Memahami Pengoptimuman Enjin Carian (SEO) untuk Pemula

Sekiranya anda memasukkan istilah di enjin carian dan menekan kekunci ‘enter’, anda akan menerima ringkasan hasil laman web yang merangkumi istilah carian tersebut. Pernahkah anda bertanya kepada diri sendiri mengapa bilangan laman web ini terpilih lebih baik daripada yang lain? Sekiranya demikian, anda pasti harus tahu bahawa ini kerana strategi pemasaran dalam talian yang hebat yang disebut Search Engine Optimization (SEO).

Pemasaran dalam talian kebetulan merupakan salah satu cara terbaik bagi perniagaan untuk menyiarkan mesej mereka kepada orang yang mencari perkhidmatan mereka. Sayangnya, kerana web kini menjadi rumah bagi sejumlah besar perniagaan, kadang-kadang sangat sukar bagi laman web baru untuk mendapat markah yang baik di peringkat mesin pencari.

SEO benar-benar teknik yang membantu SE (mesin pencari) mencari dan memberi peringkat laman web anda lebih baik daripada kebanyakan laman web lain sebagai reaksi terhadap pertanyaan carian.

Dalam sepuluh tahun terakhir, SEO telah berubah secara drastik dengan pertumbuhan pesaing yang sangat besar. Oleh itu, menjadi yang berpengalaman dan berpengetahuan dalam subjek ini mungkin hanya bermanfaat bagi semua perniagaan yang beriklan dalam talian.

Dalam artikel ini, kami bertujuan untuk memberi gambaran umum mengenai beberapa aspek SEO yang berbeza dan menyediakan pilihan sumber untuk kajian lebih lanjut. SEO tidak sukar tetapi, seperti perkara yang patut dipelajari, memerlukan sedikit masa dan aplikasi sebelum anda dapat melihat hasilnya. Yakinlah, hasil yang akan anda peroleh dari pelaksanaan SEO yang berjaya akan membalas semua usaha anda dalam mempelajarinya berulang kali.

Mudah-mudahan, apabila anda selesai membaca artikel ini, anda akan lebih mengetahui peluang yang diberikan SEO kepada anda dan lebih yakin dengan kemampuan anda untuk melakukannya sendiri.

Bab 1: Apa itu SEO?

Mesin Pencari seperti Google menunjukkan laman web setelah mencari hasil yang mereka anggap relevan dan berwibawa. Mereka mengukur relevansi dengan analisis kandungan dan mereka menentukan kewibawaan berdasarkan sejumlah perkara, terutama kualiti dan jumlah pautan yang dimiliki oleh halaman penuh. Oleh itu, pautan adalah seperti suara. Masih bingung dengan apa itu SEO? Baiklah, teruskan membaca!

Bagaimana anda boleh mengubah laman web anda menjadi jenis laman web yang akan ditunjukkan oleh pelbagai SE ketika mereka mencari hasil? Ringkas: Kandungan Bagus dan Pautan Berkualiti sama dengan Kejayaan SEO!

Jadi bagaimana sebenarnya Google memutuskan di mana kedudukan halaman anda?

Google mempromosikan halaman yang dianggapnya sebagai laman web pihak berkuasa ke tahap tertinggi dalam kedudukannya. Ini adalah tugas anda – atau tugas mana-mana syarikat yang anda sewa untuk menyelesaikan SEO anda – untuk menghasilkan halaman otoriti. Pada dasarnya ini memerlukan pautan bangunan dan kandungan penulisan.

Jadi pada dasarnya SEO melibatkan menulis halaman yang menggunakan kata kunci, yang merupakan kata yang digunakan orang dalam carian, dan mendapatkan pautan dari halaman lain untuk menunjukkan betapa pentingnya halaman anda jika dibandingkan dengan yang lain. Pautan adalah undi dan undi membolehkan anda terpilih ke halaman 1.

Panduan 1-2-3 yang mudah untuk Meningkatkan hasil mesin carian:

 1. Tulis kandungan yang akan dimanfaatkan oleh orang yang mencari produk anda.
 2. Bina pautan ke halaman anda untuk menunjukkan kepentingannya.
 3. Terus lakukan ini!

SEO hanyalah aktiviti mudah untuk memastikan bahawa laman web tersedia untuk SEO dalam talian untuk kata kunci yang sangat relevan dengan apa yang disediakan oleh laman web. Dalam beberapa aspek, ia hanyalah penapis berkualiti untuk laman web. Dengan demikian, jika pernah ada perniagaan yang kurang difahami oleh ‘orang luar’ maka itu adalah SEO.

Tanya beberapa perniagaan SEO mengenai SEO dan mereka akan cuba membutakan anda dengan sains dan membingungkan anda dengan menganggap ia adalah seni hitam. Tanya beberapa perniagaan: ‘apa itu SEO.?’ dan dua jam kemudian anda tidak akan menjadi lebih bijak. Inilah sebabnya mengapa, jika anda mengupah syarikat untuk menyelesaikan tugas ini, anda bukan sahaja harus memahami apa yang mereka lakukan untuk anda, tetapi mengapa!

Pautan nampaknya penting, jadi bagaimana saya mendapatkannya? Pautan yang betul adalah mustahak tetapi tidak membingungkan kualiti dengan kuantiti. 10 atau 15 pautan dari sumber yang relevan dengan kualiti (halaman) ke salah satu halaman anda mungkin mempunyai kesan yang jauh lebih besar pada kedudukan laman web anda daripada 1000 pautan berkualiti rendah yang biasa dijual oleh banyak perniagaan SEO. Sebenarnya, jika SEO. syarikat menyediakan anda kumpulan pautan dengan caj yang ditetapkan, melarikan diri kerana mereka pasti spammer !!

Sebagai alternatif, cari pautan hebat dari laman web hebat lain, selagi anda mempunyai beberapa perkara yang perlu dihubungkan kembali kerana laman web yang baik tidak bersambung dengan yang berkualiti rendah, mengapa mereka?

Ringkasnya

Hasilkan laman web yang baik, sediakan beberapa perkara yang diinginkan dan dicari oleh orang lain kemudian bagikan laman web anda dengan beberapa laman web hebat yang lain dan anda akan mula menyedari peningkatan lalu lintas laman web anda.

Bab 2: Mengapa Saya Perlu SEO?

Apa yang menggembirakan dari aspek Internet utama yang sangat ketara (iaitu halaman kandungan di web), ialah sekarang kita mempunyai sejumlah halaman yang tersedia, menunggu untuk menunjukkan kepada anda maklumat mengenai sejumlah topik. Berita buruk mengenai kandungan tersebut adalah lebih daripada separuh kandungannya tidak diindeks oleh SE.

Sekiranya anda ingin mencari maklumat mengenai subjek tertentu, bagaimana anda dapat mengetahui halaman mana yang akan dilihat? Sekiranya anda seperti majoriti orang, masukkan penyemak imbas anda URL SE utama dan mulakan dari sana.

SE mempunyai senarai ringkas operasi penting yang membolehkan mereka memberikan hasil laman web yang relevan setiap kali pencari menggunakan sistem mereka untuk mencari maklumat. Mereka adalah laman web khas dalam talian yang dapat membantu orang menemui halaman yang tersimpan di laman web lain. Terdapat beberapa perbezaan mendasar tentang bagaimana pelbagai pekerjaan SE, namun semuanya melaksanakan 4 tugas penting:

1. Mengimbas jaring

Pengimbas web, juga disebut robot atau labah-labah, pastinya merupakan program automatik yang melayari laman web dengan cara tertentu, tetap dan automatik. Kaedah ini dikenali sebagai merangkak Web atau labah-labah. SE menjalankan program automatik ini, yang menggunakan struktur jaringan pautan hiper untuk “merangkak” halaman dan dokumen yang menentukan web. Anggaran bahawa SE telah merangkak sekitar 50% dari dokumen web yang ada sekarang.

2. Mengindeks laman web dan dokumen

Setelah dari halaman yang di-crawl, kontennya dapat “diindeks” – yaitu disimpan dalam pangkalan data dokumen yang membentuk “indeks” mesin pencari. Indeks ini perlu dikendalikan dengan ketat, untuk memastikan bahawa permintaan yang mesti mencari dan menyusun sejumlah besar dokumen dapat dicapai dalam beberapa saat.

3. Memproses pertanyaan

Setiap kali permintaan maklumat dibuat di mesin carian internet, ia akan mengambil dari indeksnya semua dokumen yang sesuai dengan permintaan. Pertandingan diputuskan jika istilah atau frasa ada di halaman dengan cara yang ditentukan oleh pencari.

4. Keputusan peringkat

Apabila enjin carian internet menentukan hasil mana yang benar-benar sesuai untuk pertanyaan yang diminta, algoritma menjalankan beberapa pengiraan pada setiap petunjuk untuk menentukan laman web yang paling relevan untuk ditunjukkan. Sistem pemeringkatan mesin pencari memaparkan hasil ini mengikut urutan dari yang paling relevan hingga paling sedikit untuk memastikan pengguna mendapat penempatan visual yang lebih sesuai dari laman web yang dipercayai oleh enjin sebagai yang terbaik. Pengguna kemudian boleh membuat keputusan mengenai laman web mana yang akan dipilih.

