Apple akan melancarkan kedai dalam taliannya di India pada 23 September

Apple akan melancarkan kedai dalam taliannya di India pada 23 September, membawa pelbagai perkhidmatan untuk yang pertama kepada pelanggan di pasaran telefon pintar kedua terbesar di dunia dalam lebih 20 tahun sejak ia mula beroperasi di negara ini.

Syarikat itu, yang kini bergantung kepada peruncit dalam talian dan luar talian pihak ketiga untuk menjual produknya di India, mengatakan kedai dalam taliannya akan menawarkan AppleCare +, yang memperpanjang jaminan pada produk perkakasannya hingga dua tahun, serta pertukaran atur cara untuk membolehkan pelanggan mengakses potongan pembelian iPhone baru dengan mengembalikan model sebelumnya. Ciri-ciri ini sebelum ini tidak terdapat di India. Pelanggan juga dapat membeli Mac dengan konfigurasi tersuai .

“Kami tahu pengguna kami bergantung pada teknologi untuk terus terhubung, terlibat dalam pembelajaran, dan memanfaatkan kreativiti mereka, dan dengan membawa Apple Store dalam talian ke India, kami menawarkan yang terbaik kepada pelanggan kami pada masa penting ini,” kata Deirdre O’Brien, naib presiden kanan Apple Retail + People, dalam satu kenyataan.

TechCrunch melaporkan pada bulan Januari bahawa pembuat iPhone itu merancang untuk melancarkan kedai dalam taliannya di India pada Q3 tahun ini . Sebulan kemudian, Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook mengesahkan perkembangan itu, sambil menambah bahawa Apple juga akan melancarkan kedai fizikal pertama di negara itu tahun depan.

Di laman webnya , Apple mengatakan ia juga merancang untuk menawarkan pilihan pembiayaan kepada pelanggan di India, dan pelajar akan mendapat potongan tambahan untuk produk dan aksesori Apple. Mulai bulan depan, ia juga akan membolehkan pelanggan melihat sesi dalam talian percuma mengenai muzik dan fotografi dari kreatif profesional. Sekiranya mereka mahu, mereka boleh mengukir emoji atau teks pada AirPod mereka dalam beberapa bahasa India.

Pelancaran kedai dalam talian akan menandakan babak baru dalam perniagaan Apple di India, di mana sekitar 99% pasaran diperintah oleh Android telefon pintar. Pembuat iPhone telah menjadi lebih agresif di India dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pada bulan Julai, rakan niaga kontrak syarikat (Foxconn) mula memasang iPhone 11 di India . Ini adalah kali pertama syarikat itu memasang model iPhone generasi semasa di negara ini.

Pemasangan telefon bimbit di India membolehkan vendor telefon pintar – termasuk Apple – untuk mengelakkan kira-kira 20% duti import yang dikenakan oleh kerajaan India ke atas produk elektronik yang diimport. Menurunkan kos produknya sangat penting bagi Apple di India, yang sudah menjual beberapa perkhidmatannya termasuk Apple Music dan TV + dengan harga terendah di negara ini.

Harga permulaan iPhone 11 Pro Max adalah $ 1,487 di India, berbanding $ 1,099 di AS. AirPods Pro, yang dijual pada harga $ 249 di AS, telah tersedia di India pada harga $ 341 pada masa pelancaran.

Leave a Comment