Senarai Semak Pengewangan Instagram 2020

Setiap bulan, lebih daripada 1 bilion orang masuk ke Instagram, berinteraksi dengan kandungan, dan menghantar kandungan ke platform.

Jauh dan jauh salah satu platform media sosial yang sering dikunjungi dan sering digunakan, lebih daripada Facebook, Instagram telah menjadi platform “pergi ke” untuk pemilik perniagaan, pengiklan, dan pemasar yang serius yang ingin membina perniagaan mereka secara dalam talian.

Dan walaupun Instagram 100% percuma untuk dimulakan – dan anda boleh memiliki akaun Instagram yang baru dan berjalan dalam masa kurang dari lima minit.

Kebenaran perkara ini adalah majoriti pemilik perniagaan, pengiklan, dan pemasar di luar sana yang tidak menggunakan Instagram cara yang betul untuk membina perniagaan mereka atau mencipta masa depan kewangan yang selalu mereka impikan.

Secara jujur, majoriti pasaran Instagram adalah sedikit lebih daripada “pemasaran tradisional” yang digunakan untuk dunia digital – dan itu hanya tidak akan memotong mustard lagi.

Tidak, jika anda ingin menjatuhkan pemasaran Instagram anda dari taman dan benar-benar mengubahnya menjadi saluran yang kuat untuk pemasaran, anda harus tahu dengan tepat apa yang anda lakukan.

Selain itu, kerana anda akan menghadapi persaingan yang sudah ketat dan mantap, anda juga harus memanfaatkan sebanyak mungkin senarai semak pintasan untuk membawa anda ke puncak secepat yang anda boleh.

Berikut adalah beberapa petua dan trik kritikal dalam senarai semak pantas ini yang akan membantu anda melakukan perkara yang betul.

Mari kita menyelam betul-betul!

Buat Strategi Instagram Anda

Kebanyakan orang menjalankan pemasaran mereka dari landasan kereta api pada mulanya, tidak pernah menyedari bahawa pemasaran Instagram keseluruhannya dan dibina di atas dasar pasir dan tidak konkrit.

Kebanyakan orang hanya membuang pendekatan pemasaran yang berbeza di dinding Instagram dan mengharapkan sesuatu yang melekat, daripada mengambil pendekatan yang sistematik dan terfokus yang nyata untuk mewujudkan pemasaran yang sebenarnya mempunyai peluang untuk bekerja.

Tetapi bukan awak.

Tidak, kerana anda membaca senarai semak ini dan mengikuti semua tip dan tip yang dapat kami kongsi, anda akan mendapat kelebihan yang hampir tidak adil terhadap persaingan untuk mencipta pemasaran yang benar-benar berkesan yang sebenarnya berfungsi.

Anda akan dapat bermula pada permulaan (di mana anda perlu membuat asas yang kukuh) dan membina dari sana.

Kenal pasti Prospek Sempurna Anda

Perkara pertama yang harus anda lakukan (bahkan sebelum anda membuat akaun Instagram baru) adalah dengan memberikan gambaran yang jelas mengenai prospek sempurna anda.

Anda harus tahu apa yang mereka paling berminat untuk keluar daripada anda, apa yang mereka paling berminat untuk melihat dan berinteraksi dengan Instagram, dan “butang panas” yang memaksa mereka untuk pergi dari pengikut Instagram untuk membayar pelanggan secepatnya mungkin.

Setelah anda mendapat gambaran yang jelas mengenai siapa pelanggan sempurna ini, anda akan mahu membuat setiap kandungan Instagram yang anda buat (serta setiap bahagian pemasaran yang anda hasilkan) untuk mereka dan mereka sahaja.

Banyak orang membuat kesilapan cuba menjadi segalanya untuk semua orang dengan pemasaran Instagram mereka, hilang tanda itu sepenuhnya dan mendapatkan pengikut sifar bukan penyasaran laser pada niche tertentu mereka sambil mengabaikan majoriti orang yang tidak akan menjadi pelanggan Bagaimanapun.

Mencuri Idea Besar dari Pesaing Anda

Setelah benar-benar membuktikan gambaran prospek sempurna anda, inilah masanya untuk melihat dan melihat 15 atau 20 akaun Instagram teratas dalam industri anda, benar-benar berusaha untuk mendapatkan idea tentang apa yang mereka lakukan dengan berkesan di pasaran anda.

