IPad generasi kelapan adalah pilihan terbaik untuk pengguna kasual

Ia berlaku kepada yang terbaik dari kita. Beberapa model yang lebih baru dan lebih menarik hadir dan kami bukan lagi perkara baru yang terbaru dan hebat. Sudah tentu, iPad telah berjalan dengan baik. Sepuluh tahun yang lalu, peranti ini mentakrifkan semula apa itu tablet dan telah mempertahankan tempat yang dominan di atas kategori ini, kerana banyak pesaing telah hilang. epal baru-baru ini mengumumkan bahawa ia telah menjual utara 500 juta unit sepanjang hayat peranti ini.

Hari-hari ini, peranti ini telah dibayangi oleh jenama sendiri. IPad standard telah menjadi sesuatu yang juga dijalankan, berbanding Pro dan Air. Kini pada generasi kelapannya, produk ini mewakili tahap kemasukan untuk persembahan tablet Apple. Sementara Air menjadi pentas utama dalam acara perkakasan syarikat baru-baru ini, ia memberikan cinta kepada iPad.

Versi terbaru tablet mengekalkan reka bentuk yang tidak asing lagi pada generasi baru-baru ini, termasuk paparan 10.2 inci (naik dari 9.7) dan penyambung pintar di sisi peranti untuk aksesori diperkenalkan terakhir kali keluar. Ukurannya tidak terlalu berbeda dengan Udara – sentuhannya lebih tinggi dan kira-kira satu milimeter dan setengah lebih tebal, beratnya dengan tambahan 32 gram.

 

Kredit Imej: Brian Heater

Ini adalah yang terakhir dari tiga iPad yang digantung di Lightning Port – yang pastinya mula terasa seperti peninggalan. Hasilnya, produk ini tetap serasi dengan aksesori yang lebih lama, yang bermaksud ada kemungkinan anda akan menjimatkan sedikit wang tambahan untuk tujuan itu juga. Tablet ini juga dihantar dengan pengecas yang lebih besar daripada generasi sebelumnya.

Kemas kini terbesar kali ini adalah, tidak menghairankan, dalaman. Versi baru slate mendapat A12 yang sama – menandakan peningkatan pertama untuk peranti ini dalam dua tahun. Pembaharuan ini menjadikannya generasi di belakang Air, yang menerima A12 tahun lalu dan telah ditingkatkan menjadi A14. Sementara itu, Pro kini menggunakan A12Z. Bingung, saya tahu, tetapi perkara utama yang perlu anda ketahui di sini adalah bahawa iPad adalah model peringkat permulaan.

Itu termasuk paparan, yang lebih kecil daripada model lain dan tidak mempunyai kadar penyegaran 120Hz dan paparan Pro yang lebih cerah. Ia juga tidak menggunakan teknologi paparan True Tone Apple atau Face ID yang terdapat pada Pro, sebaliknya mengekalkan butang home Touch ID (berbanding butang kuasa di Udara).   Sistem dua pembesar suara juga kurang dibandingkan dengan pembesar suara quad di Pro, terutama ketika anda menonton filem di tablet dalam mod landskap.

Bateri dinilai pada 10 jam, yang sesuai dengan peranti lain. Saya dapati sesuatu yang sesuai dengan yang dinyatakan syarikat “sepanjang hari” untuk produk tersebut. Sekiranya anda seorang seperti saya yang hanya menggunakan tablet selama beberapa jam sehari untuk tujuan hiburan, anda seharusnya dapat mengecasnya setiap beberapa hari.

 

Kredit Imej: Brian Heater

IPad serasi dengan Papan Kekunci Pintar standard, tetapi bukan Papan Kekunci Ajaib yang baru. Sekiranya anda mencari sesuatu yang boleh menggantikan PC anda dengan serius, anda akan ingin melihat Pro secara panjang lebar. IPad baik untuk menghantar e-mel dan seumpamanya, tetapi di luar itu, anda pasti ingin mempertimbangkan sesuatu yang lebih mantap.

IPad sebenarnya adalah tenaga kerja yang terbaik. Bermula dari $ 329 untuk model 32GB, sejauh ini model iPad paling murah. Air dan Pro masing-masing bermula pada $ 599 dan $ 799. Dan harga jualan sudah pasti, menjelang musim percutian. Semasa saya menaip ini, peranti peringkat kemasukan kini diturunkan menjadi $ 299 di Amazon.

Yang benar adalah, bagi kebanyakan pengguna, iPad standard akan lebih dari cukup untuk kebanyakan aplikasi. Tentunya itu berlaku untuk orang yang mencari peranti untuk memeriksa e-mel, mengunjungi beberapa laman web, bermain permainan mudah alih dan menonton Netflix (walaupun mungkin sudah waktunya untuk mempertimbangkan semula penempatan kameranya pada zaman telekonferensi). IPad bukanlah raja bukit yang pernah ada di antara tablet Apple, tetapi tetap menjadi alat yang baik.

Leave a Comment