Kandungan Penggalak Pemasaran – Meningkatkan Keputusan Pemasaran Anda

Pemasaran kandungan adalah tentang mewujudkan kualiti yang tinggi, kandungan yang relevan yang prospek anda akan bertindak balas, tetapi jangan tertipu; terdapat lebih banyak cara untuk membina kempen yang berjaya daripada hanya dengan artikel atau kandungan blog.

Semasa baru memulakan pemasaran kandungan, anda mungkin akan mendengar bahawa tumpuan anda adalah untuk membuat kandungan yang akan mendorong lalu lintas paling banyak ke laman web anda, memaksimumkan pendedahan anda, tetapi jika anda ingin membuat kempen yang benar-benar berjaya, anda mesti memastikan bahawa kempen anda menukar lalu lintas tersebut menjadi pelanggan, petunjuk, atau penjualan yang kembali.

Sekiranya anda meletakkan pemasaran kandungan anda pada artikel sahaja, anda harus mempertimbangkan menukar gear, dan mula berfokus pada format kandungan tambahan yang akan menghasilkan respons positif dari mereka yang melawat tapak anda. Memberi prospek dengan jenis kandungan yang berbeza akan memuaskan semua pelawat, bukannya mereka yang hanya ingin membaca kandungan berasaskan teks.

Jadi, apa yang perlu anda lakukan?

Anda perlu membuangkan kempen anda supaya anda mengetuk semua format kandungan yang paling kuat dan benar-benar menumpukan ke dalam apa yang khusus anda mahukan pasaran daripada anda.

Maklum, kan?

Tujuan mewujudkan kandungan yang sangat bermaklumat, menarik dan interaktif yang akan memaksa pelawat untuk mengklik pautan pembelian anda, mendaftar untuk surat berita anda atau berjaya menyelesaikan tindakan lain yang mungkin akan menyebabkan jualan adalah perkara yang sangat penting. Di situlah tumpuan anda perlu dibohongi, dan cara termudah untuk mencapainya adalah dengan meluaskan jangkauan anda dengan menyediakan jenis kandungan yang sangat diinginkan oleh pembaca anda.

Berita hebat ialah pemasaran kandungan adalah salah satu cara paling mudah untuk berhubung dengan prospek anda , terutamanya jika anda mempunyai denyut nadi di pasaran anda dan mengetahui dengan tepat apa yang pengunjung paling berminat.

Jadi, mengapa begitu banyak pemasar kandungan berjuang untuk menjana trafik dan jualan dari kempen pemasaran kandungan mereka?

Daripada puluhan strategi pemasaran kandungan yang kami telah menilai selama ini, satu perkara menampakkan saya kepada masa dan masa lagi: begitu banyak pemasar memfokuskan pada hanya satu jenis kandungan! Dan untuk sebahagian besar, itu adalah perkataan bertulis.

Ini termasuk artikel, laporan dan surat berita yang menawarkan kandungan biasa kepada mereka yang melanggan.

Sekarang jangan salah saya – jenis kandungan ini boleh sangat berharga, dan setiap kempen pemasaran kandungan harus menyediakan sekurang-kurangnya satu pilihan yang melibatkan bentuk kandungan ini. Walau bagaimanapun, pemasaran kandungan harus mencapai jauh melebihi artikel sendiri. Jika anda benar-benar mahu memaksimumkan pendapatan anda dan membina jenama yang diiktiraf dalam industri anda, anda harus memanfaatkan kuasa strategi pemasaran kandungan alternatif.

Bagi banyak orang, format alternatif ini akan mempercepat kempen mereka dan meningkatkan lalu lintas dan pendapatan hampir seketika.

Jadi, jenis kandungan apa yang harus anda buat yang akan memberikan hasil yang terbaik?

Laporan khas ini akan mendedahkan beberapa jenis kandungan yang sangat digemari oleh pengunjung, menjadikan anda pelanggan kembali sambil memberi mereka pengalaman di lokasi yang tidak dapat dilupakan.

