Kourtney Kardashian Bersumpah Dengan Turban Rambut Aquis untuk Kunci yang Lebih Kuat dan Berkilau

Sekiranya anda menyangka rahsia kunci Kourtney Kardashian yang menarik adalah gaya rambut berbakat dan koleksi produk rambut yang mahal — mungkin anda betul. Walau bagaimanapun, bintang realiti itu memberi kami satu produk rambut sederhana yang dia bersumpah untuk rambutnya yang berkilat: Aquis Lisse Luxe Hair Turban ($ 30; sephora.com ).

“Saya menjumpai serban rambut Aquis lebih dari setahun yang lalu,” tulis Kardashian dalam catatan di laman webnya Poosh . “Tidak hanya mengurangi waktu pengeringan, tetapi juga meminimalkan keriting dan kerusakan dan meningkatkan kilauan. Saya benar-benar perhatikan perbezaan tekstur, kilauan, dan kekuatan rambut saya, dan kerosakan keseluruhan secara keseluruhan. Ini menjadi keperluan dalam rutin bersiap sedia. “

Tidak seperti tuala biasa, serban rambut ini menggunakan kain anyaman khas “Aquitex” yang diperbuat daripada campuran poliester dan nilon. Hasilnya adalah tuala yang mengeringkan rambut anda pada separuh masa, menjadikan pengeringan udara menjadi prestasi yang lebih dapat dilakukan bagi mereka yang berambut panjang.

Walaupun kering yang lebih cepat mungkin kelihatan seperti cara mudah untuk menjimatkan masa ketika bersiap, ia sebenarnya lebih sihat untuk rambut anda juga; folikel rambut menjadi lemah ketika basah, sama dengan kuku anda, menjadikannya lebih mudah patah. Selain itu, terlalu banyak air yang masuk ke batang rambut yang lebih berliang boleh menyebabkan kunci frizzier dan limper.

Di luar senarai panjang faedah untuk rambut anda – termasuk warna tahan lama dan keretakan yang lebih sedikit – tuala Aquis adalah pilihan yang sangat lestari. Serban tidak hanya dibuat dengan bahan tidak beracun, tetapi juga menghasilkan penggunaan listrik yang lebih sedikit kerana meminimumkan keperluan pengeringan pukulan yang berlebihan. Menurut jenama tersebut, kebanyakan pengguna Aquis menjimatkan tenaga sekitar 19,500 watt (dan 13 jam waktu) dengan menukar dari tuala ke serban rambut.

Direka untuk berfungsi pada semua jenis rambut, dari keriting hingga melingkar hingga melekat lurus, ia juga membolehkan anda mengeringkan rambut anda bebas tangan. Tuala ringan mempunyai butang dan gesper elastik di bahagian belakang, jadi setelah anda membungkus rambut di dalamnya, ia akan tetap di tempat ketika anda menjalani rutin pagi atau malam anda.

Walaupun Kardashian sangat menyukai serban sehingga dia memutuskan untuk membuat versi sendiri dengan jenama itu, tuala Aquis yang asli mempunyai banyak ulasan positif dari pelanggan. Seorang pengulas lima bintang di Sephora mengatakan bahawa mereka “ketagih secara rasmi” pada tuala wanita setelah melihat kesan positif pada rambut mereka, sementara yang lain mengatakan bahawa ia membuat “perbezaan yang sangat ketara” dan membuat rambut mereka “jauh lebih lembut.”

Nasib baik, “keperluan” Kardashian sebenarnya sangat berpatutan. Turban Aquis , yang terdapat dalam lima warna berbeza, hanya $ 30. Memandangkan ia akan bertahan selama bertahun-tahun yang akan datang dan akan membantu mengurangkan bil tenaga anda, kami tidak dapat menolong tetapi menganggap ia akan membayar sendiri. Kunci anda yang lebih berkilau, akan menjadi bonus tambahan.

Leave a Comment