Asas Diet Detox – Belajar Untuk Detoks Cara Sihat

Artikel ini bertujuan memberi anda idea umum mengenai diet detoks.

Bab 1: Diet Detoks – Satu Pengertian Asas

Detoksifikasi berlaku dalam badan kita setiap hari

Organ dalaman kita, usus besar, hati dan usus, membantu badan kita menghilangkan bahan toksik dan berbahaya dari aliran darah dan tisu kita. Sering kali, sistem kami menjadi terlalu banyak dengan sisa.

Air yang sangat kita nafas, dan semua bahan pencemarnya, membina badan kita.

Makanan pemprosesan dan bahan pencemar alam sekitar hari ini dapat dengan mudah mengatasi sistem kami yang halus dan menyebabkan bahan toksik untuk membina badan kita.

Diet Detoks Dirancang Untuk Membantu Tubuh Anda Menyembuhkan Diri Of The Toxic Matter Buildup Dan Kurangkan Berat

Sekiranya anda terasa lembap, mempunyai selsema yang kerap, masalah pencernaan atau tidak berasa yang terbaik, anda mungkin mempunyai masalah ketoksikan. Diet detoks akan membantu anda membersihkan bahan berbahaya dari badan anda dan mengurangkan berat badan.

Diet Detox Akan Membantu Tubuh Anda Dengan Meningkatkan Stamina Dan Tenaga, Membuat Proses Pencernaan Lebih Mudah

Ini akan membantu dalam meningkatkan kejelasan mental dan mengurangkan alahan. Kebanyakan diet detoks tidak melibatkan makanan yang pelik atau tidak sihat, hanya makanan segar dan keseluruhan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Makan banyak buah segar, kecuali limau gedang. Enzim dalam limau anggur mengganggu fungsi enzim yang betul di hati, jadi mereka tidak boleh digunakan semasa diet detoks.

Grapefruits tidak boleh dimakan semasa program detoks, tetapi mereka hebat untuk bila-bila masa lain.

Sayur-sayuran Segar Juga Hebat Di Diet Detoks

Sayuran terbaik untuk detoksifikasi ialah brokoli, bawang putih, artichokes, bitumen, kembang kol dan sayuran merah dan hijau. Elakkan daripada produk jagung, kerana jagung sering mengandungi alergen. Beras juga boleh diterima pada diet detoks, dan kacang, kacang dan biji juga hebat.

Minum banyak air

Anda memerlukan sekitar 6 hingga 8 gelas sehari untuk membantu badan membuang toksin. Tubuh yang terhidrat membantu organ tubuh anda berfungsi dengan cara yang optimum. Minum banyak air kristal, air tulen … sama seperti anda boleh mendapatkannya.

Rancangan Diet Detox Mudah

Rancangan diet detoks sederhana mungkin hanya melibatkan daging selama beberapa hari. Untuk pelan yang lebih terperinci, berunding dengan profesional mengenai apa yang hendak dimakan untuk setiap hidangan semasa tempoh detoks. Jauhi daging semasa program detoks anda.

Menggunakan Pelan Diet Detox Boleh Bantu Memaksimumkan Kesihatan Anda, Mengurangkan Berat Anda, Dan Membantu Anda Merasa Lebih Bertenaga Dan Bersedia

Kebenaran yang jelas, sejauh mendapatkan detoks tubuh dilakukan dari klinik atau bahkan dari spa pergi, adalah bahawa ia akan dan sehingga menelan kos anda cukup banyak wang. Sebenarnya tinggal klinik detoks boleh mencapai setinggi sepuluh ribu dolar, bergantung pada kaedah dan rawatan yang digunakan. Oleh itu, menghabiskan lebih banyak wang di klinik atau di spa, kebanyakan orang memilih detoksifikasi rumah sebagai penyelesaian alternatif dan berkesan yang murah dan mendapat pekerjaan yang dilakukan juga.

Detoksifikasi rumah yang sederhana bermaksud mengawal apa yang anda makan dan minum. Nasib baik bukan proses yang sangat mencabar kerana tidak ada prosedur perubatan yang terlibat. Walau bagaimanapun, detoksifikasi di rumah membolehkan badan dibersihkan dan dengan memakan makanan khas dan melengkapi mereka dengan terapi semula jadi, anda boleh mengalami beberapa manfaat sementara tidak ada kesan sampingan yang perlu dibimbangkan.

Cuba diet detoks selama beberapa hari. Anda akan terkejut betapa lebih ringan yang anda rasakan!

Bab 2: Manfaat Detoxing Untuk Kecergasan Dan Kesihatan

Ia Seolah-olah Menjijikkan Sedikit Apabila Anda Memperbaiki atau Membersihkan

Badan anda menunjukkan beberapa tanda bahawa anda telah membina toksin. Racun-racun ini boleh menjejaskan kecergasan dan kesihatan tubuh anda. Ada kalanya anda merasa lembap dan merasakan tekanan. Tubuh anda mungkin mengalami sakit berterusan, cirit-birit, sembelit, dan rasa kekecewaan. Peningkatan berat badan yang cepat dan ketidakupayaan untuk menurunkan berat badan berlebihan juga boleh menjadi tanda adanya racun dalam tubuh.

Selain itu, toksin yang terdapat di dalam badan dijumpai dan disimpan di sel-sel lemak anda. Bagi orang Amerika yang makan makanan Amerika yang biasa, seseorang boleh menghabiskan 70 trilion tong sampah untuk setiap sel! Dalam mendetoksikan badan anda dan membersihkan sampah yang tidak diingini dari sel anda, anda perlu memberi perhatian kepada organ penghapusan anda.

Terdapat Organ-organ tertentu dalam Tubuh Anda yang Berurusan dengan Pengurusan Sisa Sel

Organ-organ ini memainkan peranan penting dalam proses detoksifikasi untuk badan yang sihat dan sihat.

1) Hati anda adalah organ yang mengitar semula bahan kimia yang tidak diingini dalam tubuh. Ia menyusun racun dan menghantarnya ke organ yang betul untuk penghapusan, semasa proses peredaran. Organ penghapusan utama akan menyandarkan hati di mana toksin ini akan disimpan dan kemudian dihilangkan.

2) Kelenjar limfa juga memainkan peranan penting dalam menghilangkan toksin. Rangkaian tiub membawa pembaziran lebihan sel-sel dari badan dan ke organ-organ penghapus akhir. Lampiran, timus, tonsil, dan spleen adalah kelenjar limfa utama yang membantu organ-organ utama dalam pembersihan dan detoksifikasi.

3) Buah pinggang membantu dalam pengurusan air badan. Mereka adalah orang-orang yang menyimpan kimia alkali darah yang baik dengan menghilangkan buangan asid terlarut. Anda dapat membantu buah pinggang anda berfungsi dengan baik dengan minum banyak air. Lebih baik jika anda minum jus alkali dan air bersih. Anda boleh mengambil 1/2 auns alkali setiap hari untuk melihat hasil positif pada berat badan anda.

4) Paru-paru adalah organ-organ yang menjaga darah disucikan. Mereka membenarkan oksigen pergi terus ke aliran darah. Ia juga bertanggungjawab untuk mengeluarkan gas buangan yang terdapat dalam setiap sel badan. Nafas dalam dan udara segar sangat membantu menjaga kesihatan paru-paru dan bebas dari toksin. Jika anda berada di kawasan bandar, disarankan agar anda mencari kawasan kaya oksigen di mana anda boleh melakukan pernafasan dalam.

5) Kolon adalah organ pengurusan sisa pepejal di dalam badan anda. Pengamal perubatan telah menemui banyak orang yang mempunyai lendir seberat 80 paun dan sisa pepejal seperti getah yang terdapat di dinding usus besar. Detoxing dan membersihkan kolon boleh menjadi perkara yang sukar untuk dilakukan. Walau bagaimanapun, mempunyai usus besar tanpa sampah tentu dapat memberi anda kebaikan untuk memiliki tubuh yang bersih dan sihat.