Walaupun operasi mesin pencari tidak terlalu panjang, sistem seperti Google, Yahoo !, MSN dan AskJeeves menduduki peringkat sebagai komputer yang paling rumit dan intensif proses di planet ini, menguruskan sejumlah fungsi yang luar biasa setiap saat dan kemudian menyalurkan permintaan untuk maklumat kepada sebilangan besar pengguna.

Sekiranya laman web anda tidak dapat dijumpai oleh SE atau artikel anda tidak dapat dimasukkan ke dalam pangkalan data mereka, anda akan kehilangan peluang yang luar biasa yang tersedia melalui carian – iaitu individu yang memerlukan apa yang anda lawati di laman web anda. Sama ada laman web anda menyediakan produk dan perkhidmatan, kandungan, atau maklumat, SE adalah antara kaedah utama navigasi untuk hampir semua pengguna dalam talian.

Pertanyaan carian, kata kunci yang ditaip pengguna ke dalam kotak carian yang mempunyai istilah dan frasa yang berkaitan dengan laman web anda, mempunyai nilai yang luar biasa. Pengalaman menunjukkan bahawa lalu lintas enjin carian internet dapat (atau memecah) kejayaan organisasi. Prospek yang disasarkan ke laman internet dapat menawarkan publisiti, pendapatan dan pendedahan seperti yang lain. Membeli SEO, sama ada melalui masa atau kewangan, mungkin mempunyai kadar pembayaran balik yang besar.

Mengapa pelbagai mesin pencari tidak menemui laman web saya tanpa SEO?

SE sentiasa berusaha meningkatkan teknologi untuk mengimbas laman web dengan lebih mendalam dan mendapatkan petunjuk pengguna yang semakin relevan. Namun, ada dan akan selalu ada batasan bagaimana SE boleh beroperasi. Walaupun teknik terbaik dapat menjaringkan banyak pengunjung dan perhatian, teknik yang salah dapat menyembunyikan atau menguburkan laman web anda jauh di hasil mesin pencari di mana jarak penglihatannya minimum. Bersama menjadikan kandungan terbuka untuk SE, SEO. mungkin juga membantu meningkatkan kedudukan, untuk memastikan bahawa kandungan yang dijumpai pasti akan ditempatkan di mana pencari akan lebih mudah melihatnya.

Persekitaran internet menjadi semakin kompetitif dan perniagaan yang melakukan SEO mungkin akan mempunyai kelebihan yang ditentukan dalam menarik pengunjung dan pelanggan.

Bab 3: Apa itu Mesin Pencari?

SE menjadikan web senang dan menyeronokkan. Tanpa mereka, orang mungkin mengalami kesukaran dalam talian untuk mendapatkan maklumat yang mereka cari kerana terdapat sejumlah besar laman web yang tersedia, tetapi banyak dari mereka hanya bertajuk berdasarkan kehendak pengarang dan majoriti dari mereka duduk di pelayan dengan nama samar .

Awal SE menyimpan indeks beberapa ratus ribu halaman dan dokumen, dan mungkin menerima beberapa ribu pertanyaan setiap hari. Hari ini, SE internet utama akan memproses sejumlah besar laman web, dan bertindak balas terhadap berjuta-juta pertanyaan carian setiap hari. Dalam bab ini, kami akan memberitahu anda bagaimana tugas-tugas utama ini dilakukan, dan bagaimana mesin pencari menyatukan semuanya untuk membolehkan anda menemui semua maklumat yang anda perlukan secara dalam talian.

Ketika kebanyakan orang membincangkan pencarian di internet, mereka benar-benar merujuk kepada Internet SE. Sebelum Web menjadi aspek Internet yang paling kelihatan, sudah ada SE yang dapat membantu pengguna mencari maklumat dalam talian. Program dengan nama seperti ‘Archie’ dan ‘Gopher’ menyimpan indeks fail yang disimpan pada pelayan yang dilampirkan ke web dan mengurangkan jumlah masa yang diperlukan untuk mencari halaman dan dokumen. Pada akhir tahun lapan puluhan, mendapatkan nilai yang tepat dari web bermaksud memahami bagaimana memanfaatkan Archie, gopher, Veronica dan lain-lain.

Hari ini, kebanyakan pengguna dalam talian membatasi pencarian mereka ke laman web di seluruh dunia, jadi kita akan membatasi bab ini untuk membincangkan mesin yang menumpukan pada kandungan Halaman Web.

Sebelum mesin pencari dapat memberitahu anda tempat di mana fail atau dokumen berada, ia mesti dijumpai. Untuk mencari maklumat dari sejumlah besar Halaman Web yang ada, mesin pencari menggunakan robot perisian komputer khas, yang disebut labah-labah, untuk membina senarai apa yang tersedia di Laman Web. Setiap kali laba-laba membuat senarai, prosedur ini dikenali sebagai merangkak Web. Untuk dapat membina dan mengekalkan senarai kata yang baik, labah-labah mesin pencari harus memeriksa banyak halaman.

Jadi bagaimana sebenarnya labah-labah memulakan perjalanannya di dalam Web? Tempat permulaan yang biasa adalah senarai halaman dan pelayan yang digunakan dengan baik. Labah-labah bermula dengan laman web yang terkenal, mengindeks apa yang ada di laman webnya dan mengikuti setiap pautan yang terdapat di laman web ini. Dengan cara ini, sistem labah-labah mula berkunjung dan tersebar di bahagian jaring yang paling digemari dengan cepat.

Google pada mulanya adalah mesin carian internet akademik. Makalah yang menggambarkan cara sistem ini dibina (ditulis oleh Lawrence Page dan Sergey Brin) memberikan catatan yang baik tentang seberapa pantas labah-labah mereka dapat berfungsi. Mereka membina sistem pertama yang menggunakan banyak labah-labah, selalunya tiga pada satu masa. Setiap labah-labah akan menyimpan sekitar 300 sambungan ke Laman Web pada bila-bila masa. Pada kemampuan puncaknya, menggunakan 4 labah-labah, sistem mereka dapat mengimbas lebih dari seratus halaman setiap detik, menghasilkan sekitar enam ratus kilobyte data.

Menjaga setiap perkara berjalan dengan cepat bermaksud mewujudkan sistem untuk memberi makan data yang diperlukan kepada labah-labah. Sistem Google pertama mempunyai pelayan yang memfokuskan untuk memberikan URL kepada labah-labah. Daripada menggunakan penyedia laman web dalam talian untuk pelayan nama domain yang menerjemahkan nama pelayan ke alamat web, Google memperoleh DNS sendiri, sehingga kelewatan dapat diminimumkan.

Setiap kali labah-labah Google mengimbas laman web HTML, ia mencatat beberapa perkara:

 • Apa yang ada di laman web
 • Di mana kata kunci tertentu berada

Kata-kata yang muncul dalam sari kata, judul, meta-tag bersama dengan posisi penting lainnya direkam untuk pertimbangan pilihan setelah pengguna melakukan pencarian. Labah-labah Google dibuat untuk mengindeks setiap frasa penting pada halaman penuh, meninggalkan artikel “a,” “an” dan “the. “Labah-labah lain hanya menggunakan pendekatan yang berbeza.

Pendekatan yang berbeza ini adalah usaha untuk membantu membuat labah-labah beroperasi lebih cepat dan membolehkan pengguna mencari maklumat mereka dengan lebih mahir. Sebagai contoh, beberapa labah-labah akan mengawasi apa yang ada dalam judul, sub-tajuk dan pautan, digabungkan dengan 100 kata yang paling sering digunakan di halaman dan setiap kata dalam 20 baris teks pertama. Lycos dipercayai menggunakan kaedah jaring labah-labah ini.

Sistem lain, misalnya AltaVista, menuju ke arah lain, mengindeks setiap kata pada halaman penuh, termasuk “a,” “an,” “the” bersama dengan kata-kata lain “tidak penting”. Aspek komprehensif kaedah ini dipadankan oleh sistem lain dengan kepentingan yang mereka arahkan di bahagian halaman bersih yang tidak kelihatan, tag meta.

Dengan enjin utama (Google, Yahoo, dan lain-lain.) Menyumbang lebih dari 95% carian yang dilakukan secara dalam talian, mereka telah berkembang menjadi tenaga pemasaran yang sebenar bagi sesiapa sahaja yang memahami bagaimana mereka bekerja dan bagaimana ia dapat digunakan.

Bab 4: Siapa yang Memerlukan SEO?

Laman web anda tersesat di labirin web seluruh dunia; Google (atau Bing / Yahoo!] akan berusaha mencari laman web dan SEO anda. Adalah cara anda membolehkan mereka melakukannya dengan cepat. Dengan menulis kandungan dan kod yang lebih baik di halaman anda, anda kini membantu robot mesin pencari internet untuk mencari Setelah mereka menggolongkannya sebagai kandungan yang baik, mereka memberi penghargaan – dengan meletakkannya lebih tinggi dalam senarai mereka.

Semua perkara dan bunyinya sangat sederhana.

Namun, memandangkan terdapat 38 trilion laman web dalam talian, bagaimana robot memahami bagaimana mencari milik anda dan meletakkannya lebih tinggi dalam senarai? Penyelesaiannya berdasarkan kaliber SEO, kaliber pembinaan laman web, kaliber pelayan hosting, nama domain, usia domain ditambah beberapa aspek rawak lain yang sangat teknikal.

