Reviu Evo Tea Teatox – Teh Detox Badan Untuk Semua

Terdapat banyak teh detox di pasaran yang menjamin boleh mengurangkan berat badan, pada masa yang sama boleh menyahtoksinkan badan – lantas memberikan kesihatan kepada badan.

Namun percayalah, kebanyakan teh detox itu mengandung laxative (ubat memudahkan buang air besar), hanya beberapa produk sahaja yang tidak menggunakannya – seperti Evo Tea Teatox ini.

Di bawah adalah kebaikan dan sedikit cons pada Evo Tea Teatox oleh Evolution Slimming ini untuk mengurangkan berat badan (sepintas lalu):

Evo Tea Teatox Pros

 • Mengandungi teh hijau
 • meningkatkan tenaga dan kurangkan lemak badan
 • 100% daripada sumber semula jadi
 • Boleh dinikamati panas atau sejuk
 • Mudah untuk dihidangkan
 • Sesuai untuk lelaki dan perempua
  Sesuai untuk vegetarian

Evo Tea Teatox Cons

 • Mengandungi bahan diuretik

Fakta Evo Tea Teatox

Evo Tea Teatox adalah satu produk buatan syarikat yang berasas di UK. Ianya adalah teh detox, yang dihasilkan untuk menguruskan badan dan membekalkan tenaga. Para pengguna boleh memilih untuk mendapatkan teh ini dalam sukutan 30,60 ataupun90 hari detox.

Berada di Malaysia? Jangan risau kerana mereka menyediakan penghantaran seluruh dunia. Semasa anda ke laman web rasmi mereka, harga akan ditayangkan dalam mata wang Ringgit secara automatik.

Evolution Slimming juga memberikan anda diet plan secara percuma selepas anda membeli produk ini. Dengan mengikuti plan yang diberikan dengan mengamalkan peminuman teh detox ini, anda akan mendapat hasil yang lebih memuaskan.

Untuk mendapatkan maklumat yang lanjut tentang produk ini, anda boleh ke Evolution Slimming dan online chat dengan wakil mereka.

Untuk Siapakah Evo Tea Teatox Ini?

Evo Tea Teatox

Evo Tea Teatox ini sesuai untuk orang yang aktif dan mahukan kesihatan tubuh badan, serta orang yang ingin kurus.

Walaupun begitu, anda tidak semesti perlu menjadi orang yang sentiasa bersenam dan bersukan untuk mendapatkan kebaikan dari teh detox ini.

Namun, jika anda sedang mengandung ataupun sedang menyusukan anak, anda tidak digalakkan untuk mengambil teh ini untuk tujuan keselamatan kepada bayi anda.

Bagaimana Untuk Hidangkan Evo Tea Teatox?

Cara penyediaan Evo Tea Teatox sangat mudah, anda hanya perlu rendamkan beg teh ini kedalam air yang mendidih, biarkan selama 3 minit. Minum 2 cawan setiap hari, sebaiknya adalah di antara makan makanan berat.

Saya mencadangkan anda minum teh ini semasa sarapan dan pada sebelah petang. Nikmatilah teh ini sebaik sebahagian satu amalan diet yang sihat.

Bagi orang yang ingin menghidangkan teh ini dalam teko, anda boleh menggunakan 2 beg teh untuk setiap 1 liter air. Ingin hidang dengan sejuk? Cuma tambah ais dan anda sudah boleh hidangkannya.

Apa Yang Anda Boleh Dapat Amalkan EvoTea?

Evo Tea Teatox dikatakan sebagai “100% teh herba semula jadi untuk menguruskan badan dan membersih sistem badan”. Pengeluar produk ini menyatakan bahawa teh detox ini mempunyai kebaikan-kebaikan berikut:

 1. Mengandungi teh hijau, dandelio, peppermint dan kafein
 2. Membekalkan tenaga, menguruskan badan dan membantu metabolisma badan
 3. Diperbuat daripada 100% bahan semula jadi
 4. Boleh dinikmati sejuk mahupun panas
 5. Mudah untuk disediakan
 6. Detox yang berkesan
 7. Baik untuk dijadikan minuman pada waktu pagi
 8. Sesuai untuk lelaki dan perempuan
 9. Sesuai untuk vegetarian

Bahan-Bahan Di Dalam Evo Tea Teatox

Berikut adalah senarai bahan-bahan yang terdapat di dalam teh detox ini.

1. Camellia Sinensis Green Tea (Leaves) 350mg

Teh hijau boleh membekalkan antioksida yang banyak kepada badan. Kajian mendapati bahawa antioksida yang terdapat di dalam teh hijau ini (dikenali catechins) boleh meningkatkan tenaga badan dengan meransang metabolisma.

2. Equisetum sp., Horsetail (Herba) 350mg

Mempunyai sifat dan ciri anti-keradangan.

Taraxacum officinale- Dandelion (Herba) 350mg

Merupakan bahan diuretik.

Mentha x piperita- Peppermint (Daun)350mg

Peppermint boleh membantu sistem penghadaman, mengatasi masalah perut buncit dan rasa loya.