Latihan Berjalan Biasa

Sekiranya anda mengalami beberapa tanda / kesan sampingan dari detoksifikasi, anda boleh mencuba melakukan senaman berjalan kaki secara berkala. Latihan adalah kunci yang baik dalam badan yang sihat dan sihat.

Minum Banyak Air Lemon

Banyak doktor diet juga mencadangkan anda minum banyak air lemon. Ini adalah kaedah yang berkesan untuk mengekalkan peredaran yang sangat baik dan dapat meningkatkan kadar detoksifikasi di dalam badan.

Bab 3: Detoksifikasi Cara Anda Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

Di mana Adakah Produk Yang Menakjubkan Itu Boleh Menerima Hidup Anda?

Berapa kali otak anda berasa begitu lembap sehingga anda tidak dapat berfikir dengan jelas?

Berapa kali anda berasa begitu letih sehingga memanjat tangga tunggal mengambil banyak dari anda?

Atau bagaimana dengan saat-saat ketika anda merasa sangat “tidak cantik” sehingga pakaian terbaik anda tidak dapat menaikkan mood anda?

Anda telah mencuba setiap helah yang diketahui untuk kekal cergas, dan menjelajahi setiap rak di lorong kesihatan dan kecantikan untuk produk yang mengagumkan itu yang dapat memulihkan anda – tetapi masih tidak berhasil.

Kenapa Tidak Cuba Mencari Di Rumah Dan Seksyen Produk Runcit Anda?

Apa yang saya cakapkan? Saya bercakap mengenai detoks.

Detoksifikasi Bukan Hanya Berpelungkas Bucket Di Lantai Gimnasium, Atau Memanjakan Sendiri!

Ia adalah pendekatan holistik untuk kesihatan dan kecantikan. Ini merangkumi segalanya dari diet dan kecergasan, hingga rasa kesejahteraan anda. Cuba untuk hujung minggu dan mulakan minggu baru dengan memperbaharui dan memulihkan semula anda. Menyahtoksik ke arah kesihatan dan kecantikan adalah mungkin dengan beberapa perkara yang boleh anda temui di rumah anda dengan mudah. Dengan loofah atau kuas, lilin wangi, minyak aromatik, teh herba, dan hujung minggu “me-time” percuma, anda sudah bersedia untuk menyegarkan dan memperbaharui diri.

Weekend A “Me-Time”

Bermula Pada A Jumaat:

Makan ringan (kira salad dan buah-buahan).

Fikirkan salad dan buah-buahan!

Minum banyak air sepanjang hari.

Pada waktu malam, perlahan-lahan kering-urut sendiri dengan loofah atau berus dengan pukulan yang perlahan dan panjang. Pindah ke satu arah: ke atas dan ke arah pangkal paha anda. Segarkan diri anda dengan teh atau air, dan kemudian rendam dalam mandi air hangat dan titisan minyak mandi aromatik. Cahayakan beberapa lilin wangi sambil secara beransur-ansur menambah air sejuk dalam masa setengah jam, sehingga mandi anda menjadi sedikit sejuk. Inilah permulaan rutin kesihatan dan kecantikan baru anda. Proses ini dilakukan untuk merangsang pembuluh darah.

Keringkan diri dan gaun hangat untuk tidur.

Mulakan Hari Berikutnya:

Minum air lemon panas. Pergi berjalan kaki sambil bernafas dengan mendalam. Berikan diri anda mandi wap atau berenang. Anda juga boleh meminta pasangan atau ahli terapi anda untuk urutan. Sekali lagi, tamatkan rejimen detoksifikasi kesihatan dan kecantikan anda dengan berus kering dan mandi.

Luangkan Ahad Anda Melakukan Proses Keseluruhan, Tetapi Tambah Satu lagi

Aktiviti:

Buat senarai orang atau benda, seperti kerja anda, yang beracun kepada anda. Menilai bagaimana anda harus berurusan dengan mereka untuk mengurangkan kesan toksik mereka. Selepas ini, manjakan diri anda atau lakukan latihan meditasi. Perlu diingatkan bahawa anda mungkin mengalami berpeluh berlebihan, sakit kepala yang sedikit, dan ruam kulit. Ini adalah tanda-tanda bahawa tubuh anda melepaskan toksin dan bahawa ia bersifat sementara.

Detoksifikasi berkesan, selamat, dan cukup murah untuk menjadi sebahagian daripada rutin kesihatan dan kecantikan mingguan anda. Ingatlah untuk mengelakkan ini semasa tempoh, kehamilan, dan penyakit.

Akhir sekali, berbincang dengan doktor anda sekiranya anda menghadapi sebarang masalah semasa melakukan detoksifikasi.

Bab 4: Kenapa Dan Bagaimana Detoksifikasi Membantu Kesihatan Keseluruhan

Tahap Toxin Akan Meningkatkan Pada Hari-To-Day Kadar Penggera

Cuma pertimbangkan peningkatan jumlah masalah kesihatan (seperti, kanser, penyakit kardiovaskular, obesiti, sakit kepala, keletihan, batuk berterusan, sembelit, alahan, dan lain-lain) di dunia hari ini. Toksin Terdapat Kedua-dua Luaran (Di Luar Tubuh Kita) Dan Secara Dalaman (Dalam Tubuh Kita) Melalui makanan, toksin wujud apabila terdapat bahan kimia, racun perosak, penagih makanan atau ubat-ubatan. Melalui alam sekitar, pencemaran udara dan air adalah kawasan utama toksin. Kami mendapat toksin luaran ini apabila kita makan, bernafas atau menyentuh.

Secara dalaman, badan kita menghasilkan toksin sebagai fungsi seharian yang normal. Sebagai contoh, berpeluh dan membersihkan perut kita adalah fungsi penghapusan penting. Suatu badan pecah apabila ia tidak dapat mengendalikan proses penghapusan normal dengan baik, disebabkan oleh beban toksin. Ini juga apabila badan menjadi terdedah kepada bakteria, ragi, dan parasit memasukinya.

Hasilnya adalah jangkitan dan penyakit, dan ketidakupayaan tubuh untuk mengatasi.

Untuk Membantu Mencapai Kesihatan Yang Lebih Baik, Oleh itu, Penting Untuk Menyahtoksin dan Membersihkan

Berapa banyak yang anda ingin detoksifikasi benar-benar bergantung pada diri sendiri dan bagaimana “dibersihkan” yang anda mahu badan anda menjadi. Sebenarnya, apa-apa perubahan mudah kepada diet anda yang menghalang dan membersihkan toksin anda membina membantu. Sebagai contoh, minum lapan gelas air ditapis adalah sesuatu yang mudah yang boleh anda lakukan setiap hari.

Perubahan lain pada diet anda, seperti memakan lebih banyak sayur-sayuran berdaun hijau dan makanan serat tinggi, juga boleh dibuat. Selada adalah “keajaiban” hijau yang penuh dengan nutrien. Makan banyak salad!

Langkah Lebih Drastik Pembersihan Tubuh Anda Adakah Melakukan Puasa Lengkap

Puasa lengkap membantu memberi organ tubuh anda rehat yang sangat diperlukan. Malah, Hippocrates (“Bapa Perubatan Moden”) percaya bahawa tubuh memerlukan bukan sahaja rehat fizikal, tetapi rehat kimia. Ringan kimia merujuk kepada penahanan makanan, dengan itu memberi organ tubuh peluang untuk melepaskan produk sisa terkumpul dan dengan itu membersihkan diri mereka.

Walau bagaimanapun, sebelum anda memulakan reaksi detoks atau pembersihan yang serius, anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat profesional. Lebih-detoksifikasi juga boleh berlaku dalam beberapa kes, apabila sesetengah orang pergi ke ekstrem dan nutrien penting dari tubuh hilang.

Bab 5: Rasa Lambat?

