Kim Kardashian Menyaman Doktor Di Sebalik Muka Vampire

Kembali pada tahun 2013, Kim Kardashian memasuki sensasi viral ketika dia menyiarkan gambar wajahnya berlumuran darah. Dalam apa yang akan dikenali sebagai Vampire Facial, Kim menggunakan darahnya sendiri dalam perawatan yang meliputi mikrodermabrasi dan topeng yang terbuat dari plasma kaya platelet.

E! Berita melaporkan bahawa Kardashian kini mengambil tindakan hukum terhadap dokter yang memberikannya kepadanya, Charles Runels, dan praktiknya, Persatuan Perubatan Selular, kerana menggunakan foto dirinya untuk mempromosikan prosedur, yang menurutnya dia “tidak akan” melakukan lagi kerana ia sangat “kasar dan menyakitkan”

Dokumen pengadilan yang diajukan menuduh Runels “pelanggaran hak cipta, pelanggaran tanda terdaftar, pergaulan palsu, pelanggaran hak publisitas, dan pelanggaran tanda dagang undang-undang umum California.”

“Defendan Charles Runels adalah seorang doktor di Alabama. Dengan cara mempromosikan diri, dia menggambarkan dirinya sebagai ‘Doktor Orgasme’ dan ‘Calvin Klein dari perubatan,'” dokumen pengadilan menyatakan. “Untuk itu, sementara dia tampaknya melakukan praktik kecil di Alabama, sebagian besar waktunya dihabiskan untuk membicarakan berbagai prosedur kosmetik yang dia maksudkan sebagai tanda dagang — termasuk, yang relevan di sini, Vampire Facial.”

Kardashian dan kakaknya, Khloé, menjalani prosedur pada tahun 2013 dan mendokumentasikan pengalaman dalam episod Kourtney dan Kim Take Miami . Tuntutan Kim menyatakan bahawa laman web latihan terus menggunakan foto dirinya untuk mempromosikan Vampire Facial. Kes Kim menyatakan bahawa dia “tidak pernah melesenkan nama mereka sehubungan dengan prosedur.”

“Setelah penyiasatan lebih lanjut, Ms. Kardashian merasa ngeri ketika mengetahui bahawa nama dan kemiripannya terpampang di seluruh laman web Runels,” dokumen-dokumen tersebut disambung. “Tepat di bawah catatan yang menolak hubungan dengan penyedia Vampire Facial dari mana pesakit dijangkiti HIV adalah foto yang diberi keterangan, ‘Bar [Refaeli] & Kim Menerima Prosedur Vampire Facial®.”

Runels memposting blog mengenai prosiding hukum, menulis, “Dia sekarang digugat oleh Ms. Kardashian West atas sebagian keuntungan yang diperoleh dari prosedur itu, walaupun dia tidak pernah diminta untuk mengesahkannya.” Dia meneruskan, memberitahu E !, “Nama Vampire Facial, itu adalah harta intelektual saya. Saya merasa seperti ini seseorang yang mengajak doktor kecil untuk sesuatu yang diketahui umum.”

Leave a Comment