Sama sekali tidak ada alasan untuk mencuba dan mencipta semula roda ketika datang ke pemasaran dalam talian, terutama ketika pesaing anda (pesaing anda yang berjaya, bagaimanapun) tidak hanya akan meniti jejak anda untuk diikuti tetapi akan meninggalkan sangat mudah difahami dan salinan petunjuk untuk anda juga.

Sesetengah orang mendapat sedikit squeamish tentang “mencuri” idea kandungan daripada pesaing, tetapi anda akan ingin melewati bahawa secepat mungkin.

Kami tidak semestinya mencadangkan bahawa anda benar-benar merobek keperibadian fizikal dan melepaskannya sebagai milik anda sendiri, tetapi jika anda berada dalam bidang peralatan luaran di pesaing terbaik anda, posting dalam gambar sunup dan hujung minggu kehidupan kamp anda lebih baik percaya anda melakukan banyak perkara yang sama atau anda akan hilang tanda anda dengan prospek ideal anda dan kehilangan tanah kepada pesaing ini tanpa alasan apa pun.

Ini akan membantu anda mempercepatkan pemasaran kandungan anda di Instagram dengan ketara, tetapi ia juga akan membantu anda tergelincir terus ke peringkat atas akaun Instagram dalam industri anda apabila anda menerbitkan kandungan yang sama dengan “anjing besar”.

Buat Kalendar Pemasaran Kandungan

Kalendar pemasaran kandungan adalah nombor satu pembezaan antara pemasar jam amatur di Instagram dan pemasar media sosial yang serius dan bijak, dan anda pastinya ingin mencari diri anda dalam kumpulan yang terakhir.

Syarikat-syarikat utama di seluruh dunia telah menghabiskan sejumlah besar masa, tenaga, dan usaha yang benar-benar berusaha untuk menyelaraskan dan memproses sistem proses pemerolehan pelanggan sebanyak mungkin.

Dan sementara syarikat-syarikat multinasional utama ini mempunyai belanjawan yang jauh lebih besar daripada apa-apa yang pernah kita tetapkan, satu senjata yang kita dapat menyalin dan menggunakan hanya dengan berkesan kerana mereka adalah kalendar kandungan.

Menetapkan pemasaran anda enam bulan (atau lebih baik, satu tahun) terlebih dahulu dengan rancangan untuk setiap kandungan yang anda akan melepaskan hari yang sangat spesifik dan sebagai sebahagian daripada kempen pemasaran yang sangat spesifik memberikan kelebihan yang hampir tidak adil ke atas selebihnya pertandingan anda.

Dengan menyatakan bahawa anda perlu membuat kandungan untuk siaran tiga kali seminggu, anda bukan sahaja dapat membuat catatan tersebut terlebih dahulu dan menyiapkannya untuk “waktu perdana”, anda juga dapat menemui sekeping kandungan yang tepat untuk menerbitkan pada satu titik tertentu pada waktunya untuk mengamalkan dengan semua pendekatan pemasaran lain yang anda gunakan.

Dengan kalendar pemasaran kandungan, anda boleh mengerjakan kempen Hari Valentine, misalnya pada pertengahan bulan Jun, dengan kandungan yang akan dikeluarkan di Instagram yang berjalan seiring dengan kempen Hari Valentine yang telah anda jalankan dari akhir bulan Januari sehingga pertengahan Februari tahun depan.

Selain itu, anda juga boleh mula mengautomasikan pemasaran Instagram anda apabila anda mengambil pendekatan seperti ini.

Kerana anda mempunyai semua kandungan anda yang dibuat dan bersedia untuk pergi, anda kemudian boleh program skrip atau outsource kerja penerbitan sebenar kepada orang lain – membebaskan masa anda supaya anda boleh memberi tumpuan kepada aktiviti perniagaan leverage tinggi yang lain tanpa perlu risau tentang bagaimana anda ‘akan pergi bersama pendekatan pengiklanan hari itu.

Ini adalah perkara yang mengubah permainan, dan anda perlu 100% pasti bahawa anda melakukan SEGALANYA dalam kuasa anda untuk memoderisasi, mengautomasikan, dan mendepositkan sebanyak mungkin pemasaran Instagram anda.