Kami akan mengatasi yang lebih mudah di sini:

Berkaliber SEO.

Dengan setiap Syarikat SEO yang mengaku dapat meletakkan laman web anda di bahagian atas pelbagai mesin pencari (biasanya lewat malam!), Bagaimana anda boleh memilih? SEO mungkin paling mudah difahami jika dibandingkan dengan perdagangan bangunan: pembina yang sangat baik akan memahami bagaimana menggali asasnya, oleh itu rumah itu akan bertahan selama berabad-abad dan tidak hanya sebelum jaminan habis. (S) dia akan menyedari bahawa kebolehan pengerjaan akan menentukan hasil akhirnya. Pilih tukang koboi yang mengabaikan asas-asas ini dan rumah anda tidak akan bertahan dan wang hasil kerja keras anda akan sia-sia.

Pilih SEO anda. syarikat dengan berhati-hati; pertimbangkan hasil yang telah mereka capai (dan pastikan bahawa mereka benar-benar telah melakukan pekerjaan yang mereka tunjukkan) dan bercakap dengan pelanggan mereka, jika anda mampu, untuk meyakinkan diri anda bahawa hasil yang anda lihat sebenarnya adalah hasil dari SEO. syarikat buat!

Ini kualiti SEO. yang akan menentukan perkara berikut:

 • Berapa banyak perniagaan yang anda terima di laman web anda.
 • Sejauh mana wang hasil kerja keras anda dibelanjakan.
 • Kaliber petunjuk yang anda peroleh melalui laman web anda.
 • Berapa banyak masa yang perlu anda habiskan untuk mengatasi petunjuk yang tidak sesuai / berkualiti rendah.

Kaliber pembinaan laman web

Oh ya – seni bina laman web sama pentingnya dengan kandungan halaman dan SEO. Kami kembali lagi ke senario pembina kami – pengerjaan berkualiti bermaksud hasil yang lebih baik dan peningkatan nilai.

Tetapi adakah kualiti perlu disamakan dengan harganya? Tidak boleh! Laman web yang direka dan dibina secara profesional, dilengkapi dengan ciri yang anda perlukan (CMS, CRM, siap SEO, Analisis dan Pelaporan dan sebagainya.) Dapat disiapkan oleh syarikat yang baik dengan harga di bawah £ 2, 000.

Sesuatu yang selalu kami sarankan adalah untuk sentiasa membina laman web anda oleh pakar SEO, bukan hanya pereka. Reka bentuk pereka; pemaju membangun. SEO benar-benar masalah pembangunan dan tidak boleh dicuba dengan pereka. Kami melihat banyak kes di mana perkara ini berlaku dan kesannya mungkin mahal bagi pemilik syarikat. Laman web mesti dibina berdasarkan SEO, dan bukan SEO dilakukan di sekitar laman web!

Kaliber pelayan hosting

Cuba bayangkan diri anda sebagai bot Google dan anda mempunyai seluruh dunia siber setiap dua puluh empat jam! Bagaimana anda menyukainya jika anda terpaksa menahan diri sebelum dapat melihat kod laman web? Bergerak kehadapan! Pastikan pelayan hosting anda boleh dipercayai dan pantas untuk bertindak balas terhadap bot.

Umur dan nama domain

Penuaan adalah mustahak, terutama bagi Google, tetapi jangan biarkan ini membimbangkan anda dengan jumlah yang berlebihan. Ramai yang telah mencapai kedudukan halaman satu di Yahoo dan google untuk nama domain yang sama sekali baru dalam dua minggu sebelumnya. Secara umum, semakin lama domain semakin besar kemungkinan kedudukannya lebih tinggi (namun, anda masih memerlukan SEO yang baik!)

Nama domain juga boleh menjadi sangat penting. Google, bersama dengan SE yang lain, melihat-lihat seluruh URL dan apabila kata kunci terdapat di URL, ini dapat meningkatkan kedudukan. Sekiranya anda ingin menjual lada merah di Ohio, jangan pilih www.pqrz.com sebagai nama domain anda – pilih www.redpeppersohio.com!

Bab 5: Adakah Saya Perlu Mengupah Pakar Untuk Membantu SEO?

Sekarang, anda mempunyai laman web anda dalam kedudukan, semuanya diperbaiki dan bersedia untuk mula menerima lalu lintas mesin pencari internet. Anda ingin penjualan mula berjalan. Pertama-tama, bagaimana anda boleh mula mendapatkan trafik ke laman web tertentu yang cantik ini? Sekiranya anda benar-benar ingin melihat laman web anda berkembang dalam pelbagai enjin carian (oleh itu saya bercakap mengenai pelawat yang sangat disasarkan dan banyak dari mereka), anda akan mendapat kemungkinan kejayaan terbaik jika anda beralih kepada Perunding SEO untuk mendapatkan bantuan.

SEO bukan sains roket, ia adalah kimia!

Kami mungkin yang pertama mencadangkannya, tetapi berdasarkan pengalaman kami, SEO lebih kurang sama dengan kimia. Campuran sebatian yang terbaik mungkin mempunyai hasil yang baik, tetapi campurkan sebatian yang salah itu, dan anda mungkin akan membuat panggilan ke A dan E! Sama juga dengan SEO, buat perkara yang salah dan hasilnya boleh mendatangkan malapetaka. Mengetahui teknik yang menghasilkan hasil mana yang penting. Pengetahuan ini hanya dapat diperoleh dari pengalaman dan kepakaran bertahun-tahun yang dimiliki oleh perunding SEO.

SEO mesti dilengkapkan oleh seorang profesional, tetapi jelas anda akan dapat melakukan SEO sendiri. Secara peribadi, kami tidak akan menganjurkan kaedah ini kepada sesiapa sahaja, kerana SEO adalah mustahak. Untuk menyelesaikannya secara profesional, seperti mana-mana kemahiran yang layak dimiliki, ia perlu dipelajari dengan teliti.

Banyak orang tidak mempunyai masa lapang atau pemikiran untuk menangani SEO dengan cekap. Sama seperti ramai yang tidak mempunyai masa untuk keluar dan mengikuti kursus memasang paip untuk menentukan bagaimana mereka akan memperbaiki dandang dapur mereka yang sudah habis. Ia memerlukan pengetahuan, kreativiti, alat terbaik, kesabaran, dan banyak usaha untuk menjadi pakar dalam SEO, dan itulah yang dimiliki oleh perunding SEO dengan banyaknya.

SEO bukan seni hitam atau bayangan pemasaran, tidak seperti yang dikatakan oleh individu. SEO benar-benar kumpulan kemahiran yang memerlukan banyak usaha dan fokus pada perincian.

Dengan segala hormat kepada pereka laman web (dan kami menggunakan banyak dari mereka dan mengenali mereka secara peribadi), mereka bukan perunding SEO. Mereka mungkin menawarkan perkhidmatan SEO yang termasuk dalam pakej reka bentuk laman web, tetapi ini bukan SEO lengkap. Biasanya, strategi SEO rakan perancang kami terlalu banyak berbeza daripada strategi pakar SEO.

Ia memerlukan kerja dan latihan bertahun-tahun sebelum anda menjadi hebat dalam reka bentuk laman web, dan apabila anda berkelayakan dan bekerja sebagai pereka, masa lapang anda sangat terhad. Oleh itu, mungkin sukar bagi seseorang yang benar-benar perkhidmatan reka bentuk web untuk mengikuti latihan dan membuktikan diri mereka sebagai pakar dalam SEO.

Ini serupa dengan perunding SEO dalam soal reka bentuk laman web. Pakar SEO mungkin mempunyai pengetahuan rutin mengenai reka bentuk laman web, misalnya, HTML dan mungkin hanya sedikit CSS di beberapa tempat, tetapi sukar untuk mencari masa untuk menceburkan diri dan menjadi hebat di dalamnya.

Juga, ini adalah tempat yang biasa bagi pelanggan untuk tampil dengan cepat dengan reka bentuk laman web yang baru, yang akan dihantar untuk dioptimumkan SEO oleh pereka laman web, hanya untuk sedikit yang dapat dilakukan. Ini berlaku lebih kerap daripada yang anda fikirkan. Akibatnya, laman web ini tidak akan mula menerima trafik enjin carian internet yang berkualiti.

Sekiranya anda benar-benar ingin meningkatkan kualiti dan kuantiti lalu lintas mesin pencari internet organik anda, maka anda mesti mempertimbangkan untuk menggunakan perkhidmatan perunding SEO yang pakar.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai kekangan anggaran yang lebih ketat, masih ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan sendiri. Ini adalah beberapa cara untuk meningkatkan lalu lintas tetapi mereka memerlukan sedikit masa dan usaha untuk mendapatkan hasil yang positif:

 • Penanda buku sosial
 • Blog dan Forum (mengikut tandatangan)
 • Pertukaran pautan
 • Pengumuman Siaran Akhbar
 • Komen blog
 • Yahoo menjawab

Pastikan untuk melihat kaedah Web 2.0 juga, kerana semuanya berkaitan dengan membawa lalu lintas ke laman web. Anda juga boleh mencari teknik SEO yang terperinci di forum Pemasaran Internet dengan ahli forum yang akan mencadangkan kaedah yang dicuba dan diuji.

