Teman wanita Keanu Reeves, Alexandra Grant Menjelaskan Mengapa Dia Tidak Mewarnakan Rambutnya Kelabu

Artis Alexandra Grant, yang berpacaran dengan Keanu Reeves, menjelaskan mengapa dia memilih untuk berhenti mewarnai uban.

Dalam posting Instagram pada hari Rabu, Grant, 46, berkongsi artikel Newsweek mengenai kajian yang mendapati bahawa menggunakan pewarna rambut kekal dan pelurus rambut kimia dapat menyebabkan risiko terkena barah payudara berbanding wanita yang tidak menggunakan produk tersebut.

“Wah. Berita hari ini… ”dia memulakan kapsyennya. “Angka itu mengejutkan, terutama untuk warna wanita.”

“Saya menjadi kelabu sebelum waktunya pada awal 20-an … dan mengecat rambut saya setiap warna sepanjang perjalanan sehingga saya tidak tahan lagi dengan ketoksikan pewarna,” Grant terus menerangkan. “Pada usia 30-an saya membiarkan rambut saya berubah ‘berambut perang.’ “

Artis itu menyimpulkan kapsyennya: “Saya suka dan menyokong bahawa setiap wanita dapat memilih bagaimana dia ingin melihat setiap usia. Tetapi / dan, jika wanita hilang dari piawaian kecantikan … maka mari kita bincangkan mengenai standard kecantikan tersebut. Cinta kepada semua wanita! ” (“Womxn” adalah istilah intersectional yang dimaksudkan untuk lebih merangkumi wanita transgender, individu bukan binari dan wanita warna.)

Bulan lalu, Grant and Reeves, 55, menghadiri GAC Art + Film LACMA dan berjalan di permaidani merah yang berpegangan tangan. Pelakon John Wick mengenakan sut hitam, sementara Grant mengenakan gaun biru tengah malam dengan leher V dan flat perak.

“Keanu ingin secara terbuka berkongsi hidupnya dengannya,” kata sumber kepada ORANG setelah pasangan itu membuat debut. “Dia sangat gembira dan bersyukur memiliki Alex dalam hidupnya.”

Orang dalam itu menambah bahawa kedua-duanya, yang telah saling kenal selama bertahun-tahun, “mula berkencan awal tahun ini, tetapi ingin tetap diam.”

Pasangan ini pertama kali berkolaborasi pada tahun 2011 di buku Reeves ‘ Ode to Happiness , dengan Grant memberikan ilustrasi. Mereka bekerjasama lagi dalam buku pelakon 2016, Shadows , di mana Grant sekali lagi memberikan ilustrasi.

Tahun berikutnya, duo ini mengasaskan X Artists ‘Books , sebuah penerbitan yang memfokuskan pada penerbitan “buku yang bernas, berkualiti tinggi, berpusatkan pada seniman yang sesuai dalam dan antara genre,” menurut laman webnya.

Pada bulan Oktober, pasangan itu difoto menikmati makan malam bersama di Giorgio Baldi, sebuah kawasan panas Itali yang mewah di Santa Monica, California.

Leave a Comment