Tidak Menemukan Punca Dan Rawatan Yang Mendasari Boleh Membahayakan Kesihatan Anda

Saya berbahaya untuk meneka bahawa majoriti penduduk berasa agak lembab secara tetap. Sekiranya seseorang melalui keadaan ini untuk jangka masa yang panjang, ia mungkin akan berasa seperti ini menjadi keadaan biasa untuk anda dan anda sudah biasa melakukannya.

Tetapi tidak mencari sebab dan rawatan yang mendasari boleh menjadi bahaya kepada kesihatan anda. Sekiranya anda merasa lesu, maka itu adalah tanda amaran bahawa ada sesuatu yang tidak betul, dan siasatan segera dilakukan dengan tepat. Terdapat banyak alasan yang berbeza untuk keadaan ini. Banyak perkara yang kami lakukan setiap hari benar-benar meracuni sistem kami. Jika anda seorang perokok, anda pasti perlu menyahtoksikkan. Apabila masa berlalu dengan banyak atau beberapa program detoks, anda mungkin mendapati anda telah sampai ke titik di mana anda boleh dengan mudah berhenti.

Berikut adalah beberapa Of The Pain Of sluggishness

1) Diet sangat penting. Dengan semua racun perosak dan bahan kimia dalam makanan kita hari ini dan tanah nutrien yang kekurangan, sukar untuk mendapatkan nutrien yang kita perlukan untuk menjalani kehidupan yang sihat. Adalah mungkin untuk mendapatkan semula kesihatan dengan mengubah diet anda untuk memakan makanan organik yang termasuk memakan lebih banyak buah-buahan mentah dan sayur-sayuran dan kurang makanan dan produk gula yang dimasak.

Anda mungkin ingin mempertimbangkan suplemen yang baik untuk mendapatkan nutrien yang tidak mungkin anda dapatkan. Anda mungkin berpendapat bahawa makanan organik sangat mahal, tetapi pertimbangkan ini; anda boleh menyimpan beberapa dolar pada makanan yang dibungkus lebih murah yang boleh dimuatkan dengan bahan pengawet, nitrat dll, tetapi apakah nilai kesihatan anda?

Berapa lama anda mengharapkan tubuh anda berfungsi dengan betul jika anda meletakkan bahan api yang terdegradasi ke dalamnya? Anda telah melihat apa yang boleh dilakukan untuk kereta. Ia juga dengan tubuh anda. Sekiranya anda melihat selebriti cantik yang ramping dan cergas, mereka mempunyai rahsia yang tidak anda miliki. Memandangkan pendapatan mereka bergantung pada keperibadian mereka dan penampilan yang baik, mereka terpaksa melepaskan makanan biasa dari orang Amerika biasa. Mereka bekerja, makan bahagian yang lebih kecil, dan memasukkan lebih banyak makanan mentah, ditambah mereka minum banyak air dan ini membawa subjek seterusnya.

2) Dehidrasi! Kira-kira 80% orang Amerika separuh dehidrasi dan tidak tahu. Tanpa cecair berharga ini, badan kita (yang berukuran 2 / 3rds air) tidak dapat berfungsi dengan baik. Dehidrasi sahaja boleh membuat anda lembap. Sekiranya anda dehidrasi, ini bermakna paras air di dalam badan anda adalah normal untuk fungsi yang betul. Penanganan untuk ini adalah untuk meningkatkan pengambilan cecair anda. Yang terbaik hanyalah air tulen, kira-kira 8 cawan setiap hari. Jika minum air yang banyak itu kelihatannya terlalu sukar, anda boleh mengambil pengambilan air anda dengan teh hijau atau herba.

Teh ini mempunyai kesan yang baik dalam hal itu, serta peningkatan pengambilan air; mereka juga menyediakan antioksidan yang membantu sistem imun anda. Jadi minum dan berasa lebih baik!

3) Melalui diet yang buruk, kurang senaman, virus, bakteria dan parasit, masalah penghadaman boleh berlaku. Di sini kita mempunyai pelbagai masalah untuk ditangani. Sekiranya badan anda menjadi toksik, maka hati dan buah pinggang anda mungkin berlebihan. Anda boleh mengendalikan banyak perkara ini dengan membersihkan hati dan buah pinggang.

Berurusan Dengan Parasit

Parasit boleh tinggal di mana-mana organ utama badan dan menyebabkan lebih banyak masalah daripada keletihan sahaja. Mengendalikan jangkitan parasit terlebih dahulu, mungkin menggunakan penyelesaian herba yang terdapat di kedai makanan kesihatan tempatan anda, diikuti dengan pembersihan buah pinggang, dan kemudian membersihkan hati dan kolon. Ini adalah kursus yang disyorkan oleh Dr Hulda Clark. Terdapat banyak membersihkan yang boleh anda lakukan. Untuk mencari yang sesuai untuk anda, pergi ke dalam talian dan taipkan hati atau pembersihan buah pinggang dan semaklah dengan teliti apa yang sesuai untuk anda.

4) Cara lain untuk menyahtoksik adalah puasa dan enema.

 • Puasa adalah teknik penyembuhan semulajadi lama yang berfungsi dengan baik apabila dilakukan dengan betul.
 • Kopi atau limau enema sangat baik untuk membersihkan kolon dari najis lama dan yang terkena kesan.
 • Herba tertentu juga boleh membantu membersihkan kolon seperti cascara sagrada (sederhana), lidah buaya, biji rami, dan raspberi merah.
 • Dapatkan banyak serat (dengan banyak air). Ini dapat membantu anda tetap.
 • Lebih dari kolon toksik akhirnya boleh menimbulkan kekotoran ke dalam aliran darah dan ini pasti akan membuat anda berasa lembap.

5) Terdapat banyak kontroversi sepanjang tahun mengenai terlalu banyak merkuri dalam gigi anda. Seorang doktor gigi pernah memberitahu saya bahawa jika anda melihat di dalam mulut anda, tampalan yang anda miliki mungkin kelihatan halus di luar tetapi jika anda dapat melihat bahagian bawah pengisian, ia adalah cerita yang berbeza. Ia kelihatan sangat bergerigi dan logam mungkin bocor ke dalam sistem anda.

Merkuri dalam sistem adalah logam bukan radioaktif yang paling toksik di dalam badan dan kira-kira separuh daripada tampalan perak adalah raksa. Pelbagai masalah kesihatan boleh berlaku, seperti otak, buah pinggang, dan kerosakan paru-paru, dan bahkan dikaitkan dengan autisme. Anda boleh diuji untuk ketoksikan logam melalui analisis rambut dan air kencing.

 • Sekiranya anda menguji positif, anda mungkin ingin mempertimbangkannya dikeluarkan dan diganti dengan tampalan emas.
 • Walaupun selepas penggantian, badan memerlukan beberapa bulan untuk mengeluarkan toksin ini.
 • Lakukan penyelidikan anda dan dapatkan doktor gigi dengan reputasi yang sangat baik, yang telah melakukan tampalan penggantian. (Untuk berita gembira, seorang teman memberitahu bahawa ibunya telah mengalami sakit kepala selama 20 tahun dan setelah semua isian diganti, dia tidak lagi mengalami sakit kepala).

6) Teknologi yang agak baru telah keluar untuk mendetoksikan badan, dan dengan kaki tiub ionik. Anda meletakkan kaki anda ke dalam tab mandi panas dengan sedikit garam laut di dalamnya. Mandi kaki ion berfungsi dengan menghantar arus kecil yang masuk ke dalam litar melalui badan dan menghasilkan ion bermuatan positif.

Kepekatan tinggi medan ion melekat pada toksin yang dikenakan negatif, menetralisirnya, dan tubuh kemudiannya dapat membuangnya melalui kira-kira 2000 liang yang berada di dasar kaki anda. Anda kemudian dapat mengalami keseimbangan asid alkali yang sesuai dengan sifat semula jadi. Ia tidak menyakitkan dan mengambil masa kira-kira 30 minit. Air akan berubah warna mengikut ketoksikan badan, dan juga dengan cara keras atau lembut air, di mana sahaja anda berada, secara geografi.