Senarai semak ini akan pergi jauh ke arah membantu anda melakukannya dengan tepat, tetapi sebahagian besar kerja akan datang dari membuat kandungan yang memberi tumpuan kepada prospek sempurna anda, kandungan yang terbukti dapat dikerjakan oleh pesaing anda, dan kandungan yang dikeluarkan secara tetap dan berdasarkan sistem berdasarkan kalendar kandungan anda.

Pertumbuhan, Pertumbuhan, Pertumbuhan

Tahap seterusnya selepas meletakkan asas anda dan pemasaran Instagram memfokuskan sepenuhnya kepada peningkatan yang anda ikuti secepat mungkin secara manusia.

Instagram tidak banyak mengangkat berat untuk anda, membantu mengesyorkan akaun Instagram anda kepada orang lain secara automatik dan bahkan secara aktif mempromosikan akaun anda melalui jawatan Instagram hari, hashtags, dan sebagainya, tetapi anda benar-benar mahu mengambil pemilikan Instagram anda pemasaran keluar dari pintu gerbang untuk mengembangkan akaun anda sekecil mungkin dengan secepat anda dapat.

Lagipun, kandungan terbesar di dunia, dipadankan dengan sempurna kepada pelanggan ideal anda, tidak akan menjadi bernilai APA-APA melainkan anda mendapat bola mata dan aktif melibatkan orang yang telah memilih untuk mengikuti akaun Instagram anda.

Tanpa pengikut, semua usaha anda terbuang sepenuhnya – jadi anda perlu membina yang mengikuti dari tanah dengan kilat seperti kelajuan.

Berikut adalah beberapa petua cepat untuk membantu anda melakukannya dengan tepat!

Piggyback Off of Influencers Instagram

Pengaruh Instagram – yang paling sering diikuti, terlibat dengan, dan akaun aktif di pasaran atau industri anda – mempunyai keupayaan untuk mengangkat sebarang akaun yang mereka kerap berinteraksi, serta apa-apa akaun yang kerap berinteraksi dengan mereka.

Anda perlu melakukan segala-galanya dalam kuasa anda sama ada untuk menangkap perhatian para peminat Instagram ini dalam industri atau pasaran anda supaya mereka mula aktif mempromosikan kandungan yang anda berikan (dan kami akan menunjukkan kepada anda satu cara untuk melakukannya hanya dalam satu saat ) ATAU anda perlu mencuba dan “mencuri guruh mereka” sebanyak mungkin dengan menyebutnya dalam kandungan anda sendiri supaya pengikutnya mula memberi perhatian kepada anda juga.

Pemasaran Instagram dengan cepat menjadi perlumbaan senjata macam-macam, dengan akaun utama melepaskan jawatan baru setiap jam berbanding dengan kemas kini harian atau bahkan mingguan.

Akaun utama – kita bercakap tentang akaun dengan ratusan ribu atau bahkan berjuta-juta pengikut – perlu mempunyai banyak aktiviti untuk bersaing dengan pengikut mereka yang lapar, dan itu bermakna mereka memerlukan sejumlah besar kandungan asal yang mereka miliki peluang untuk berkongsi.

Di situlah anda sebagai “pengendali yang lebih kecil” bermain!

Kerana anda tidak perlu memberi makan sejenis binatang yang sama (namun), anda sebenarnya boleh membina bukan sahaja untuk membuat kandungan untuk akaun Instagram anda tetapi kandungan untuk penyumbang akaun Instagram utama ini juga.

Dengan mencipta kandungan yang kemudian anda berikan kepada orang-orang yang berpengaruh ini untuk berkongsi dengan pengikutnya 100% secara percuma (walaupun dengan atribusi dan tag akan kembali ke akaun anda), anda dapat berbuat baik ketika melayani keperluan anda sendiri.

Jenis akaun ini sangat senang untuk membuat perjanjian seperti ini.

Mereka mendapat banyak kandungan berkualiti tinggi percuma yang tidak perlu mereka rajin buat, mereka membuat pengikut mereka senang, dan mereka dapat bekerjasama dengan pendatang baru dan pendatang baru dalam industri yang sama.

