Rakan kongsi Apple Servify mengumpulkan $ 23 juta untuk meningkatkan platform penjualan dan pengurusan perantinya di luar negara

Servify, permulaan yang beribu pejabat di Mumbai yang mengendalikan platform pengurusan kitaran hayat peranti dan bekerjasama dengan jenama termasuk Apple dan Samsung di sejumlah geografi, telah mengumpulkan $ 23 juta dalam pusingan pembiayaan baru.

Pusingan pembiayaan Siri C untuk permulaan lima tahun dipimpin oleh pelabur sedia ada Iron Pillar, dan pelabur lain yang ada termasuk Blume Ventures, Beenext, dan Tetrao SPF turut serta dalam pusingan ini. Pusingan baru mendorong kenaikan Servify hingga kini kepada $ 48 juta.

Melayan kerja dengan syarikat seperti Apple, Samsung, OnePlus, Xiaomi, Nokia, Motorola, dan Airtel dan mengendalikan perkhidmatan purna jual seperti program perlindungan peranti, pertukaran, dan pertukaran untuk rakan kongsi, jelas Sreevathsa Prabhakar, pengasas dan ketua eksekutif permulaan, dalam temu bual dengan TechCrunch.

Permulaan, yang menawarkan perkhidmatannya melalui pengaturan label putih dengan perusahaan, bekerja dengan lebih dari 50 jenama dan menjangkau lebih dari 50 pasaran. Dengan Apple, ia berfungsi di tiga wilayah, dan lebih dari setengah lusin dengan OnePlus .

Pusingan baru, yang dilangganan lebih banyak, akan membantu startup mengembangkan kepakarannya dalam banyak kategori produk baru dan memperluas jangkauannya di pasaran antarabangsa, kata Prabhakar, yang berpengalaman lebih dari satu dekad dalam mengawasi perniagaan purna jual dan pengurusan peranti lain.

“Kami sangat tertarik dengan perniagaan unik yang menangani masalah sulit di pasar yang sangat besar dan global dan sangat bersemangat untuk terus menyokong syarikat dalam fasa pertumbuhan berikutnya. Pelaksanaan luar biasa oleh pasukan Servify yang digabungkan dengan platform teknologinya yang berbeza telah mendorong pertumbuhan syarikat yang mengagumkan tahun ini walaupun menghadapi cabaran berkaitan Covid-19, ”kata Anand Prasanna, Rakan Pengurus di Iron Pillar, dalam satu pernyataan.

Wabak coronavirus sangat mempengaruhi perniagaan Servify, yang menguntungkan pada tahun kewangan yang berakhir pada bulan Mac. Bulan April dan Mei, ketika banyak negara memberlakukan penutupan, perniagaan pemula berhenti sepenuhnya. Tetapi dalam beberapa bulan sejak itu, ia tidak hanya pulih sepenuhnya tetapi tumbuh ke tahap baru, kata Prabhakar. Dalam masa yang singkat, syarikat itu memberhentikan pekerja atau mengurangkan gaji mereka, katanya.

TechCrunch bertanya kepada Prabhakar apakah dia akan mempertimbangkan untuk berinteraksi dengan pelanggan secara langsung. Dia berkata, model Servify terkini membolehkannya mendapatkan pelanggan tanpa sebarang bayaran dan dia berpendapat itu adalah model yang tepat untuk terus maju.

“Ini sangat memuaskan kerana kami telah melipatgandakan pendapatan kami empat kali lipat pada tahun 2020 hingga sekarang, dan mengumpulkan dana untuk pengembangan bahkan ketika iklim ekonomi yang sulit. Ini semakin mengukuhkan kepercayaan kami bahawa kami telah membina perniagaan berskala global yang tidak hanya dipercayai oleh jenama besar, tetapi juga komuniti pelabur, ”katanya.

Lagi untuk diikuti …

Leave a Comment