika anda tidak membuat sandaran data anda.

Sangat mudah dan murah untuk membuat sandaran hari ini. Anda juga boleh melakukannya secara dalam talian menggunakan perkhidmatan berasaskan awan. Mereka juga boleh dilakukan secara automatik juga. Banyak perniagaan mengabaikan melakukannya, selalunya membawa kesan buruk.

Sekiranya anda menjalankan sebahagian besar perniagaan anda secara dalam talian, ini bermaksud bahawa anda menggunakan komputer anda untuk sebahagian besar tugas perniagaan anda. Anda mungkin bergantung pada e-mel untuk pangkalan data hubungan anda, dan anda menyimpan sejumlah besar maklumat pada pemacu tempatan anda. Mungkin anda mempunyai beberapa maklumat anda yang disimpan pada beberapa perkhidmatan berasaskan awan, tetapi anda masih menyimpan jumlah yang adil secara setempat.

Walaupun sebahagian besar data anda disimpan di awan, anda tidak perlu bergantung kepada perkhidmatan yang anda gunakan sepenuhnya. Terdapat banyak contoh kegagalan dengan perkhidmatan awan yang boleh meninggalkan perniagaan anda terdedah. Anda harap mereka menyandarkan sesuatu, dan anda berharap mereka menyimpan sandaran tersebut di luar lokasi, tetapi anda tidak pernah tahu. Jika anda menunggu sehingga ada masalah untuk mengetahui, mungkin sudah terlambat pada ketika itu.

Jika anda menyimpan bahagian yang baik pada pemacu setempat anda, mungkin anda percaya bahawa anda boleh menggunakan perkhidmatan pemulihan data. Perlu diketahui bahawa perkhidmatan ini sangat mahal, dan tidak ada jaminan untuk mendapatkan kembali data anda. Anda membayar sama ada mereka boleh mendapatkan maklumat anda atau tidak. Kebanyakan orang membuat kesilapan cuba memulihkan maklumat itu sebelum mencari perkhidmatan syarikat pemulihan data. Mereka biasanya melakukan lebih banyak keburukan daripada kebaikan dan tidak memungkinkan pemulihan data.

Sama sekali tidak ada alasan untuk tidak membuat sandaran maklumat atau data anda. Teknologi ini cukup murah dan senang dipasang. Kebanyakan penyelesaian adalah set-it-and-forget-it. Sekiranya anda tidak berteknologi, dapatkan seseorang yang boleh membantu menubuhkannya untuk anda. Terdapat juga perkhidmatan dalam talian yang akan menyokong penyusunan semula anda. Semasa membuat keputusan mengenai syarikat seperti itu, dapatkan rujukan dan buat kajian untuk memastikan syarikat tersebut boleh dipercayai. Tanya kepada mereka mengenai prosedur yang mereka gunakan untuk membuat cadangan serta memulihkan dan bertanya mengenai penyimpanan di luar tapak.

Leave a Comment