Anda juga akan mendapat manfaat daripada pendedahan tambahan yang anda dapat dari akaun Instagram yang mempengaruhi ini – dan sebelum anda mengetahuinya, anda akan mengalami banjir pengikut yang menyelam masuk ke akaun anda, menjadikan anda juga seorang yang berpengaruh!

Pertandingan Kerja

Pendekatan lain yang lebih baik untuk mengembangkan akaun anda dengan cepat adalah untuk menjalankan pertandingan reguler di mana anda sebenarnya memberikan barang atau perkhidmatan berkualiti tinggi di akaun Instagram anda sebagai pertukaran untuk menambah bilangan pengikut.

Ini adalah taktik dan teknik pemasaran yang terbukti, cuba dan benar, yang telah digunakan lama sebelum Instagram teringat.

Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan adalah memenuhi kesepakatan anda – sebenarnya memberikan apa sahaja produk atau perkhidmatan yang telah anda janjikan kepada – dan mereka memerlukan anda sedikit pendahuluan, tetapi apabila anda secara aktif mengewangkan akaun Instagram anda, anda akan mendapati bahawa pulangan pelaburan adalah berbaloi.

Semakin besar itemnya, semakin menarik perkhidmatannya, dan hadiah yang lebih berharga, semakin banyak tindakan yang akan anda perolehi dan semakin banyak pengikut yang akan anda kumpulkan.

Jika anda berada di bidang golf, sebagai contoh, memberikan lengan bola nyaris tidak akan memindahkan jarum. Bagaimanapun, perjalanan ke Pantai Pebble, bagaimanapun, akan membuatkan anda berenang lebih ramai pengikut daripada anda akan tahu apa yang perlu dilakukan.

Tentu, perjalanan ke Pantai Pebble akan lebih mahal daripada sepotong bola, tetapi seperti yang disebutkan di atas, laba atas pelaburan akan sangat berharga.

Daripada mengambil segelintir pengikut untuk $ 12, anda boleh mengambil 10,000 pengikut baru atau lebih untuk $ 2000. Perdagangan mesti jelas.

Buat Pelbagai Saluran Pengewangan dengan Instagram

Pada penghujung hari, pengikut baru bukan wang tunai keras dalam bank melainkan anda sebenarnya mula mengewangkan pengikut anda dan akaun anda di Instagram.

Cara paling mudah untuk mengewangkan akaun Instagram adalah dengan menggunakan akaun anda dan kandungan Instagram anda sebagai tahap kemasukan ke corong pemasaran anda.

Anda akan dapat mendorong pelawat dan pengikut ke akaun anda lebih dalam dan lebih mendalam ke dalam bahan pemasaran anda, menukar sekurang-kurangnya sebahagian daripada mereka kepada pelanggan yang membayar – dan itu mendapat ROI yang cukup munasabah.

Sudah tentu, ada cara lain untuk mengewangkan akaun Instagram anda – dan walaupun anda memutuskan untuk menjual produk dan perkhidmatan anda sendiri, anda akan ingin meneruskan beberapa cara untuk memaksimumkan leverage anda di media sosial dan membuat beberapa aliran pendapatan.

Sebagai permulaan, anda boleh mencari perniagaan lain di industri anda – pesaing atau mereka yang menawarkan perkhidmatan pelengkap – dan menawarkan untuk menyediakan mereka dengan “kandungan yang ditaja”.

Anda pada dasarnya menjadi sekutu untuk syarikat mereka dan mana-mana jualan yang anda jalankan melalui akaun Instagram anda membayar anda dibayar komisen.

Inilah bagaimana banyak “model Instagram” membuat wang mereka dalam talian, menyiarkan gambar diri mereka dan latihan senaman atau menggunakan makanan tambahan latihan yang disediakan oleh syarikat lain dan mendapatkan potongan jualan afiliasi yang mereka memandu.

Orang-orang ini membuat pendapatan tetap dari pemasaran afiliasi semata ini, jadi ia pasti bernilai menyiasat.

Terdapat banyak cara untuk mengewangkan Instagram, dan mudah-mudahan, senarai semak cepat ini telah menyinari sedikit cahaya tambahan pada subjek untuk anda maju!

Leave a Comment