Penunjuk Warna Air Untuk Pembentukan Badan Tubuh

 • Hitam atau coklat, hati.
 • Jeruk; sendi.
 • Hijau gelap; pundi hempedu.
 • Hijau kuning; buah pinggang atau saluran kencing.
 • Buih putih; kelenjar getah bening.
 • Bulu merah; bahan pembekuan darah.
 • Kotoran hitam; logam berat.

Juga, kajian bebas telah dilakukan yang menunjukkan tahap lendir, logam berat, dan lemak di dalam air selepas 30 minit.

Membantu Mengambil Rasa Yang Lemah Dan Lelah

Seperti yang anda dapat lihat, terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk membantu meredakan perasaan yang lemah dan lelah itu. Tetapi seperti biasa, rujuk pengamal penjagaan kesihatan anda sebelum membuat program detoksifikasi.

Bab 6: Pembersihan Detox yang berbeza

Rezim Tubuh Anda Perlu Bersihkan Sendiri Secara Semulajadi, Tetapi Diet Hari Ini Membuat Proses Itu Sulit

Banyak yang beralih kepada pembersihan badan dalaman untuk membersihkan tubuh produk dan racun sisa. Rawatan detoksifikasi direka untuk membantu tubuh menghilangkan toksin yang tersimpan dan menguatkan organ-organ yang terlibat dalam proses ini.

Pembersihan Colon

Pembersihan kolon membantu membersihkan organ yang membantu badan dalam penghapusan sisa. Usus besar yang kotor boleh menyebabkan penumpukan toksin dalam badan, dan penyakit. Dengan menggunakan rawatan herba atau terapi pengairan, pembersihan usus membuang toksin dan membantu saluran usus berfungsi dengan baik. Adalah penting untuk melakukan pembersihan ini terlebih dahulu, supaya sisa yang dihasilkan oleh prosedur detoksifikasi lain dapat dihapuskan dengan cekap.

Pembersihan Ginjal

Buah pinggang anda membersihkan sekitar 200 liter darah setiap hari. Pembersihan buah pinggang akan membantu fungsi buah pinggang anda lebih cekap. Ia biasanya melibatkan penggunaan air atau jus yang sangat besar dan kemudian menghapuskan semua itu, untuk membuang buah pinggang keluar.

Pembersihan Hati

Hati anda melengkapkan kira-kira dua dos proses untuk badan, setiap hari, dan pembersihan organ penting ini membantu hati untuk membantu sistem imun dan menyokong fungsi pencernaan tubuh. Terdapat beberapa program suplemen dan sirap hati yang tersedia.

Pembersih paru-paru

Membersihkan paru-paru juga penting untuk kesihatan yang baik. Diet Amerika yang tinggi dalam produk tenusu sering mengakibatkan tisu paru-paru lemak. Pembersihan paru-paru memudahkan masalah ini.

Pembersihan Kulit

Akhirnya, pembersihan kulit melepaskan toksin yang tersimpan di lapisan lemak tepat di bawah kulit. Kebanyakannya dilakukan dengan herba, sauna, dan pondok peluh.

“Clean” Dan Running Lancar

Membersihkan tubuh anda dari toksin adalah cara yang baik untuk memastikan sistem anda “bersih” dan berjalan lancar. Hasilnya berbaloi:

 • Sistem imun yang bertambah baik
 • Kulit kulit yang jelas
 • Tidur yang lebih baik
 • Mengubati jerawat
 • Menyembuhkan sembelit
 • Kehilangan bau badan yang tidak menyenangkan

… Hanya untuk menamakan beberapa! Singkatnya, anda akan kagum dengan syarat-syarat yang akan dibersihkan!

Bab 7: Idea Diet Detoks

Terdapat Beberapa Jenis Diet Detoks

Ada yang anda hanya boleh makan buah-buahan dan sayur-sayuran. Mereka di mana anda hanya boleh makan makanan “bersih” dan di mana anda hanya boleh minum jus buah-buahan dan sayur-sayuran dan juga jenis yang paling ekstrem di mana anda hanya boleh minum air.

Anda juga boleh melakukan pembersih khusus yang direka khas untuk bahagian tertentu badan, contohnya hati, buah pinggang, darah atau paru-paru. Walau bagaimanapun, kebanyakan diet detoks hanya melibatkan pembersihan seluruh badan Contoh Diet Detox Tujuh Hari yang Boleh Anda Cuba

Pertama sekali, adalah penting bahawa anda mempunyai pergerakan usus semasa detoks kerana ini akan mengurangkan kemungkinan toksin yang diserap kembali oleh tubuh. Cara yang baik untuk memastikan anda akan menghilangkan kerap adalah dengan mengambil 2 sudu biji benih tanah dalam air lemon pada waktu pagi, dan minum air lemon sepanjang hari. Biji flaks menyediakan badan dengan serat dan air lemon mempunyai kesan sedikit pencahar.

Ia juga penting untuk minum cecair yang mencukupi pada pembersihan. Anda harus mencuba memasukkan sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari untuk memastikan bahawa anda membiarkan racun dibuang.

Menu Contoh Daripada Diet Detoks

Ini diet yang membolehkan makanan, kerana ini lebih mudah untuk pemula.

Ingat, anda boleh mengubah suai ini untuk memenuhi keperluan dan keutamaan anda.

UPON RISING

 • 1/2 lemon diperah ke dalam segelas air suam
 • 1 sudu besar tanah liat bentonit dan 1 sudu besar flaxseeds tanah dalam segelas air

SARAPAN

 • Smoothie sarapan dibuat dengan pear, susu padi dan serbuk protein beras
 • Tambahan: Vitamin C

SNACKS

 • Jus epal dicairkan dengan air
 • Air
 • Sup sayur-sayuran
 • Makanan tambahan: susu thistle
 • Kayu saderi dan hummus

LUNCH

 • Sup sayur-sayuran Chunky dibuat dengan stok sayur-sayuran dan pilihan sayur-sayuran
 • Broccoli kukus dengan biji dan bit bijan yang ditaburi dengan jus lemon pada beras perang
 • Sos Apple
 • Tambahan: Multivitamin

SNACKS

 • Teh akar dandelion
 • Wortel melekat dengan hummus dip
 • Air
 • Makanan Tambahan: Milk Thistle

DINNER

 • Lentil curried pada quinoa
 • Salad dengan campuran sayur-sayuran, lada merah, artichokes dan pucuk drizzled dengan salad dressing bawang putih, jus lemon dan minyak zaitun
 • Sup sayur-sayuran

SEBELUM TIDUR

 • 1 sudu besar tanah liat bentonit dan 1 sudu besar flaxseeds tanah dalam segelas air
 • Ini boleh diikuti sehingga tujuh hari.

Bersantai dan nikmati masa pembersihan anda, dan ingatlah supaya berhati-hati, kerana ketika anda harus mengharapkan merasa lemah dan sakit sedikit, jika anda merasa sangat sakit atau lelah, hubungi doktor anda.

Bab 8: Pelan Diet Detoks Cemerlang Tambahan

Pelan Diet Detox Tidak Ditetapkan Berat Badan

Ia bertujuan untuk membersihkan dan menghidupkan semula badan dengan menggabungkan makanan organik semula jadi, herba dan senaman mudah untuk membersihkan toksin terkumpul. Seiring waktu, penggunaan makanan yang diproses, makanan bukan vegetarian, dan gula menyebabkan penyumbatan dinding usus besar dengan bahan buangan.

Ini mengakibatkan berlebihan organ pembersihan dalaman seperti hati dan ginjal. Mereka menjadi lembap, membiarkan toksin dan bakteria masuk semula ke dalam sistem peredaran darah dan bukannya penghapusan total melalui tinja, air kencing, atau peluh.