Aktiviti di luar halaman dan di halaman sangat penting untuk mendapatkan penglihatan di enjin carian. Pengoptimuman di luar halaman dapat memberi anda hasil yang baik dalam waktu yang lebih sedikit, tetapi jika anda menggunakan faktor di halaman seperti pengoptimuman kata kunci, itu akan memberi anda keuntungan untuk jangka masa panjang.

Bab 6: Bilakah Memulakan SEO Terbaik?

Jawapan pantas adalah: semalam. Dan ini berlaku tanpa mengira seberapa maju perniagaan web anda. Sekiranya anda sudah bertahun-tahun atau berbulan-bulan, anda telah kehilangan peluang terbaik untuk memanfaatkan titik tersebut untuk meningkatkan kehadiran web anda.

Mungkin salah satu soalan yang paling sering kami dapat dari prospek adalah: ‘Berapa lama masa yang diperlukan SEO?’. Tanggapan yang selalu kami berikan adalah: ‘Ia memerlukan masa.’ Dan, berdasarkan kemampuan kewangan anda, dan juga persaingan anda, mungkin memerlukan banyak masa. Jangan mempercayai firma terbang malam, penipu, minyak ular, firma ‘pengoptimuman enjin carian’ yang dikatakan akan memastikan kedudukan dalam beberapa hari atau, mungkin, beberapa minggu. Jaminan seperti ini biasanya termasuk harga yang sangat rendah. Sekiranya kedengarannya terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, selalu berlaku!

Tetapi, walaupun kosnya terdengar munasabah (dan dengan ‘munasabah’ saya bercakap tentang jenis kos yang akan menyokong upah kerja yang baik bagi individu yang berpengetahuan yang melakukan banyak pekerjaan untuk anda setiap bulan), sementara ‘jaminan’ harus dielakkan.

Atas sebab ini, masa yang paling optimum untuk memulakan projek SEO pastinya semalam. Ia memerlukan masa. Dan setiap hari anda menunggu, anda akan kehilangan pesaing anda.

Tetapi saya belum melancarkan laman web saya! Ia masih dalam pembinaan!

Baiklah, lagunya tetap sama. Anda semestinya memulakan kempen SEO anda semalam. Kami mempunyai pelanggan (dan kami pasti bukan satu-satunya pakar SEO yang memperoleh keputusan seperti ini) di kedudukan teratas di Google kerana frasa kunci yang sangat kompetitif sebelum laman web pelanggan disiarkan secara langsung! Kemudian, setelah laman web dilancarkan, voila! Datang pelanggan!

Salah satu kaedah untuk mencuba ini adalah dengan mula-mula membeli dan membeli domain anda. Mintalah firma SEO anda untuk meletakkan laman web pemegang tempat dengan tag tajuk berkualiti baik bersama dengan beberapa perenggan isi yang berkaitan dengan perniagaan internet masa depan anda sendiri. Dan beritahu pelanggan masa depan anda sendiri bahawa keseluruhan laman web tidak jauh. Sekiranya anda adalah perniagaan ‘batu bata dan batu bata’, teruskan dan sertakan maklumat hubungan, misalnya, alamat dan nombor telefon anda. Mungkin memasukkan peta.

Kemudian, jika anda adalah perniagaan fizikal dengan alamat rumah, teruskan dan daftar di Tempat Google. Ini memberi anda senarai percuma di Peta Google. Sebenarnya, anda tidak memerlukan laman web dengan ini. Dalam kedua-dua kes tersebut, firma SEO anda akan memahami cara melakukannya.

Sekarang, untuk beberapa syarikat, fizikal atau yang lain, mari kembali ke halaman placeholder. Sertakan pada halaman placeholder hyperlink ke laman web anda (ya, anda memerlukan blog web, sama ada anda tahu atau mungkin tidak). Firma SEO yang hebat akan memasang laman web anda di laman web.com/blog anda sementara model akhir laman web anda yang siap dibina masih dalam pembinaan.

Firma SEO yang telah anda sewa kemudian boleh mula menghasilkan kandungan biasa di blog anda, mengiklankan kandungan itu, dan membina pautan ke kandungan tersebut. Dengan mengikuti metodologi ini, anda boleh mendapatkan halaman pertama Google sebelum pelancaran laman web akhir anda. Walaupun anda tidak masuk ke halaman pertama Google sebelum dilancarkan, anda akan memulakannya ketika anda melancarkan.

Oleh itu, masa untuk anda memulakan usaha pemasaran mesin pencari anda sudah bermula. Alamak – saya bercakap mengenai semalam. Semoga berjaya!

Bab 7: Adakah Terlambat Saya Memulakan SEO?

Jawapan untuk soalan ini ditunjukkan dengan baik oleh kisah berikut mengenai rakan ayah penulis:

Dia mempunyai masalah. Dia tidak pasti sama ada SEO benar-benar dapat mengubah arah perniagaan tembikarnya. Dia mengatakan bahawa tembikar tidak seperti band rock dan Super Bowl, dan tidak ada badan yang memikirkannya lagi. Berlalu ketika anak-anak kecil sangat tunduk pada setiap perkara hanya untuk mempelajari seni membuat periuk.

Dia akan berusia lima puluh enam tahun dan tidak mengetahui apa-apa mengenai internet. Dia bahkan tidak pernah berusaha memasukkan satu kata ke dalam bar carian Google dan tidak tahu apa-apa mengenai komputer berkelajuan tinggi. Namun, dia kagum dengan Mac saya dan cara telefon bimbit skrin sentuh saya berfungsi. Dia percaya bahawa dia terlalu tua untuk SEO tetapi saya enggan bersetuju dengannya.

Saya membuka Google dan menaip: ‘Tembikar di Amerika Syarikat’. Saya dengan cepat berkata, sambil menunjukkan sejumlah besar hasil mesin carian Google, ‘Di web, setiap perkara boleh menjadi Super Bowl dan bintang rock.’ Buat pertama kalinya, saya menyaksikan matanya terbeliak. Saya cepat tahu: dia akan mencuba SEO. Dia akan mempercayai penyokong SEO seperti saya.

Sejak awal, sukar untuk menggambarkan konsep SEO kepadanya. Terlepas dari usianya, dia adalah seorang lelaki negara yang tulen yang tidak pernah dibawa ke teknologi baru dan sebenarnya adalah seniman tembikar biru yang tulen. Saya bahkan harus mempermudah penjelasan saya agar dia mendapat pesanan saya. Tetapi, bagaimanapun, dia membenarkan saya kembali setiap hari untuk menunjukkan kepadanya lebih banyak mengenai SEO, dan dia mendengar setiap kali saya bercakap. Saya tahu bahawa dia sangat berminat. Pada ketika itu, saya tidak menumpukan perhatian untuk menutup perjanjian dengannya atau menjana keuntungan. Saya memerlukannya untuk memahami dan mengalami sesuatu yang indah walaupun pada masa hidupnya.

Sebagai seorang profesional SEO, saya akan dengan jelas mengatakan bahawa ini adalah titik tolak dalam karier saya. Saya pernah ditolak dan diragui oleh ahli perniagaan, tetapi rakan ayah saya ini baru berusia enam puluh lima bulan lalu dan dia masih sibuk menguruskan 3 kedai tempatannya yang baru. Dia juga telah memulakan kumpulan rangkaian dalam talian dan telah mendaftar di Twitter. Dia juga mempunyai blog web WordPress untuk mengajar semua orang tentang seni pembuatan periuk.

Jelas, apa yang ditunjukkan oleh kisah ini adalah bahawa tidak pernah terlambat untuk memulakan SEO. SEO hari ini benar-benar perniagaan yang serius dan dianggap sebagai alat penting untuk pemasaran dan promosi internet. Usahawan kecil menghasilkan sejumlah besar wang dengan tetap berada di kedudukan mesin pencari teratas. Sekarang kita mula melihat jenama terkenal juga melaburkan sejumlah besar wang di SEO. Ini menunjukkan bagaimana pengoptimuman menjadi penting untuk perniagaan berukuran besar.

Terdapat beberapa fakta penting yang berkaitan dengan kebolehgunaan pelbagai mesin pencari yang menjadikannya medium yang baik untuk laman web pemasaran. Mereka pastinya merupakan salah satu sumber yang paling popular di seluruh dunia untuk memilih perkhidmatan atau produk terbaik, baik di kawasan kejiranan dan di seluruh dunia. Ini bermaksud, apa pun fungsi atau sifat perniagaan seseorang, ada kemungkinan seseorang mencari perniagaan anda di pelbagai mesin pencari.

Anda akan menemui sebilangan besar perkara yang boleh anda lakukan untuk SEO laman web anda dan membina lalu lintas. Semua pencari mungkin akan menemui apa yang mereka perlukan di halaman pertama halaman hasil. Oleh itu, pengendali SEO pintar akan menumpukan perhatian pada kata kunci yang mungkin paling relevan, dan berusaha untuk merangka strategi SEO mereka sehingga laman web muncul di halaman pertama halaman hasil, di mana kemungkinan besar ia dijumpai oleh kebanyakan orang .