Mari kita mulakan!

Mewujudkan Pilar Kandungan

Sebelum kita menyelam ke dalam format kandungan yang berbeza yang harus anda ketik, mari kita lihat dengan pantas tentang pentingnya membuat dan memahami tingkatan kandungan , dan bagaimana anda boleh menggunakan strategi ini untuk merangkumi semua pangkalan anda.

Satu tiang kandungan hanyalah struktur yang merangkumi 3 jenis kandungan utama:

 • Kandungan yang dirancang untuk mendidik – biasanya tonggak setiap kempen.
 • Kandungan berdasarkan berita, peristiwa semasa dan bahan didorong data. Di sinilah anda memanfaatkan apa yang sedang popular dan menggunakannya untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda.
 • Kandungan yang dirancang untuk menghiburkan dan mendorong penyebaran dan perkongsian sosial. Ini adalah jenis kandungan yang paling sering menjadi virus.

Kandungan yang direka untuk mendidik akan terdiri daripada kandungan yang paling bermaklumat dan berguna anda. Bergantung pada pasaran anda, ini mungkin termasuk mudah, kandungan utiliti yang pasaran anda akan mendapat pendidikan dan bermaklumat.

Ia juga berfungsi untuk menggambarkan anda sebagai pakar dalam topik, dan tokoh autoriti di pasaran anda, yang kritikal. Kandungan yang berdasarkan berita, peristiwa semasa, atau topik popular membantu memandu dalam trafik yang berterusan, dan walaupun ia boleh menjadi bahan sensitif masa yang tidak boleh digunakan secara jangka panjang, jenis kandungan yang digunakan untuk memandu dengan mudah trafik besar-besaran berdasarkan topik panas semasa yang khalayak anda aktif mencari.

Dan akhirnya, kandungan yang dirancang untuk menggalakkan perkongsian melalui media sosial, e-mel, atau mulut-mulut, selalu merupakan bahagian penting dalam kempen pemasaran kandungan kerana ini adalah hal yang boleh menjadi virus.

Kandungan ini harus menarik, menyenangkan dan menghiburkan dan lebih kerap ringan dan kadang-kadang tidak relevan dengan produk atau perkhidmatan anda, tetapi digunakan untuk mendapatkan lebih banyak mata pada video anda dan mendorong lalu lintas klik.

Pertimbangkan menggunakan ketiga-tiga jenis kandungan apabila membuat kempen anda untuk membentuk strategi pemasaran kandungan pepejal rock.

Video Membunuh Bintang Radio

Adakah kempen pemasaran kandungan anda termasuk kandungan video? Jika tidak, anda kehilangan segmen besar pasaran!

Video boleh menarik, menarik, dan dapat menarik perhatian lebih cepat dan lebih mudah daripada hampir semua kenderaan pemasaran kandungan lain.

Dengan video, anda boleh mencetuskan emosi, menggalakkan tindak balas dan menghubungkan dengan prospek anda dengan cara yang jauh lebih bermakna daripada hampir semua jenis kandungan lain yang tersedia untuk anda. Jika anda tidak menggunakan kandungan video dalam kempen pemasaran anda, anda akan meninggalkan satu tan prospek yang berpotensi dari jangkauan anda, dan prospek ini akan pergi ke persaingan anda – orang yang mempunyai kandungan video.

Fikirkanlah: Bukan semua orang suka membaca, dan tidak semua orang mempunyai masa untuk membaca artikel panjang. Tetapi semua orang menonton video.