Toksin ini mengakibatkan keletihan, jangkitan kulit dan organ lain, migrain, kembung perut, pedih ulu hati, sembelit, dan banyak penyakit lain yang serius. Pelan diet detoks biasa boleh menghilangkan toksin terkumpul dan membawa kepada kehidupan yang bebas penyakit. Detox tidak sesuai untuk kanak-kanak! Walau bagaimanapun, diet yang sangat baik yang mengandungi makanan semulajadi yang terdapat dalam diet detoks, Diet Detoks Umum yang sangat sesuai – Pelan Diet Detoks 24-Jam

Diet ini bukan untuk pesakit kencing manis, pesakit tekanan darah rendah, anorexic, atau remaja, kerana ia tidak memberikan bahan api yang cukup untuk aktiviti fizikal mereka. Ia boleh menjadi diet cecah seminggu, buah mentah organik dan sayur-sayuran untuk membersihkan sistem.

Secara beransur-ansur memperkenalkan semula makanan lain, tetapi jangan memakan makanan bukan vegetarian dan diproses. Herba semula jadi tertentu juga boleh digunakan. Ini adalah kaedah mudah dan cepat untuk menghidupkan semula sistem anda, setelah bersenang-senang atau terlalu memanjakan.

MORNING

 • Satu gelas jus delima (antioksidan semulajadi yang paling berkuasa).
 • Beberapa buah badam (sumber minyak dan protein).

Mid Morning Snack

 • Satu mangkuk beras merah (sumber vitamin dan mineral dalam karbohidrat.
 • Sesetengah tauhu (protein).

Makan tengah hari

 • Satu jus buah delima.
 • Menyediakan salad hijau bercampur besar (menyediakan nutrien pukal dan penting) menyerap dengan sedikit minyak zaitun atau cuka.

Snek tengah hari

 • Satu gelas jus buah delima.
 • Sejumlah badam.

Makan malam

 • Satu gelas jus delima.
 • Satu mangkuk besar beras merah.
 • Minum sekurang-kurangnya 8 – 10 gelas air setiap hari.

Diet detoks ini akan menyediakan 1200 kalori dan nutrisi yang sihat untuk menghilangkan racun badan anda dalam masa 24 jam. Ini dapat membantu menurunkan berat badan sekitar 600 gram dan, jika diikuti secara berkala seminggu sekali, tubuh akan tetap sihat dan aktif.

Bab 9: Detoks Tubuh Anda Dan Membangun Sistem Kekebalan Anda Dengan Diet, Herba, Dan Suplemen

Proses Semulajadi Tubuh Anda Melalui

Detoksifikasi adalah proses semula jadi yang dilalui oleh tubuh anda untuk menghilangkan serpihan yang dikenali sebagai racun. Dalam keadaan normal badan kita dirancang untuk menyingkirkan toksin ini melalui hati, ginjal, sistem limfa, kulit dll.

Terdapat Banyak Sebab Kenapa Detoxing Sangat Penting

Pada hari ini dan umur terdapat masalah persekitaran kimia kita akibat pencemaran udara dan bekalan air kita. Di samping itu terdapat hakikat bahawa majoriti makanan kita ditanam dengan racun perosak dalam usaha untuk mengurangkan serangan serangga dan bakteria, untuk menghasilkan hasil yang lebih tinggi. Kita hanya perlu turun mana-mana lorong runcit dan membaca label untuk merealisasikan berapa banyak pewarna dan bahan pengawet yang kita makan setiap hari.

Ambil Langkah Kembali Dalam Masa

Sekiranya anda mengambil langkah demi langkah (walaupun hanya 30 hingga 40 tahun), anda akan menyedari betapa berbezanya makan kami pada masa itu. Sekiranya anda tidak membesar makanan organik anda, anda mungkin akan pergi ke daging anda sehari-hari dan membeli daging tanpa hormon segar, dan kemudian anda akan pergi ke pasaran untuk membeli hasil yang segar dan organik.

Perkataan “organik” mungkin bukan sesuatu yang anda akan dikaitkan dengan makanan pada masa itu. Anda pasti mengaitkan perkataan itu dengan mungkin kelas biologi.

Hari ini kita sangat teruk dalam nutrien

Udara yang kita hirup terus-menerus agak tercemar. Kami minum minuman fruktosa tinggi, kami makan banyak barangan dalam tin, dan kami mengambil sejumlah besar natrium. Saya tidak mengatakan tidak pernah makan seperti ini, kerana kita semua suka memanjakannya sekali lagi, tetapi jika anda makan makanan Amerika biasa yang tinggi dalam garam, gula, dan bahan pengawet, dan barang-barang kalengan, maka anda mungkin melakukan kerosakan kepada diri sendiri. Anda mungkin merasa kenyang, tetapi kurang mendapat nutrien.

Terdapat Pelbagai Perkara Yang Boleh Anda Lakukan Untuk Mengurangkan Ketoksikan

Ia hampir mustahil untuk menjadi bebas daripada semua bahan pencemar dalam persekitaran kita tetapi apa yang boleh anda lakukan untuk melegakan tubuh anda untuk membina dan kurang nutrisi beracun akan memberi manfaat kepada kesihatan anda.

Mandi air panas atau sauna

Pembersihan hati dan buah pinggang adalah hebat, tetapi jika anda tidak cenderung melakukan ini, maka ada penyelesaian lain … seperti mandi panas selama setengah jam, atau berkeringat keluar toksin di sauna.

Membersihkan

Sekiranya anda rasa dapat melakukan pembersihan ini, pastikan anda telah dimakan dengan baik dan minum sebanyak 8 gelas air, jadi gula darah anda tidak jatuh dan anda tetap terhidrasi semasa proses itu. Bukan sahaja anda kehilangan toksin dengan cara ini, tetapi anda juga kehilangan air, garam, dan kalium – yang boleh membuat anda berasa ringan.

Teh Herba

Terdapat beberapa teh herba yang hebat yang boleh anda minum secara teratur yang juga membersihkan tubuh dengan lembut, menghidratkan anda, mempunyai sifat antioksidan, dan membantu menghilangkan toksin. Ia adalah cara yang hangat dan menyegarkan untuk berehat dan melakukan kebaikan badan.

Juicing Buah-buahan Dan Sayuran

Juicing buah-buahan dan sayuran adalah cara yang hebat untuk mendapatkan lebih banyak nutrien dalam tubuh kerana anda mengekalkan integriti nutrien. Jika anda meletakkan sayur-sayuran dalam periuk mendidih, maka anda akan mengalami kehilangan nutrien. Ini dipanggil pelunturan dan semua kebaikan masuk ke dalam air. Jika anda lebih memasak makanan dan kemudian membuang air itu, maka nutrien anda hanya turun ke longkang, dan anda sedang meminum sekeping kulit yang masih ada.

Mentah atau jus adalah cara untuk pergi!

Sebaiknya Ambil Makanan Tambahan yang Menyokong Sistem Kekebalan Tubuh Anda

Kerana kita mempunyai tanah yang kurang nutrien, anda dinasihatkan untuk mengambil suplemen yang dapat meningkatkan sistem imun anda seperti Vitamin A-10, Vitamin A, D, E, C dan B. Trace mineral dan elektrolit adalah perlu untuk memastikan sistem kita berbentuk. Elakkan minuman sukan yang tinggi gula tetapi sebaliknya elektrolit berkualiti baik dari kedai makanan kesihatan.

Jika tidak ada yang lain, maka sekurang-kurangnya mendapat multivitamin yang baik untuk mengambil setiap hari.

Bab 10: Sakit kepala? Lelah? Detox Herbal Hari Ini!

Senarai Pendek “Dis-Ease”

Adakah anda berlebihan berat badan atau lelah sepanjang masa? Adakah anda mengalami sakit kepala, sakit dan rasa sakit yang lain, selesema dan selesema yang kerap, sembelit atau masalah pencernaan, tekanan darah tinggi, PMS, alergi atau sensitiviti? Adakah anda sering minum minuman berkafein, rokok asap, menggunakan ubat-ubatan di atas meja atau rekreasi, atau makan makanan yang cepat, goreng, atau halus?