Inti SEO yang berkesan adalah berdasarkan pemahaman algoritma mesin pencari internet dengan tepat. Semakin besar pengetahuan anda tentang pelbagai mesin pencari, semakin baik anda dalam mengalahkan persaingan yang sengit. Oleh itu, mungkin perlu membayar banyak untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan berterusan untuk mengkaji pelbagai elemen yang menjadikan laman web berada di peringkat lebih tinggi.

Bab 8: Apa Yang Perlu Saya Lakukan?

Dalam mana-mana kempen pemasaran dalam talian, penyelidikan kata kunci adalah salah satu faktor yang paling penting kerana 90% carian bermula dengan carian kata kunci Google. Cara terbaik untuk memulakan memilih kata kunci yang sempurna adalah dengan menggunakan alat penyelidikan kata kunci Google. Untuk mendapatkan pendedahan maksimum, sangat penting agar laman web anda berada di kedudukan 1, 2 atau 3 di halaman pertama hasil carian Google. Ramai orang tidak perlu bersusah payah mengklik laman web lebih jauh di dalam senarai Google, jadi ini akan membantu anda mengarahkan banyak lalu lintas ke laman web anda.

Penting untuk memilih kata kunci yang mempunyai banyak carian setiap bulan dan yang disasarkan khusus ke setiap halaman laman web anda. Anda juga perlu memilih kata kunci yang tidak mempunyai banyak persaingan. Sekiranya anda memilih kata kunci yang sukar untuk diperingkat di mesin pencari, anda akan memerlukan berjam-jam untuk berusaha bersaing dengan jayanya dengan laman web yang lebih lama dan lebih mapan.

Contoh yang baik untuk memilih kata kunci yang baik adalah topik haiwan peliharaan yang luas. Sekiranya anda ingin memperoleh ranking yang baik dalam talian untuk kata kunci “anjing”, ini sangat sukar. Sejujurnya, terdapat lebih dari 83 juta carian setiap bulan untuk istilah tersebut dalam alat penyelidikan kata kunci Google dan persaingan anda akan sengit. Tetapi, sekiranya anda menukar kata kunci anda menjadi: “bagaimana cara mencegah anjing anda menggonggong”, anda akan menjumpai tidak lebih dari 4, 000 carian setiap bulan dan persaingan anda akan berkurang.

Alat penyelidikan kata kunci Google akan membantu anda dengan juga mencadangkan kata kunci lain. Ini memberi anda senarai kata-kata lain yang termasuk dalam kategori yang sama serta memperluas carian semasa anda.

Persaingan untuk kata kunci mungkin merupakan masalah ke-2 yang harus anda hadapi jika anda ingin mendapat kedudukan tinggi di pelbagai mesin pencari. Dalam contoh yang digunakan di atas dengan: “bagaimana mencegah anjing anda menggonggong”, carian bulanan menggunakan

Alat penyelidikan kata kunci Google berada pada tahap 4, 000, tetapi berapa banyak persaingan yang boleh ada? Soalan ini sebenarnya bertanya berapa banyak laman web yang perlu anda hadapi untuk menjadi nombor 1 dan adakah laman web lain menggunakan taktik SEO yang sama kuatnya dengan anda. Sekiranya demikian, anda akan mempunyai kedudukan masa yang sangat sukar di bahagian paling atas.

Google Insights pasti merupakan alat penyelidikan kata kunci Google tambahan yang akan membantu anda mengetahui arah aliran. Sekiranya anda memasukkan istilah tertentu, anda akan menerima carta garis yang menunjukkan minat kata kunci ini dengan masa dan juga ramalan berapa banyak pengguna yang mungkin mencarinya tidak lama lagi. Sebagai contoh, ketika saya memasukkan “Ipod” ke alat Wawasan, saya melihat bahawa keseluruhan carian untuk “ipod” telah menurun kerana mencapai puncak popularitinya pada tahun 2005. Saya juga melihat peningkatan minat yang besar terhadap kata kunci tersebut pusingan musim perayaan. Ini adalah alat yang berguna untuk melihat apa yang hilang dan semakin popular.

Anda juga mungkin mendapat perhatian mesin pencari dengan memaparkan kata kunci Latent Semantic Indexing (LSI) yang mencukupi. Pada masa ini, SE tidak menentukan kedudukan laman web mengenai jumlah frasa utama dalam tulisan anda di laman web anda. Kandungan kegemaran SE yang menggunakan banyak frasa yang mengesahkan hubungan dengan kata kunci utama.

Untuk mencari kata kunci LSI (Latent Semantic Indexing), anda boleh menggunakan mesin carian internet. Latent Semantic Indexing tersedia dengan mudah dan kadang-kadang jatuh secara semula jadi setiap kali anda mengarang artikel.

Google menyediakan banyak fungsi selain fungsi utamanya. Untuk membuat LSI, letakkan kata kunci anda di kotak carian dan jalankan carian seperti biasa. Pada akhir senarai hasil carian, anda akan menemui entri yang menunjukkan carian yang berkaitan dengan frasa anda. Di bawah ayat ini, terdapat sebaris kata kunci yang berkaitan dengan kata kunci utama anda dan anda harus menggunakannya sebagai frasa LSI anda.

‘Wonder Wheel’ Google benar-benar merupakan perkhidmatan tersembunyi dari Google. Untuk menggunakan roda ajaib Google, lakukan carian standard. Setelah ketibaan hasil carian, anda akan melihat pilihan ‘Tunjukkan pilihan’ tepat di hujung kotak carian. Klik pilihan itu dan anda akan menjumpai menu panel lain di sebelah kiri halaman carian. Di seluruh menu, terdapat pilihan ‘Wonder Wheel’. Klik pada pilihan ‘Wonder Wheel’ dan anda juga dilayan dengan banyak frasa LSI (Latent Semantic Indexing).

Alat penyelidikan kata kunci standard Google juga boleh digunakan untuk membuat lebih banyak perkataan LSI (Latent Semantic Indexing). Untuk menyelesaikannya, masukkan kata kunci anda di kotak carian. Selepas itu, masukkan watak dalam gambar captcha dan tekan butang ‘get idea kata kunci’. Setelah hasilnya tiba, tatal ke halaman untuk mengetahui bahagian “Kata kunci tambahan yang perlu dipertimbangkan”. Di segmen ini, anda akan mendapat LSI, iaitu kata yang dihubungkan dengan kata kunci utama anda.

Dengan begitu banyak alat yang ada, mudah lupa bahawa fikiran anda adalah alat terbaik untuk mendapatkan frasa LSI. Sekiranya anda mahukan frasa mengenai topik komputer, perkataan LSI mungkin: ‘virus komputer’, ‘pakej perisian’, ‘perkakasan’ dan banyak lagi.

Bab 9: Apa SEO Di Tapak yang Boleh Saya Ikuti?

Penting untuk menjadikan laman web anda mesra SEO. Sekiranya laman web anda tidak mesra SEO, kemungkinan sukar untuk mendapat kedudukan di mesin carian internet. Terdapat banyak kaedah untuk anda meningkatkan keterlihatan laman web anda di mesin pencari menggunakan pengoptimuman di halaman.

Penting untuk menyedari bahawa ini bukan mengenai pautan balik, teks tetap dan direktori. Beberapa perubahan dan penambahan mudah pada laman web itu sendiri dapat meningkatkan prestasi dan pendedahannya dengan ketara. Membayar terlalu banyak fokus pada pengoptimuman di luar laman web dapat membuat sedikit, jika ada, perbezaan jika laman web anda tidak dioptimumkan dan menawarkan kandungan asli yang menarik.

Salah satu kaedah untuk menjadikan laman web anda mesra SEO ialah memendekkan jangka masa untuk memuat turun laman web. Sekiranya laman web anda memerlukan masa yang lama untuk dimuat, tidak ada badan yang ingin mempertimbangkan untuk mengunjunginya lagi. Semua orang suka melayari laman web yang memuat dengan pantas. Halaman utama dan halaman dalaman hanya perlu masa kurang dari 5 saat untuk dimuat. Sekiranya laman web anda mengambil masa yang lama untuk dimuat, anda hanya perlu mengambil tindakan yang diperlukan agar memuatkannya lebih cepat.

Laman web yang dihoskan pada pelayan yang murah memerlukan masa yang lama untuk dimuat. Sekiranya pelayan anda mengehoskan banyak laman web, kemungkinan besar masa untuk memuatkan laman web anda. Hosting yang berada di pelayan bersama merangkumi lebar jalur terhad. Sekiranya anda bekerja dengan lebar jalur sehingga had, anda akan mendapati bahawa halaman akan memakan masa yang cukup lama untuk dimuatkan. Untuk menyelesaikan masalah ini, anda harus meneruskan ke hosting lain yang merupakan pelayan bersama yang mempunyai lebar jalur yang lebih tinggi dan ruang cakera yang lebih besar. Penyelesaian terbaik adalah dengan menghoskan semua laman web anda di pelayan peribadi maya.