Kandungan video boleh sesingkat atau panjang yang anda inginkan, dan jika anda tidak berpengalaman dalam membuat video, terdapat beberapa alat dalam talian yang akan membantu anda membuat video yang menarik dalam beberapa minit. (Saya akan menyediakan beberapa sumber pada akhir laporan ini untuk memudahkan anda). Dengan kandungan video, fokus anda adalah untuk menyampaikan mesej yang menarik kepada prospek anda. Kempen video anda harus selalu merangkumi:

 • Kandungan yang mewujudkan pengiktirafan jenama.
 • Hiburkan penonton anda.
 • Kandungan yang unik, menarik dan segar.
 • Kandungan yang mengambil prospek anda dalam perjalanan visual.
 • Kandungan yang melibatkan emosi. Anda mahu menjadikan mereka teringat kepada anda!
 • Kandungan yang mengingatkan pengunjung anda tentang manfaat menggunakan produk / perkhidmatan anda.
 • Kandungan yang membina kepercayaan.
 • Kandungan yang memperkuatkan jenama anda.

Menggunakan video untuk mencipta kempen virus yang benar-benar menikmati orang akan meroket trafik dan jualan.

Selain itu, dengan video, orang dapat berkongsi dengan rakan, keluarga dan rakan mereka dengan mudah, jadi tanpa usaha tambahan dari pihak anda, anda boleh berakhir dengan kempen viral yang disebarkan kepada berjuta-juta orang, di seluruh dunia!

Dalam senarai saya di atas, saya menyebut “mengukuhkan jenama anda” dan “membuat pengenalan jenama”. Ini adalah dua perkara yang sangat berbeza, tetapi anda perlu memastikan untuk memasukkan kedua-dua unsur dalam setiap kempen video.

Memperkukuhkan jenama anda bermaksud anda ingin meninggalkan pengunjung anda dalam pemikiran positif mengenai perniagaan anda. Anda mahu mereka berjalan kaki (atau klik jauh) dari video anda berasa lebih baik tentang diri mereka dalam beberapa cara. Sekiranya anda dapat menghubungkan jenama anda dengan perasaan pemberdayaan peribadi, kempen anda akan meroket.

Dan ketika saya menyebutkan membuat pengenalan jenama, inilah yang saya maksudkan. Anda tidak hanya mahu menawarkan satu video kepada pengunjung anda. Semakin ramai orang melihat beberapa video daripada anda, lebih mungkin ia akan mengingati perniagaan anda, dan jenama anda.

Oleh itu, pertimbangkan untuk membuat satu siri video yang semua dihubungkan dengan beberapa cara – sama ada berdasarkan topik atau genre.

Pemenang Visual

Infographics mengambil internet oleh ribut tahun lalu dan terus menjadi antara bentuk yang paling popular dalam kandungan dalam talian. Dengan maklumat grafik, anda menyediakan panduan visual yang jelas dan ringkas bagi mereka yang melawat tapak web anda, menangkap perhatian mereka dengan cepat memastikan bahawa bahan anda tidak tersesat di hutan maklumat.

Infographics adalah cara yang inovatif untuk menarik perhatian bahan anda, sambil memberikan sesuatu yang baru dan menarik pengunjung anda. Dan kerana pada dasarnya teks diubah menjadi gambar, ia juga sangat mudah dibuat.

Dan yang terbaik, infographics boleh menjadikan kandungan anda menjadi bervariasi, terutamanya kerana ia akan membolehkan anda memanfaatkan rangkaian pelawat yang diperluaskan dengan memaparkan grafik anda di laman web seperti Pinterest dan Instagram. Infografik melampaui sekadar memberitahu orang tentang jenama anda – sebaliknya, anda boleh menunjukkannya. Ini adalah kaedah yang jauh lebih berkesan!

Berikut adalah satu contoh contoh infografis popular: https://www.pinterest.com/search/pins/?q=infographic

Ia tidak akan membawa anda lama sebelum anda menyedari betapa alat promo berasaskan grafik ini begitu popular. Mereka membentangkan semuanya dalam satu tangkapan ringkas, menarik pengunjung dan menjadikannya sangat mudah untuk membaca banyak maklumat dalam jangka waktu yang singkat.