Vitamin B6 (Pyridoxal chloride) 0.105mg

Vitamin B6 memainkan beberapa peranan yang penting kepada badan, termasuklah membenarkan badan menggunakan dan menyimpan tenaga daripada protein dan karbohidrat dari makanan.

Biotin (D-biotin) 3.75mcg

Biotin biasanya disarankan diambil untuk memperbaiki kulit, kuku dan rambut.

Kafein

Kafein adalah bahan peransang semula jadi yang boleh meningkatkan kadar metabolisma badan, yang boleh menjaminkan lebih banyak kalori di bakar setiap hari.

Anda juga akan merasakan anda mendapat tenaga yang lebih banyak jika mengambil kafein.

Jadi Apa Maksudnya?

Catechins yang terdapat di dalam teh hijau, terutama EGCG telah dibuktikan secara klinikal boleh meningkatkan thermogenesis di dalam badan, dengan menghasilkan haba yang lebih banyak – kemudian membenarkan badan membakar lebih banyak kalori.

Teh hijau juga mempunyai kafein, yang dibuktikan boleh meningkatkan kadar metabolisma badan.

Kesan Sampingan Evo Tea Teatox

Terdapat beberapa bahan kandungan Evo Tea Teatox ini yang berkemungkinan mempunyai kesan sampingan.

1. Kafein

Kadar pengambilan kafein yang berlebihan boleh membawa kepada pening kepala, kerap membuang air kecil, dehidrat, peningkatan degupan jantung, peningkatan tekanan darah dan masalah untuk tidur. Teh hijau juga berkemungkinan menyebabkan sembelit.

2. Dandelion

Dandelion adalah diuretik, dan boleh meningkatkan kekerapan anda membuang air kecil – ini boleh membawa kepada dehidrat kepada pengguna jika tidak banyak minum air masak. Dehidrat boleh memberikan kesan yang teruk kepada badan, oleh itu anda sangat digalakkan untuk banyak minum air jika ingin menggunakan produk ini.

3. Horsetail

Horsetail mengandungi bahan kimia yang dikenali sebagai thiaminase, yang mana satu pecahan kepada vitamin thiamine. Bagi orang yang kurang vitamin thiamine, tidak digalakkan untuk mengambil horsetail ini.

Amaran

Evo Tea Teatox tidak sesuai untuk diambil oleh orang yang mengandung dan yang sedang menyusu anak. Tidak sesuai untuk 18 kebawah. Tidak sesuai bagi orang yang sedang mengambil ubat-ubatan tekanan darah. Tidak sesuai untuk diambil 4 jam sebelum tidur kerana mengandungi kafein.

Reviu Evo Tea Teatox Daripada Pengguna

Evo Tea Teatox ini mendapat banyak reviu yang baik dari semua penggunanya. Anda boleh lihat semua komen pengguna di laman web rasmi Evolution Slimming. Produk ini mendapat rating 4.5 daripada 5.

screenshot evolution slimming

Adakah EvoTea Berkesan?

Ramai pengguna menyatakan produk ini berkesan untuk menguruskan badan, pada masa yang sama membekalkan tenaga tambahan. Kesan tersebut mungkin dari teh hijau.

Kandungan lain yang terdapat di dalam produk ini pula memberikan manfaat kepada detox badan. Horsetail boleh mengurangkan keradangan, manakala peppermint boleh melegakan masalah penghadaman.

Dimana Boleh Dapatkan Evo Tea Teatox

Evo Tea Teatox hanya boleh didapatkan dari laman web rasmi mereka, iaitu Evolution Slimming.

Walaupun produk ini dibuat di UK, mereka sedia menerima tempahan seluruh dunia – ya termasuklah Malaysia. Mereka menyediakan banyak pilihan kepada anda, sesuai untuk semua peringkat bajet:

beli Evo Tea Teatox

Anda boleh mendapatkan maklumat yang lanjut dengan layari Evolution Slimming di sini. Mereka ada menyediakan perkhidmatan online chat, sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat yang lanjut tentang produk ini.

Selain teh detox, mereka juga menawarkan pelbagai produk kuruskan badan dan kesihatan umum.

Jangan risau, setiap pembelian adalah dijamin sampai ke alamat anda, jika tidak mereka akan refund.

Kesimpulan

Saya mencadangkan anda mencuba produk ini, tetapi jangan terlalu mengharapkan keajaiban.

Teh detox hanya boleh membantu anda mengurangkan berat badan, tetapi bukanlah satu-satunya cara yang paling efektif. Kalau anda ingin kurus, anda perlu mengamalkan diet yang sihat dan kerapkan bersukan/bersenam.

Tetapi kalau anda ingin nikmati teh detox dan teh hijau yang boleh memberikan anda kesihatan yang berpanjangan, inilah produknya.

Harap reviu ringkas tentang Evo Tea Teatox dari Evolution Slimming ini membantu anda dalam memilih produk teh yang terbaik bagi anda.

Sekian.

Leave a Comment