Detoks Ke Penyelamat

Tubuh kita mempunyai sistem detoksik yang dibina secara semula jadi (terdiri daripada saluran pencernaan, sistem kencing, dan hati) yang membantu memproses semua bahan kimia kehidupan moden melemparkannya. Bahan kimia ini disebut “racun” – pada dasarnya racun yang mempunyai kesan berbahaya pada tubuh anda. Ia bukan sekadar tembakau yang dimuatkan dengan toksin; racun perosak dan aditif makanan, kafein dan pencemaran semuanya memainkan peranan mereka juga.

Faedah Daripada Diet Detoks

1. Diet detox difikirkan untuk mencegah penyakit kronik, seperti arthritis, penyakit jantung, dan kanser.

2. Orang yang mencuba diet detoks sering mendapati ia dapat memperbaiki gejala ketoksikan seperti keletihan, sakit sendi, sakit kepala, sakit, sindrom pramenstruasi, kulit yang tidak sihat, kepekatan yang lemah, kegelisahan dan kerengsaan, selsema yang kerap, pedih ulu hati, sembelit, dan gas.

3. Diet detoksik boleh disarankan sebagai sebahagian daripada pelan rawatan yang diawasi untuk penyakit kronik seperti penyakit autoimun, kepekaan kimia berganda, fibromyalgia, sindrom keletihan kronik, gangguan pencernaan, penyakit jantung dan arthritis.

Tips Panas Detox

1. Kosongkan tempoh detoks di buku harian anda di mana-mana pub, kelab, restoran dan pihak. Lihatnya sebagai peluang untuk melakukan semua perkara yang tidak pernah anda lalui, seperti mengunjungi muzium dan galeri – maka anda boleh merasa dua kali lipat merasa selesa apabila anda bukan sahaja lebih sihat, tetapi juga lebih beradab.

2. Minum banyak air untuk mengelakkan dehidrasi.

3. Ambil susu thistle untuk mengoptimumkan manfaat ini; ia mengandungi silymarin, yang melindungi hati daripada kerosakan.

Detox Minda Badan:

Rawatan kiropraktik khas untuk penagih dadah telah terbukti sangat berjaya dalam menstabilkan mereka yang mengeluarkan dari dadah dan tingkah laku ketagihan yang lain.

Detox Mind-Body diiktiraf oleh profesional saintifik dan perubatan dan penerbitan mereka, di seluruh dunia. Kiropraktor menggunakan kaedah pengaktif untuk merawat kesihatan, kesakitan, dan ketagihan walaupun sedang dicari oleh penagih yang ingin mengatasi ketagihan mereka. Proses detox mind-body mengaktifkan pergerakan dengan sangat lembut – tidak ada tulang yang muncul – yang merangsang reseptor kesenangan otak dan mempengaruhi emosi dengan cara yang positif.

Bab 11: Diet Detox – Puasa Jus

Adakah Anda Tertekan Kerana Terlalu Banyak?

Oleh kerana makanan yang sangat diproses yang kita makan dan udara tercemar yang kita nafas, tubuh kita menumpu toksin. Tubuh melakukan yang terbaik untuk menghilangkan toksin, tetapi akhirnya tertekan kerana terlalu banyak. Gejala seperti sakit kepala kronik, alahan kulit, penuaan awal, dan lain-lain mula nyata.

Apa yang Boleh Kita Lakukan Untuk Membantu Tubuh Berjangkit Kita? Cuba Jus Puasa, Sebagai Cara Selamat Untuk Detox!

Banyak kajian telah dilakukan terhadap kesan jus yang berpanjangan. Kita boleh meningkatkan umur kita, merawat ketidakseimbangan bio kimia, mengurangkan tahap kolesterol kita, merawat alahan, jerawat, dan sebagainya.

Dalam pemakanan jus, dengan memberi badan itu rehat dari makanan dan pencernaan, sistem kekebalan tubuh dapat memberi tumpuan kepada penghapusan toksin, dengan bantuan organ-organ penghapusan (hati, pankreas, pundi hempedu, buah pinggang, usus, kulit, dll.) .

Puasa Berpanjangan (3 Hari Plus)

Semasa puasa yang berpanjangan (3 hari ditambah), tubuh akan mula membakar dan mencerna tisu sendiri, melalui proses autolysis, secara diskriminasi. Ia akan mengurai dan membakar sel-sel dan tisu-tisu yang berpenyakit, rosak, tua, atau mati (tumor, sel-sel morbid, abses, deposit lemak berlebih, dan lain-lain). Perut menyusut dan menjadi kurang berasid.

Kemudian, gejala detox tertentu berpengalaman misalnya. Jerawat jerawat, keletihan, sakit kepala, sebagai badan menghilangkan toksinnya. Simptom-simptom ini sepatutnya mudah dan kita akan merasakan kesihatan dan kesejahteraan yang diperbaharui!

Anda Boleh Jus Hampir Setiap Buah Dan Sayuran Yang Anda Boleh Makan Raw

Sayur-sayuran yang baik untuk jus termasuk tomato, timun, saderi dan wortel.

Buah-buahan Gabungan Sayuran Rasa Delicious

Sebagai contoh, jus epal dan lobak merah menjadikan campuran yang baik. Satu lagi kombinasi bagus ialah epal, saderi dan tomato. Untuk kulit sayuran dan buah-buahan, kupas mereka terutama jika anda mengesyaki bahawa mereka telah disembur. Jika anda boleh menggunakan buah-buahan organik, ini akan menjadi lebih baik. Bilas di dalam air yang disaring atau disuling.

Bagaimana Untuk Jus Untuk Puasa Jus?

Ia disyorkan untuk mencairkan jus anda 50/50 dengan air, terutamanya jika anda menggunakan buah-buahan dan jusnya terlalu manis. Gunakan air suling, jika boleh, untuk pencairan.

Jus Telah Bersedia Segar!

Ingat bahawa anda tidak boleh membeli jus segar yang disediakan dari pasaraya atau jus yang datang dari satu paket, walaupun apa label pada paket itu. Mana-mana jus dalam kadbod, boleh, atau botol telah dirawat haba untuk pemeliharaan. Jus perlu disediakan segar! Semakin lama jus itu bertahan, enzim makanan mentah yang kurang segar akan terkandung. Ini bermakna anda boleh mencari kedai yang menyediakannya sebelum anda meminumnya, atau anda menggunakan juicer sendiri.

Bab 12: Diet Detoks – 8 Faedah Untuk Jus Puasa

Terdapat banyak faedah untuk jus, terutamanya jika anda menyediakannya sendiri:

8 Manfaat Untuk Jus Puasa

1. Jika minum segar, jus penuh dengan enzim hidup, yang membantu badan.

2. Tidak seperti keluar dari satu paket, jus segar dan tidak dipasteurisasi. Pemasteurisasi banyak mempunyai kemudahannya tetapi ia telah menyebabkan makanan mati nutrisi. Semasa pasteurisasi, haba yang tinggi digunakan dan ini memusnahkan nutrien penting dalam jus.

3. Anda mengambil lebih banyak sayur dengan minum daripada makan. Seperti yang anda mungkin alami, tidaklah semestinya mungkin untuk makan seberapa banyak sayuran yang anda inginkan. Minum jus sayuran segar membantu menjaga masalah ini.

4. Pencernaan dan asimilasi nutrien sayur-sayuran adalah lebih mudah. Tubuh awak sebenarnya, seperti juicer. Apabila anda makan saderi, tubuh anda akan mencerna saderi dengan mengeluarkan jus untuk mendapatkan pemakanan. Serat disingkirkan melalui usus dan usus. Walau bagaimanapun, jika anda jus, anda telah mengeluarkan jus untuk badan dengan itu menjadikannya lebih mudah untuk asimilasi anda. Walau bagaimanapun, ia masih penting untuk makan sayur-sayuran dan buah-buahan, kerana anda juga memerlukan sejumlah serat.