Kekuatan kandungan visual dapat disaksikan hanya dengan melihat umpan berita Facebook anda juga. Lihatlah berapa banyak orang yang berkongsi gambar (dan infografik), menyukai kandungan dan menyebarkan berita di kalangan pengikut dan rakan mereka! Dan maklumat grafik hanya mudah digunakan. Anda boleh membenamkannya ke dalam laman web anda dengan mudah, dan anda juga boleh menyediakan kod embed itu kepada orang lain supaya orang dapat dengan mudah mengintegrasikan infographic anda ke dalam blog atau tapak web mereka sendiri!

Dan akhirnya, maklumat grafik boleh memudahkan kandungan anda difahami. Orang-orang cenderung untuk bertindak balas terhadap bantuan visual jauh lebih mudah daripada yang mereka lakukan kepada teks berasaskan, oleh itu dengan memasukkan maklumat grafik ke dalam strategi pemasaran kandungan anda, anda memberikan prospek bit dan potongan kandungan yang relevan dalam potongan saiz gigitan yang mudah difahami, dan bertindak pada.

Saya akan menyertakan beberapa sumber pada akhir laporan ini yang akan membantu anda membuat maklumat grafik yang menarik dengan cepat dan mudah.

Persembahan Slideshare

Video dan maklumat grafik hanya dua cara mudah untuk meningkatkan pendedahan dan memaksimumkan keberkesanan kempen pemasaran kandungan anda. Berikut adalah cara lain untuk membina kempen yang berjaya: Presentation Slideshare!

Adakah anda benar-benar mahu menangkap perhatian mereka? Pertimbangkan untuk membuat persembahan video dalam bentuk persembahan slaid untuk pelawat laman web anda!

Slideshare dimiliki oleh Linkedin. Pada dasarnya ini adalah komuniti untuk persembahan tayangan slaid di mana anda boleh memuat naik persembahan anda (juga disebut “Dek” oleh orang-orang di industri ini), dan mendorong lalu lintas! Tayangan slaid juga membolehkan anda menambahkan video dan infografik, jadi anda boleh membina pelbagai jenis kempen menggunakan sumber yang hebat ini.

Dengan membuat persembahan SlideShare, anda menggabungkan dua jenis kandungan yang paling popular: visual dan kandungan bertulis. Dengan menggabungkan dua format ini, anda boleh membina persembahan yang sangat menarik, semuanya dalam satu platform yang mudah digunakan.

Berikut adalah beberapa perkara yang harus diingat semasa membuat persembahan Slideshare anda:

 • Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membuat jalan cerita (juga dikenali sebagai papan cerita) yang menggariskan SlideShare anda dari awal hingga akhir. Pastikan ia mudah dan sangat jelas supaya penonton anda dapat dengan mudah memahami mesej teras anda. Pecah kandungan ke dalam potongan saiz gigitan.
 • Gariskan matlamat anda untuk setiap persembahan SlideShare. Apa yang anda mahu capai? Apa yang diharapkan untuk penonton lakukan selepas menonton persembahan anda? Adakah anda mencipta ini untuk menghiburkan, mendapatkan pelanggan e-mel, membina kuasa di pasaran anda? Mengetahui objektif anda pada awal akan membantu anda membina persembahan yang disasarkan dengan laser yang akan menghasilkan jenis tindak balas yang anda cari.
 • Ikuti tajuk yang menarik untuk persembahan anda. Ini adalah langkah yang sangat penting kerana anda benar-benar ingin mendapat perhatian dan memastikan SlideShare anda menonjol, dan berbicara kepada khalayak anda.
 • Gunakan fon tebal, tajuk utama dan sub-tajuk untuk menarik perhatian dan membuat penonton terlibat dalam kandungan anda, dan gunakan titik peluru untuk menyoroti nota penting yang anda mahukan mereka memberi perhatian tambahan.
 • Pastikan persembahan anda berisi, memberikan nilai dan kemudian tambahkan ajakan bertindak hingga akhir persembahan anda untuk mendorong respons.