Pelayan peribadi maya menyediakan ruang cakera yang lebih besar dan lebar jalur yang lebih tinggi. Pelayan peribadi maya pastinya menjadi pilihan bagi orang yang tidak mempunyai wang untuk membeli hosting khusus. Hosting khusus berharga beberapa ratus dolar setiap bulan, sedangkan pelayan peribadi maya berharga kurang dari dua puluh dolar setiap bulan.

Sebab lain yang menyebabkan laman web dimuat lambat mungkin gambar besar. Sebelum menggunakan gambar dalam artikel anda, pastikan gambar itu dimampatkan. Anda tidak boleh menggunakan gambar PNG atau bitmap dalam artikel anda. Format gambar terbaik yang harus anda gunakan ialah fail gambar JPEG dan GIF. Imej PNG dan bitmap selalunya berukuran beberapa ratus MB walaupun gambar kecil.

Sekiranya anda memiliki perisian komputer Photoshop, anda dapat menurunkan kualiti gambar dengan menurunkan skala standard. Kotak dialog pilihan JPEG akan muncul setiap kali anda berusaha menyelamatkan gambar anda. Di kotak dialog untuk pilihan JPEG, anda dapat menyesuaikan skala standard ke bawah 5.

Selain itu, anda perlu melakukan penyelidikan kata kunci, menggunakan alat seperti alat Kata Kunci Adwords, untuk mencari kombinasi kata kunci kelas atas dengan persaingan yang wajar dan menggunakannya sebagai asas pengoptimuman anda semasa menulis artikel laman web anda.

Tulisan anda tidak boleh penuh dengan kata kunci. Sekiranya artikel penuh dengan kata kunci, artikel itu tidak akan dapat diindeks di mesin carian internet. Artikel yang diisi dengan kata kunci pasti akan dianggap sebagai spam oleh kebanyakan SE. Anda boleh memeriksa kepadatan kata kunci artikel dengan mengira jumlah kata kunci. Kepadatan kata kunci yang sempurna untuk setiap artikel adalah 2% hingga 3%.

Laman direktori artikel yang berbeza mempunyai kepadatan kata kunci yang berbeza. Anda boleh melihat cadangan penyerahan untuk mengetahui ketumpatan kata kunci minimum dalam kandungan. Sebagai contoh, jika artikel anda mempunyai 600 perkataan, jumlah kata kunci yang dibenarkan adalah 12 hingga 18. Ergo, jika kata kunci itu adalah kek perkahwinan, anda dapat mengulanginya 6 hingga 9 kali.

Sekiranya anda bekerja dengan Microsoft Office Word untuk mengatur kandungan, anda harus menggunakan ciri sorotan untuk menyoroti kata kunci dalam kandungan. Ciri sorotan diakses dari kotak carian cari.

Berikut adalah beberapa strategi berkesan lain untuk pengoptimuman di tempat:

Kod Semantik

Cukup jelas, tetapi yang mudah dibayangi oleh masalah lain. Pengekodan laman web anda secara semantik dapat mempermudah penyelenggaraan, penulisan dan penulisan

sangat membantu SE mengindeks kandungannya. Penggunaan faktor HTML yang betul, misalnya, H1, H2, H3, DIV, URL dan sebagainya, boleh memberi kesan positif terhadap pengoptimuman laman web. Sentiasa berusaha untuk memastikan kod anda mengesahkan dengan menggunakan alat dalam talian seperti pengesah markup W3C.

Tajuk Halaman dan Huraian Meta

Tajuk meta adalah salah satu elemen yang paling berkesan dalam SEO apabila dilakukan dengan tepat. Nampaknya menulis tajuk deskriptif untuk menarik pembaca adalah kaedah paling mudah untuk mengatasi masalah ini. Namun, sebenarnya anda harus berusaha untuk mengoptimumkan judul meta untuk SE kerana pada akhirnya, kedudukan yang tinggi oleh enjin carian lebih berharga bagi anda sebagai pemilik laman web internet.

Cuba simpan tajuk meta dengan ringkas, ringkas, namun deskriptif dan mengandungi kata kunci yang anda mahukan. Sangat sukar untuk mengoptimumkan tajuk meta dengan cara ini dan ini memerlukan pemikiran dan penulisan semula untuk dapat membuatnya dengan betul.

Tag keterangan meta dapat digunakan untuk membantu menentukan kedudukan laman web internet. Walaupun tidak seefektif tajuk meta, anda harus mencuba memasukkan kata kunci yang anda sasarkan pada awal deskripsi meta untuk hasil yang paling berguna.

Bab 10: SEO di luar laman web

Off Site SEO adalah, seperti namanya, kaedah yang menjadikan mesin pencari internet laman web mesra yang tidak mengubah laman web itu sendiri. SEO di luar laman web sama pentingnya, atau lebih mustahak daripada SEO di Tapak.

Salah satu faedah terbesar SEO Off Site adalah bahawa ia secara langsung mempengaruhi peringkat halaman. Sistem inilah yang menentukan apa yang akan menjadi laman web penting dan apa yang tidak penting. Penentuan ini berdasarkan pada sama ada laman web lain menghubungkan kembali ke atau membuat rujukan ke laman web anda. Semakin besar kuantiti pautan punggung, semakin besar kedudukan laman web yang diperoleh.

Bermula dengan Off Site SEO sangat mudah kerana anda dapat memahaminya dengan baik. Terdapat beberapa perkara yang ingin anda dapatkan dengan betul mengenai laman web anda dan banyak kerja yang perlu anda lakukan di laman web. Inilah yang anda cari untuk SEO Tapak yang berkesan:

Kandungan: Prasyarat asas untuk SEO laman web yang berkesan adalah agar laman web mempunyai kandungan yang berguna dan baik. SEO Off Site bergantung kepada perkara ini. Banyak laman web menyediakan pautan di laman web untuk tujuan rujukan. Sekiranya kandungan di laman web anda bagus, beberapa laman web dapat merujuk ke halaman anda yang akan membolehkan anda mendapatkan poin ketika datang ke peringkat halaman, tanpa perlu melakukan apa-apa sendiri. Laman web dengan kandungan yang baik dengan sendirinya boleh mendapatkan pautan ke laman web itu dan dengan itu pangkat yang lebih tinggi.

Pertukaran Pautan: Pertukaran pautan, seperti namanya, menghubungkan ke halaman lain sebagai pertukaran untuk halaman itu kembali lagi ke halaman anda. Dengan kuantiti maklumat di internet, anda akan melihat banyak laman web yang berkaitan dengan topik yang sama dengan laman web anda. Melakukan pertukaran pautan dengan laman web seperti ini bukan sahaja dapat menjadikan anda mendapat pangkat yang hebat, tetapi juga menarik lebih banyak lalu lintas.

Membina populariti pautan laman web adalah antara tulang belakang SEO di luar laman web. Populariti itu akan merujuk kepada jumlah pautan balik dari ciri laman web. Anda akan menemui alat-alat mudah secara dalam talian yang boleh anda gunakan dan melalui alat-alat tersebut anda dapat memeriksa populariti pautan tersebut.

Penyerahan Artikel: Cara lain untuk melakukan SEO di luar laman web adalah dengan mengirimkan artikel berkualiti tinggi yang dioptimumkan kata kunci setiap hari ke direktori dengan peringkat halaman yang lebih tinggi seperti artikel Ezine. Banyak direktori menawarkan hosting artikel percuma dan membolehkan anda memberikan pautan kembali ke laman web anda di profil anda yang dipaparkan bersama dengan kandungannya. Setelah artikel anda diterbitkan, anda boleh menghantarnya ke lebih banyak direktori seperti Artikel Pangkalan atau Ezine Mark.

Kekurangannya adalah bahawa ini memerlukan masa dan tenaga kerja. Adakah anda mempunyai masa lapang untuk menghasilkan kandungan yang baik secara berkala? Sekiranya ini tidak mungkin, mengapa anda tidak mengambil bahagian dalam pemasaran forum?

Tandatangan Blog / Forum: Sertai blog dan forum, dan sebarkan mesej mengenai laman web anda. Mungkin anda sudah melakukan ini, menyiarkan komen bersama pautan tanda tangan anda ke utas forum yang mengandungi alamat laman web. Banyak forum dan blog membolehkan anda menyiarkan pautan dalam tandatangan anda. Tindakan ini tidak memerlukan waktu yang sangat lama setiap hari, terutamanya jika anda menggunakan perkhidmatan Google Alerts percuma untuk memberitahu anda tentang blog yang berkaitan dengan perniagaan anda. Anda boleh melayari laman web ini dengan segera dan membuat komen.

Untuk menggunakan Google Alerts, anda mengunjungi halaman utama dan memasukkan pertanyaan yang sesuai dengan jenis kandungan di laman web yang ingin anda promosikan sedekat mungkin. Tepat sebisa mungkin dan gunakan petikan di sekitar kata-kata jika anda mencarinya bersama-sama (mis. ‘Makanan Anjing’). Gunakan tanda tolak di awal kata untuk menghilangkan kata-kata yang tidak relevan (contohnya perjalanan – Eropah). Gunakan tanda tambah di depan kata-kata untuk hanya mengembalikan hasil yang sesuai dengan kata itu (mis. Michael + Jordaine untuk menghentikan Google menghantar hasil mengenai Michael Jordan kepada anda). Gunakan laman web kemasukan: operator untuk mengehadkan carian anda ke laman web tertentu (mis. Laman pemasaran internet: digitalpointforum.com). Gunakan laman web kemasukan: pengendali bersama dengan sedikit untuk menghilangkan laman web tertentu (mis. ‘Jon Doe’ – laman: facebook.com).