5. Puasa memberi sistem pencernaan anda berehat. Oleh kerana jus buah-buahan dan sayur-sayuran segar memerlukan sedikit pencernaan, ia cepat berasimilasi dengan badan anda. Kebanyakan 10% tenaga tubuh biasanya terlibat dalam asimilasi, pencernaan, dan penghapusan anda dibebaskan. Hasil akhir? Anda merasakan tenaga diperbaharui selepas berpuasa.

6. Puasa juga membantu memecahkan bahan toksik – lemak, sel dan tumor yang tidak normal – dan melepaskan tisu yang berpenyakit dan produk selnya ke dalam peredaran untuk penghapusan.

7. Di samping itu, pertumbuhan sel baru semasa puasa dirangsang dan dipercepat kerana protein yang diperlukan disusun semula daripada sel-sel yang dibusuk (semasa autolysis). Bacaan albumin serum anda, iaitu tahap protein darah, kekal tetap dan normal sepanjang puasa anda, kerana tubuh anda dengan bijak menggunakan protein dan nutrien lain yang disimpan di mana diperlukan.

8. Puasa jus adalah proses detoksifikasi yang lebih lembut berbanding dengan puasa air. Untuk jus cepat, pelbagai jenis buah-buahan dan sayur-sayuran harus digunakan dalam kombinasi, seperti yang diperlukan untuk meningkatkan kesihatan semasa puasa. Dengan cara ini, badan masih mendapat kalori harian dari jus yang mudah dicerna berbanding dengan cepat air yang lebih ekstrem. Oleh itu, pembebasan toksin dari sel-sel lemak dalam jus cepat lebih lembut dan beransur-ansur.

Bab 13: Detox Diet – Cobalah Resipi Jus Besar Ini

Semua yang Diperlukan Selain itu Adalah Juicer!

Jus berpuasa adalah populariti sebagai cara yang baik untuk mendetoksifikasi. Ramai orang berminat mengeluarkan racun dari sistem mereka supaya mereka dapat menjalani kehidupan yang lebih sihat. Apabila racun terkumpul di dalam badan, mereka berasa lemah dan juga mempunyai sistem imun yang lemah. Jus berpuasa, sebagai kaedah pembersihan, boleh membantu orang ramai untuk mencapai kesihatan yang lebih baik dan lebih banyak tenaga.

Ia cukup mudah dilakukan kerana buah-buahan mudah didapati dan semua yang diperlukan selain itu adalah juicer.

Jika Anda Seorang Pemula

Untuk pemula untuk jus puasa, adalah penting untuk memulakan perlahan dan mencuba untuk satu hari. Dengan berpuasa jus, anda mengehadkan pengambilan anda hanya kepada jus. Jus buah adalah tinggi gula, jadi jika anda seorang pesakit kencing manis atau memerlukan pemantauan pengambilan gula anda, anda harus berhati-hati untuk mencuba jus cepat dengan jus buah-buahan. Sesiapa sahaja yang baru bermula dengan berpuasa hendaklah selalu bercakap dengan doktor mereka terlebih dahulu. Juga, jangan jus cepat untuk tempoh yang berpanjangan seperti lebih daripada 3 hari, tidak kecuali doktor anda bersetuju bahawa ia adalah selamat untuk anda berbuat demikian.

Halaman berikut adalah contoh resipi yang dapat membantu memberi anda idea mengenai kombinasi buah-buahan dan sayur-sayuran untuk digunakan bersama.

Resipi 1: Combo Juice Sayur

 • Combo Juice Combo
 • 2 daun chard Swiss
 • 1/2 bit
 • 2 atau 3 tangkai air
 • 3 wortel
 • 1 tangkai seledri

Basuh dengan air yang disaring atau suling; potong dan masukkan juicer.

Resipi 2: Jus Carrot-Apple

 • Jus Carrot-Apple
 • 2-3 Green Apples
 • 1 lobak merah
 • Daun kemangi segar

Basuh dengan air yang disaring atau suling; potong dan masukkan juicer.

Resipi 3: Jus Sayuran Wortel

 • Jus Sayuran Lobak
 • Sejumlah daun dandelion
 • 1 kale daun
 • 4 wortel
 • Daun pudina, kemangi atau ketumbar segar

Basuh dengan air yang disaring atau suling; potong dan masukkan juicer.

Resipi 4: Jus Peach

 • Jus Peach
 • 2 atau 3 buah pic

Basuh dengan air yang disaring atau suling; potong dan masukkan juicer.

Datang Dengan Gabungan Unik Anda Sendiri!

Terdapat banyak jenis jus puasa. Beberapa diet memerlukan jus buah sementara yang lain menggunakan jus sayur yang kurang bergula. Anda sentiasa boleh menghasilkan gabungan unik buah resipi jus buah-buahan dan sayur-sayuran!

Bab 14: Mencegah Kanser Melalui Diet Detoks

Mendapatkan kanser adalah sangat biasa pada masa kini

Ia mungkin orang yang dikasihi, seorang saudara atau jiran sebelah anda, yang telah mendapat kanser dan sekarang berusaha mencari penawar kanser. Mencari penawar ketika seseorang sudah didiagnosis menghidap barah pastinya lebih sukar dan menyakitkan saraf daripada mengamalkan tabiat pencegahan barah yang baik. Mempelajari cara mencegah kanser adalah satu kemestian untuk semua orang kerana kanser tidak membezakan – sesiapa sahaja boleh mendapatkannya.

Untuk merawat dan mencegah kanser, idea-idea baru sedang dibuang ke luar sana setiap hari

Tetapi semua itu didasarkan pada gaya hidup yang sihat. Melangkah ke diet detoks adalah satu bentuk pencegahan kanser yang baru yang telah diambil.

Mencegah Kanser Adakah Kemungkinan Jika Anda Pastikan Tubuh Anda Sihat Dan Bebas Toksik

Makan dengan sihat selalu dinasihatkan, tidak kira apa penyakit yang anda sedang berjuang. Sebabnya ialah makanan sihat mengandungi vitamin dan mempunyai sifat yang menjadikan tubuh anda berfungsi dengan lebih baik. Tubuh yang berfungsi dengan baik dan pada tahap yang cekap tetap lebih sihat.

Senaman

Itu membawa kita untuk bersenam. Latihan membantu badan anda membakar lemak dan mengekalkan otot anda. Ia juga membantu jantung dan paru-paru bekerja dengan lebih baik yang membolehkan darah anda mengalir dengan lebih baik dan terus membuang sampah melalui badan anda dengan betul. Menjaga gaya hidup sihat menyediakan tubuh anda menjadi sihat.

A Diet Detox

Diet detoks membantu organ tubuh anda berfungsi pada tahap optimum dan tanpa halangan. Ia membantu membantu menghilangkan toksin dari badan anda dan mengeluarkan sisa lebih cekap. Program detoks biasanya melibatkan banyak serat dan air, dan memberi organ tubuh anda rehat. Serat membantu badan anda membuang sisa, yang membebaskan sistem anda untuk mencerna makanan dengan lebih baik.

Ini, sebagai balasan, memberikan anda lebih banyak tenaga. Air mempunyai kesan keseluruhan pada tahap tenaga anda dan bagaimana fungsi tubuh anda. Daripada membazir membina dan menimbulkan banyak masalah, diet detoksine menipiskan tubuh anda, dan membebaskan kolon anda. Secara ringkasnya, diet detoks membolehkan kolon anda kembali bekerja dan kolon anda berfungsi dengan baik sekali lagi. Kolon yang tidak berfungsi hanya dapat menyebabkan kanser.

Semua sebab-sebab kanser tidak diketahui, tetapi hanya meluangkan masa untuk menjadi lebih sihat dalam pencegahan kanser boleh melakukan banyak untuk kesihatan dan prospek masa depan anda.

