Empat perspektif mengenai bundle perkhidmatan Apple News

Apple Acara perkakasan semalam tidak begitu menarik untuk peranti yang paling popular, hanya membawa perubahan berulang pada Apple Watch dan iPad. Tetapi syarikat itu mengarahkan pendekatan baru yang agresif terhadap perkhidmatan dengan produk kecergasan dan langganan gabungan baru yang disebut Apple One. Apakah implikasi peralihan ini?

Untuk satu perkara, Cupertino terlibat dalam bentuk pemeriksaan masa depan untuk mengimbangi penjualan perkakasan yang perlahan dan berpotensi kehilangan pendapatan App Store.

Namun beberapa perkhidmatan mungkin tidak dapat bertahan dalam beberapa tahun ke depan. Apa yang berlaku apabila tidak ada yang mahu membayar Apple Arcade atau TV +? Adakah perkhidmatan terbarunya, Fitness +, memberi kesan kepada pekerja kecergasan yang bekerja sendiri yang membina jenama mereka sendiri dengan mengurangkannya dan menawarkan integrasi watchOS eksklusif?

Terakhir, keseluruhan perjanjian mungkin kelihatan berbeza bergantung pada negara mana anda tinggal – dan tidak ada yang suka merasa terpinggir.

Kakitangan TC menjelaskan kemungkinan berikut:

  • Brian Heater: Ini roti dan mentega baru Apple.
  • Kirsten Korosec: Sekiranya anda seorang profesional kecergasan yang bekerja sendiri, Apple hanya makan tengah hari anda.
  • Lucas Matney: Apple One ditakdirkan sejak awal.
  • Devin Coldewey: Ekosistem global Apple yang semakin kompleks.

 

Kredit Gambar: Apple

Sudah tentu Apple tidak menghadapi risiko kehilangan wang di bahagian depan perkakasan. Ia masih menjual banyak iPhone, banyak komputer dan jam tangan pintar daripada yang lain. Tetapi kategori tertentu mengalami penurunan. IPhone khususnya – produk tenda lama dari perkakasan Apple – telah terjejas kerana penjualan telefon pintar telah merosot dan melambatkan hampir di seluruh bidang.

Oleh itu, perkhidmatan telah menjadi bahagian penting dari pendapatan suku tahunan Apple. Awal tahun ini, syarikat itu mencatatkan peningkatan penjualan tahun ke tahun sebanyak 17% , disebabkan oleh penambahan baru seperti Arcade dan TV +. Penambahan Fitness + hari ini tidak diragukan lagi akan menambah jumlahnya, tiba pada saat yang tepat untuk latihan di rumah di tengah pandemi COVID-19.

Leave a Comment