Selepas ini, anda hanya memasukkan alamat e-mel anda dan mengesahkan amaran yang telah anda buat. Google akan menghantar e-mel kepada anda untuk mengesahkan semua ini jika anda tidak masuk ke akaun Google. Setelah anda mengklik pautan dalam e-mel pengesahan, anda akan selesai dan Google akan menghantar e-mel kepada anda setiap kali ia mendapat hasil yang baru untuk istilah carian anda yang boleh anda pilih bila-bila masa anda mahu.

Selain itu, anda boleh beriklan secara dalam talian dengan cara yang lebih tradisional. Iklankan di laman web dengan PR yang lebih besar yang, tanpa keraguan, akan membantu mengembangkan kempen SEO di luar laman web anda. Sekiranya anda mempunyai perniagaan fizikal, anda semestinya juga harus mengiklankan laman web anda di sana. Pastikan alamat laman web anda tertera di semua dokumentasi perniagaan anda dan pastikan untuk mengarahkan pelanggan baru dan berpotensi ke laman web anda setiap kali mereka menghubungi anda atau kakitangan anda dengan pertanyaan.

SEO di luar laman web adalah mengenai perkara-perkara yang dapat menjadikan laman web anda lebih baik di mata Google dan membiarkannya memperoleh PR yang lebih tinggi setelah laman web tersebut disiarkan. SEO di luar laman web lebih kurang sama dengan pekerjaan yang mengikuti pekerjaan sebelumnya di laman web ini.

Bab 11: Apa yang Boleh Saya Harapkan SEO Lakukan untuk Saya?

SEO adalah maraton bukan pecut. Anda harus terus mengemas kini laman web anda secara konsisten dalam jangka masa panjang sambil berusaha meningkatkan bilangan pautan balik yang anda perolehi dari laman web pihak berkuasa.

Memilih kata kunci atau frasa utama anda untuk memberi tumpuan kepada khalayak anda, SEO membantu memastikan bahawa anda, juga syarikat anda, berada di peringkat global atau wilayah oleh orang yang memerlukan apa yang anda tawarkan dengan tepat.

Anda hampir tidak dapat mengaku sebagai yang terbaik di dunia komersial apabila tiada siapa

pernah mendengar mengenai syarikat anda. Kadang kala, anda harus fokus untuk membuat orang sedar akan organisasi anda, walaupun itu tidak membawa kepada penjualan segera. Anda akan memperoleh lebih banyak pendapatan dalam jangka masa panjang kerana ia dapat meningkatkan dan memastikan khalayak sasaran anda mengetahui tentang anda.

Banyak orang tidak tahu apa itu SEO dan mereka akan menganggap bahawa, sekiranya anda muncul di bahagian atas di Google, maka ini kerana anda memberikan layanan yang baik dan memberikan penyelesaian untuk pertanyaan carian mereka.

Pengguna ini bahkan akan menganggap bahawa mana-mana syarikat besar harus ditubuhkan di Google dan, jika anda tidak, mereka akan bertanya mengapa.

Juga, dengan melakukan SEO, laman web anda, pasti akan disindikasikan ke laman web lain untuk mencapai pautan, ini juga dapat membantu meletakkan nama anda di beberapa laman web.

Kempen SEO dapat meningkatkan jumlah pengunjung laman web untuk kata kunci atau frasa yang disasarkan. Pada dasarnya, pengunjung yang lebih disasarkan sama dengan peningkatan jualan.

Setiap syarikat mengalami peningkatan lalu lintas dan pelanggan, walaupun anda mungkin tidak akan menerima pendapatan dari pelanggan tersebut sehingga kemudian. Bukankah anda lebih suka pengguna mengetahui tentang laman web anda ketika ‘minat’ itu menjadi ‘niat untuk membeli’ (dan bukannya mereka mengetahui lebih banyak mengenai persaingan anda)?

Lalu lintas juga membantu anda untuk meningkatkan SEO lebih jauh kerana anda dianggap lebih berwibawa.

Kempen SEO yang berjaya dapat menghasilkan ROI yang lebih besar daripada pemasaran jenis lain bagi syarikat. Oleh itu, ini dapat meningkatkan peratusan keuntungan anda. Sebaik sahaja laman web internet memperoleh kedudukan melalui kempen SEO, ia juga akan berada lama di sana (berbanding dengan iklan PPC).

SEO adalah ekonomik jika dibandingkan dengan teknik pemasaran lain dan memerlukan kuantiti modal minimum untuk paparan paling banyak dari laman web seseorang. Kos tertentu SEO bergantung sepenuhnya pada anggaran anda.

Mengabaikan SEO hampir mustahil apabila pengguna selalu menggunakan enjin seperti google untuk mencari apa yang mereka cari. Laman web mendapat banyak lalu lintas dari laman web mereka yang dioptimumkan, anda perlu terlibat untuk terus bertengkar dengan syarikat lain, sebab itulah SEO sangat berkesan.

Ini adalah kualiti kempen SEO yang unik sehingga anda dapat mengukur hasil SEO dengan meletakkan laporan SE, penukaran pelawat dan aspek lain seperti ini. Google Analytics adalah pakej perisian yang ditawarkan, benar-benar percuma, yang memberi anda data lengkap mengenai pengunjung laman web anda. Banyak pemasar dalam talian berdasarkan prestasi menggunakan perisian komputer ini untuk memahami dan mengoptimumkan pengalaman pelawat mereka dan meningkatkan penukaran.

Ia mungkin merupakan perisian komputer analitik yang paling banyak digunakan untuk laman web yang sering dikunjungi. Punca popularitinya adalah kerana dua komponen utama: ia sepenuhnya bebas dan sangat fleksibel. Google Analytics dapat memantau hampir semua sumber lalu lintas, termasuk: PPC, mesin carian Internet, Iklan Banner, rangkaian Sosial, dan sebagainya. Ia bahkan dapat mengesan pautan yang diklik dari dokumen PDF. Semua komponen penjejakan yang diasah dengan baik akan menjadi pendorong kepada populariti alat ini.

Google Analytics menggunakan program PPC mereka dengan baik dan membolehkan pengguna mengukur kejayaan penjualan mereka hingga ke kata kunci, kawasan yang digunakan di laman web ini dan banyak aspek khusus lain, berdasarkan seberapa berpengetahuan pengguna dalam penyediaannya. Jumlah penggunaan, serta akses percuma, membuktikan kestabilan dan ketepatan Google Analytics.

Analitis Google juga boleh diskalakan. Pengguna dapat mengesan sebanyak 50 laman web menggunakan profil analisis mereka. Memantau pelawat di laman web anda akan membantu dalam keputusan yang harus anda ambil ketika mengewangkan laman web anda. Statistik yang disediakan oleh program ini sangat berharga dan diperlukan untuk mengasah prestasi laman web anda.

Alat webmaster Google adalah alat terbaik untuk webmaster mempamerkan laman webnya ke google.

Google akan menyenaraikan semua halaman di laman web anda yang telah diindeks dalam satu tempat. Ini berguna sekiranya anda menjalankan banyak laman web, atau sekiranya anda membuat laman web untuk orang lain.

Google pastinya merupakan indeks penting dan menggunakan Alat Webmaster benar-benar kaedah langsung untuk memberitahu Google bahawa laman web anda wujud. Anda mungkin yakin, jika laman web anda tidak diindeks, bahawa Google belum pernah mendengarnya, jadi anda kemudian boleh berusaha untuk meningkatkan pautan balik ke sana.

Sekiranya anda mempunyai laman web yang besar dan navigasi anda ke laman web ini sangat buruk, jangan risau kerana bot google masih akan merangkak semua halaman anda.

Hampir setiap laman web mempunyai halaman terima kasih, halaman kenalan atau halaman pesanan. Halaman ini tidak boleh diindeks dengan alasan yang jelas. Dalam peta laman web anda, anda dapat menyekat beberapa halaman agar tidak diindeks oleh Google.

Google akan menunjukkan senarai kesalahan untuk laman web yang mungkin diperolehnya semasa merayapi laman web anda. Google dapat menunjukkan kesalahan HTTP, kesalahan Peta Situs, halaman yang tidak diikuti, halaman yang dilarang, halaman waktu habis dan halaman yang tidak dijangkau.

Alat Webmaster akan memberitahu anda dengan tepat berapa banyak halaman yang tersedia yang menghubungkan ke halaman utama anda dan, secara berasingan dari itu, ia akan memberitahu anda berapa banyak halaman yang tersedia bersambung ke halaman lain di laman web anda. Ini sebenarnya adalah data utama yang digunakan Google untuk mencari Pr setiap halaman.

Anda sedar bahawa, untuk alasan SEO, pautan belakang perlu mengandungi istilah kata kunci yang relevan. Dengan menggunakan Webmaster Google, anda dapat melihat istilah apa yang digunakan individu dalam pautan balik mereka.

Anda harus menggunakan Alat Webmaster untuk menyingkirkan halaman penuh dari indeks Google yang sudah diindeks tetapi anda mahu sekarang tidak.