Itu sahaja yang ada padanya! Adakah anda bersedia untuk memulakan? Lawati: http://www.SlideShare.net untuk mendaftar dan membina persembahan SlideShare pertama anda.

 Kandungan Akan Sentiasa Menjadi Raja

Tanpa mengira jenis kandungan yang anda masukkan ke dalam kempen pemasaran kandungan anda, kandungan berkualiti tinggi, bermaklumat dan relevan yang sangat diminati oleh khalayak anda akan selalu menjadi Raja. Pertimbangkan cara lain untuk mengubah kandungan artikel statik menjadi magnet kandungan yang sangat menarik Sebagai contoh: Bolehkah anda membuat panduan cara untuk pasaran anda yang menyediakan maklumat berguna mengenai topik tertentu?

Anda boleh membentangkan ini dalam satu siri jawatan blog, artikel, laman web atau panduan yang boleh dimuat turun (menggalakkan opt-in dan membina senarai anda). Atau, anda boleh menyampaikan keseluruhannya sebagai siri e-mel! Manfaatkan setiap peluang yang anda dapat untuk menunjukkan kepada khalayak anda bahawa anda adalah pihak berkuasa di pasaran anda dan anda berada di sini untuk membantu mereka membuat keputusan termaklum, belajar sesuatu yang baru, atau mengikuti perkembangan topik dan maklumat penting dalam industri anda.

Dobel dengan gabungan kempen kandungan berasaskan teks dan visual. Contoh: Buat catatan blog yang sangat bermaklumat dan sematkan video yang menarik ke dalam kandungan. Atau, buat ilustrasi yang akan memberikan dimensi tambahan kepada kandungan anda, atau mungkin membuat grafik atau carta data yang menyoroti bahan yang baru saja anda sentuh. Ambil langkah seterusnya dengan menyediakan akses kepada komponen tambahan atau sumber yang mengikat kandungan utama anda, seperti spreadsheet, carta data dan graf yang menyokong maklumat anda dan memudahkannya difahami.

Melakukan ini akan memberi kesan yang luar biasa kepada khalayak anda dan memperkuatkan pesanan pemasaran anda (sambil menjaga perhatian pengguna anda). Sediakan kajian kes yang mempamerkan tawaran anda dan kejayaan mereka yang mengikuti sistem anda atau menggunakan produk atau perkhidmatan anda dengan jayanya.

Tiada apa-apa yang bercakap kepada prospek yang berpotensi daripada dengan melihat contoh-contoh hidup mereka yang telah mencapai kejayaan!

Dan jangan lupa kuasa meme! Meme dikongsi di seluruh Internet, terutama di laman sosial seperti Facebook dan twitter. Pertimbangkan untuk mewujudkan satu siri meme yang lucu dan menghiburkan (dan mungkin dikongsi).

Kesimpulannya

Jika anda memperluaskan kempen pemasaran kandungan anda untuk memasukkan pelbagai format yang memberi pengunjung laman web anda lebih banyak pilihan, anda akan melihat dengan cepat kempen anda, dan kadar tindak balas akan meroket.

Cuba masukkan sekurang-kurangnya 2-3 pilihan kandungan ke corong pemasaran semasa anda, dan teruskan mencari kejayaan para pesaing anda, dan apa yang orang bertindak balas supaya anda sentiasa berada di atas, dengan nadi yang kuat di pasaran anda.

Pemasaran kandungan adalah cara yang kuat untuk berhubung dengan prospek, mengenal pasar anda, dan memberikan nilai yang luar biasa yang akan menempatkan anda di sudut pandang pelanggan anda, sambil membina jenama yang diiktiraf sebagai peneraju kandungan yang berinformasi dan berguna, sambil memberikan calon pelanggan dengan banyak sebab untuk kembali ke laman web anda sekali lagi, dan sekali lagi.

Saya ingin anda yang terbaik dengan usaha pemasaran kandungan anda!

Leave a Comment