Bab 15: Apakah Kesan Sampingan Daripada Detoks?

Badan Kita Boleh Membetulkan Bahan Kimia Tanpa Bantuan

Walau bagaimanapun, ramai pakar percaya bahawa jumlah bahan kimia yang banyak kita habiskan setiap hari melalui makanan, air, dan alam sekitar, dapat dikumpulkan.

Beban Beracun Atau Tubuh Burden

Penumpukan, yang disebut beban toksik atau beban badan, dapat mengatasi kemampuan tubuh untuk menyahtoksin dan dapat menyebabkan ketidakseimbangan hormon, kekurangan nutrisi, dan metabolisme yang tidak efisien.

Apakah Kesan Sampingan Yang Mungkin Dari Diet Detoks?

Sesetengah orang mungkin mengalami sakit kepala, jerawat, penurunan berat badan, atau keletihan semasa detoks. Gejala-gejala ini biasanya berkurangan selepas beberapa hari. Atas sebab ini, banyak orang mengambil masa untuk memulakan detoks atau memulakan diet pada malam Jumaat.

Cadangan Permulaan Pantas – Ganti Keburukan Terbesar Anda Dengan Alternatif yang Lebih Sihat

Ingatlah bahawa organ anda akan mendapat rehat apa pun, jadi anda sentiasa boleh memilih pilihan di mana anda mengganti keburukan terbesar anda dengan alternatif yang lebih sihat.

Kesan Sampingan Detoks

1. Ramai orang mengalami sakit kepala pada permulaan detoks sebagai badan mereka datang dengan istilah pengurangan dramatik racun hariannya. Itulah sebabnya ia patut mengurangkan maksiat anda secara perlahan sebelum anda memulakan;

2. Tenaga anda mungkin mencelupkan sebelum ia naik, jadi ia patut memulakan program pada hujung minggu untuk membiarkan badan anda menyesuaikan diri. Minuman minuman berkafein? Kebanyakan orang Amerika. Dan dengan tekanan masyarakat kita, sukar untuk tidak. Walaupun anda tidak bersedia untuk berhenti untuk kebaikan, detox musim bunga dan jatuh boleh memberikan hati anda peluang untuk berehat dari detoksifikasi semua kafein setiap hari, dan itu boleh mempunyai manfaat fizikal yang luar biasa dari segi tenaga, tidur yang lebih baik, dan Mengurangkan tekanan … yang juga boleh mengurangkan kemungkinan kafein selepas detoksimu.

Buah-buahan segar

Nikmati semua buah segar. Sekali lagi … pergi mudah pada limau gedang! Kompaun dalam limau gedung yang dipanggil naringin boleh menghalang enzim detoks hati dan harus dielakkan semasa diet detoks

Bab 16: Dapatkan Jenama-Baru, Bersih di Dalam!

Isu Sosio-Ekonomi Grave?

Bolehkah anda memberitahu saya masalah yang paling biasa yang dihadapi oleh golongan muda Amerika pada hari ini?

Sebilangan besar dari anda akan menyerang otak anda dengan masalah sosio-ekonomi yang serius, sedangkan pada hakikatnya, kesihatan generasi yang merosot kini menjadi penyebab kebimbangan – bukan hanya di kalangan pihak berkuasa perubatan, tetapi juga di kalangan saintis sosial , juga. Kesamaan adalah menakutkan.

Kesihatan yang merosot di Amerika Syarikat

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa hal itu mengganggu para saintis sosial sama sekali, kerana kemerosotan kesihatan umum orang Amerika secara langsung berkaitan dengan gaya hidup mereka yang pantas. Merebut hamburger semasa berlari dan mencuci mereka dengan botol minuman ringan – apa sindrom sedih! Dan ia telah menjadi sinonim dengan ciri-ciri kebangsaan kita.

Kesan Berbahaya Daripada Menikmati Makanan Junk

Cuma cuba ingat berapa orang gemuk yang anda hadapi setiap hari dalam perjalanan ke tempat kerja anda, dan anda boleh lihat sendiri, kesan buruk yang dapat bertahan pada makanan ringan. Ganjaran berat badan yang berlebihan, keletihan, sembelit … anda namakan mereka dan anda dapat mereka semua dalam senarai kesan makanan ringan yang ada pada kesihatan dan kehidupan kita.

Kita semua manusia, dan kadang-kadang hanya akan menginginkan makanan seperti ini. Kami telah hampir terlatih secara kultur untuk makan dengan cara ini! Semasa anda melatih semula tabiat anda, saya hampir dapat menjamin bahawa keinginan-keinginan ini akan hilang. Salah satu sebab utama ramai orang makan cara ini adalah kerana kemudahan, dan kita semua memimpin kehidupan yang sibuk. Periksa keutamaan anda!

Gorging pada makanan ringan dan tabiat pemakanan yang rendah pada serat dan kelembapan sebenarnya mengisi sistem dalaman kita dengan toksin dan ketika usus besar tersumbat dengan perkara-perkara tahi terkena dampak selama bertahun-tahun, toksin tidak dapat disingkirkan dari sistem kita, menambah lebih banyak kecederaan kepada kita kesihatan yang nyata dalam gangguan fizikal dan mental ini.

Perkaitan Detoksifikasi Kolon

Sekarang anda boleh memahami relevan detoksifikasi kolon. Detoks adalah proses untuk mengeluarkan racun pertama dari kolon dan kemudian dari seluruh badan, atau meneutralkan atau mengubahnya.

Sisa kolon yang terkena dipaksa keluar dari badan semasa proses. Colon Detox bermakna pembersihan usus besar untuk mengeluarkan lapisan keras plak mucoid dari kolon. Mana-mana program detoksifikasi badan kita bermula dengan pembersihan kolon dan itu bukan tanpa sebab.

Tanda titik adalah titik terakhir dalam sistem pemprosesan makanan tubuh kita. Oleh itu, jika organ ini masih penuh dengan sisa-sisa, sebarang percubaan untuk detoksifikasi organ-organ lain seperti buah pinggang atau hati akan sia-sia, kerana toksin yang dihasilkan akan dikitar semula ke dalam sistem anda. Dan kemudian sistem anda akan terancam oleh komplikasi yang lebih serius … seperti kanser atau kegagalan sistem imun.

Walau bagaimanapun, Jangan Panik Kerana Anda Rasa Kolon Anda Tidak Dalam Negara Yang Baik Kesihatan Bagus! Sebenarnya Ada Banyak Perkara Yang Boleh Anda Lakukan untuk Menukarnya Lebih Baik. Pelbagai kaedah detoksifikasi usus besar yang telah diuji masa dapat membantu anda kembali ke keadaan sihat sebelumnya dan membantu anda‚Ķ Nikmati Kehidupan Sepenuhnya.

Pembersihan Colon secara berterusan memastikan kesejahteraan keseluruhan

Enema, suplemen herba, pembersih kolon berasaskan oksigen, pengairan kolon … anda boleh memanfaatkan beberapa teknik pembersihan usus besar. Ingat, program detoksifikasi badan anda bermula di kolon anda dan pembersihan kolon biasa memastikan kesejahteraan keseluruhan.

Gorging Out On Fast Foods And Shakes Milk

Oleh itu, pada masa yang lain apabila anda melantun apabila seorang pemuda menghidu makanan segera dan susu shake (ya, walaupun jika anda adalah penyebabnya dan telah membekalkan semua “gula-gula” kepadanya!), Memaklumkan kepadanya tentang kesannya yang berbahaya dan kelebihannya daripada detoks usus besar untuk menyingkirkan kerosakan yang telah dilakukan kepada sistemnya. Kanak-kanak dan orang muda yang membesar mengetahui fakta kesihatan tentang makanan lebih cenderung menjaga tubuh mereka walaupun mereka berada di luar, jauh dari pertolongan dan arahan anda, dan membuat keputusan dalam dunia yang sebaya dengan rakan sebaya.

Leave a Comment