Alat Webmaster akan memberitahu anda perkataan apa yang telah ditaip oleh orang untuk mencari laman web anda. Selain itu, ia memberitahu anda butiran ini bersama dengan tepat kedudukan mesin carian Google yang terma-terma terma anda muncul.

Anda harus menggunakan Alat Webmaster untuk meminta Google mengindeks gambar anda. Tetapkan carian gambar yang disempurnakan di Alat Webmaster, setelah itu, pastikan anda mempunyai gambaran penuh gambar (dengan kata kunci yang relevan) dalam atribut ALT setiap gambar.

Untuk kelengkapan, masukkan juga atribut judul sehingga pengguna dapat dengan mudah melihat lebih banyak maklumat mengenai gambar jika mereka ingin. Semua ini membantu Google mengindeks anda dengan lebih baik.

Bab 12: Di mana saya boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai SEO?

Perkara mengenai SEO ialah selalu ada lebih banyak perkara yang perlu dipelajari. Anda harus melabur dalam pendidikan SEO anda sebagai projek yang serius, jangka panjang dan berterusan. Apabila internet berkembang dan lebih banyak syarikat menggunakan ruang siber untuk mempromosikan diri mereka, persaingan akan meningkat dan hanya pemasar yang paling cerdas akan dapat menonjol.

Sekiranya anda telah meletakkan dasar dan mengetahui perdagangan anda sebagai pemasar SEO secara menyeluruh, anda akan mempunyai peluang yang lebih baik untuk memastikan bahawa laman web anda adalah yang muncul di bahagian atas hasil carian setiap kali seseorang memasukkan beberapa istilah yang relevan ke dalam Google.

Di bawah ini kami telah menyenaraikan beberapa sumber dalam talian percuma terbaik untuk meneruskan perjalanan anda ke SEO. Pastikan anda melihatnya dan luangkan masa untuk membiasakan mereka dengan betul. Hanya dengan mengambil tindakan, anda dapat mencapai hasil dan, ingatlah, Rom tidak dibina dalam sehari! -:

1. http://www.reviewmyweb.com

ReviewMyWeb adalah perkhidmatan dalam talian percuma yang menunjukkan bagaimana anda lakukan dalam SEO berbanding persaingan anda. Ini mengukur dan mengumpulkan prestasi anda di web berbanding pesaing anda dalam semua metrik SEO utama dan menawarkan petua utama mengenai cara untuk meningkatkan prestasi SEO anda.

2. http://www.dnsright.com/

Alat DNS dan Rangkaian percuma. Jalankan imbasan port, sentiasa periksa senarai hitam pelayan mel smtp. Alat: Laluan jejak, Ping, NS Lookup, ujian MX, Dig, CNAME lookup plus banyak lagi.

3. http://www.sheerseo.com

Perisian komputer dalam talian percuma untuk mengesan petunjuk SEO dengan masa. Menyediakan pandangan semasa dan sejarah dalam antara muka grafik yang pasti. Petunjuk SEO yang dilacak oleh program ini merangkumi: pautan balik, SERP di Yahoo dan google, analisis pautan rujukan utama, PR memilih URL, kuantiti halaman yang diindeks di Yahoo dan google, kepadatan kata kunci.

4. http://seoreel.com

SEOReel menawarkan video dan video pengajaran untuk semua mereka yang ingin belajar kaedah dan cadangan SEO. Video SEO yang tidak terkira banyaknya mengenai penyelidikan kata kunci, pembinaan pautan, dan apa sahaja, semuanya percuma.

5. http://www.wordtracker.com

Menyusun pangkalan data kata kunci yang dicari individu. Menceritakan seberapa kerap orang mencari perkataan itu dan berapa banyak laman web pesaing yang menggunakan istilah yang sama di enjin carian. Tawaran percubaan percuma ada.

6. http://www.seokeywordranking.com

Jejaki penilaian anda di SERP dengan masa, diisi dengan carta dan maklumat penjejakan langkah demi langkah. Termasuk pilihan eksport untuk Word dan Excel. Laporan automatik dihantar melalui e-mel setiap minggu atau bulanan berdasarkan pilihan anda.

7. http://www.linkvendor.com/seo-tools/seo-challenge.html

Pada cabaran SEO, dua domain saling bertarung. Jumlah ditentukan dengan algoritma yang dibina sendiri dan domain mana yang paling banyak akan menjadi pemenang.

8. http://www.prospectmx.com/professional-seo-link-building-services-

Buat strategi membina pautan yang bulat dengan melihat rajah pembinaan pautan kami. Carta ini menjadikan pembinaan pautan jelas untuk dilihat, menurunkan pembinaan pautan menjadi 5 kategori utama. Dokumen PDF ini boleh didapati untuk memuat turun secara percuma di laman web ProspectMX.

9. http://www.vertical-leap.co.uk/seo-tools/

Alat dan alat percuma untuk membantu mengumpulkan kumpulan pemasaran internet anda dari Vertical Leap.

10. http://www.b-seenontop.com

Syarikat SEO organik yang menjimatkan kos di Talian utama di Philadelphia PA. Hantarkan e-mel kepada kami untuk mengetahui bagaimana sebenarnya pengoptimuman kami dapat dilakukan. Kami menyesuaikan kaedah untuk memenuhi keperluan dan anggaran pelanggan kami dan menawarkan penilaian laman web percuma.

11. http://www.text-link-ads.com/blog_juice/

Pautan Iklan Teks – Kalkulator Jus Blog

12. http://www.reelseo.com

Berita teknik pemasaran mesin pencari video on line. Petua mengenai cara mengoptimumkan video untuk SE (video SEO atau VSEO). Panduan industri carian berita dan laman web perkongsian video. Yang mesti anda tahu mengenai SEO Video.

13. http://www.juiceanalytics.com/writing/introducing-concentrate-long-tail-search-analytics/

Cari alat analisis untuk sangat membantu memahami dan bertindak pada jangka panjang carian. Muatkan data carian dari Google Analtyics bersama dengan sumber umum lain. Mengenal pasti urutan carian berulang, memvisualisasikan frasa, menyaring mengikut kata, dan meringkaskan prestasi oleh setiap perkataan, corak atau pertanyaan.

14. http://www.easywebtech.com/rank/Alexa_Google_Rank_check_tool.php

Alat SEO semua-dalam-satu: Alexa Rank, Google Pagerank, Jumlah halaman yang diindeks di Yahoo / Google / MSN, Jumlah pautan balik dari Yahoo / Google / MSN dan banyak lagi… Google pr | Alexa Rank sentiasa memeriksa skrip | Saiz Halaman | Pautan balik selalu periksa | Halaman yang diindeks Google.

15. http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

Alat ini mensimulasikan mesin pencari dengan memaparkan kandungan laman web seperti bagaimana mesin pencari akan melihatnya. Selain itu, ia memaparkan hiperpautan yang akan diikuti (dirayapi) oleh mesin pencari ketika melayari laman web tertentu.

16. http://www.webuildpages.com/cool-seo-tool/

Untuk istilah carian, temukan 10 hasil terbaik (serta URL anda) dalam senarai Google dan, untuk setiap laman web ini, terdapat kedudukan MSN dan Yahoo, jumlah halaman yang diindeks, pautan belakang (domain / halaman /. edu), allinanchor dan Alexa Traffic rank, domain domain (whois), domain domain (way back machine), jumlah istilah carian di setiap halaman, bersama dengan hyperlink untuk mencari halaman yang berkaitan di google.

17. http://www.serpengine.com

SERPengine mengesan 20 hasil enjin carian yang paling berkesan untuk kata kunci yang anda cari. Dengan memantau dua puluh hasil yang paling berkesan, master web, pro SEM / SEO dan blogger dapat dengan mudah melihat untuk pertama kalinya bagaimana tindakan mereka, tindakan persaingan mereka dan tindakan Google mempengaruhi kedudukan mesin pencari halaman hasil. Uji, Tonton, Ambil!

18. http://www.essential-seo.com

Laman web SEO, latihan SEO, alat dan sumber maklumat percuma yang paling berguna. Sertailah kami hari ini.

19. http://www.CleverStat.com/

CleverStat menawarkan penyelesaian perisian komputer peringkat SEO dan laman web, baik percuma dan percuma untuk dicuba, termasuk analisis kandungan laman web, penyelesaian laman web dan pemeriksaan pautan balik.

20. http://www.toprankblog.com/tools/social-bookmark/

Buat pautan penanda halaman untuk blog web dan biarkan orang lain boleh berkongsi dan menyimpan artikel anda. Alat pengiklanan weblog percuma dari Top-Rank.

Senarai ini hanyalah contoh kecil maklumat yang tersedia secara dalam talian yang dapat membantu meningkatkan pengetahuan anda mengenai SEO. Anda juga harus membuat penyelidikan sendiri dan menyertai forum pemasaran internet untuk mendapatkan semua berita dan pandangan terkini dari orang yang melaksanakan SEO setiap hari di laman web mereka sendiri. Mudah-mudahan, ada cukup maklumat di sini untuk memulakan anda, jadi mengapa tidak memulakan hari ini?

Semoga berjaya.

Leave a Comment