Kamera keselamatan terbaru Ring adalah penghantaran drone dalaman autonomi $ 249 pada tahun 2021

Ring membina seluruh perniagaannya untuk mencipta semula bel pintu – dan sekarang ia menggunakan pendekatan yang serupa dengan kamera keselamatan rumah yang rendah hati, dengan Ring Always Home Cam, akan tersedia pada tahun depan. Anda mungkin tidak meneka dari namanya, tetapi kamera keselamatan ini sebenarnya mudah alih: Ia adalah drone yang terbang secara automatik ke seluruh rumah anda, untuk memberi anda pemandangan yang anda mahukan di ruangan apa sahaja yang anda mahukan, tanpa harus memasang kamera video di beberapa lokasi di seluruh rumah anda.

Selalu Rumah Cam adalah drone kecil yang dapat dijadwalkan untuk terbang jalan yang telah ditetapkan, yang anda tetapkan sebagai pengguna. Drone itu sebenarnya tidak dapat diterbangkan secara manual, dan ia hanya dapat dirakam sebaik sahaja dalam penerbangan (lensa kamera sebenarnya disekat secara fizikal semasa dipasang) – kedua-dua ciri yang dikatakan syarikat akan membantu memastikannya beroperasi dengan ketat dengan mempertimbangkan privasi. Always Home Cam juga dirancang dengan sengaja untuk menghasilkan hum yang dapat didengar semasa digunakan, untuk memberi amaran kepada sesiapa yang hadir bahawa ia sebenarnya bergerak dan merakam.

Seperti yang anda jangkakan, Sentiasa Home Cam tidak mempunyai rotor terdedah yang anda lihat pada drone yang direka untuk digunakan di ruang terbuka luar. Ia mempunyai sempadan plastik dan pemanggang yang menutupnya untuk keselamatan. Ini juga kecil, pada 5 ″ x 7 ″ x7 ″, yang berguna untuk keselamatan kedua-dua orang dan barang-barang rumah tangga.

Saya bercakap dengan pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Ring, Jamie Siminoff mengenai mengapa mereka memutuskan untuk membuat kamera keselamatan rumah yang bercita-cita tinggi dan tidak ortodoks – terutamanya memandangkan rekod prestasi mereka dari perkakasan rumah yang dicuba dan diuji seperti versi teknologi rendah loceng pintu dan lampu depan. Dia mengatakan bahawa ia sebenarnya berasal dari maklum balas pengguna – sesuatu yang dia perhatikan secara peribadi, bahkan sekarang Ring adalah sebahagian daripada alat korporat Amazon yang lebih besar . Siminoff mengatakan bahawa banyak maklum balas yang dilihatnya adalah dari pelanggan yang berharap mereka berada di rumah atau dapat melihat kapan sesuatu perkara tertentu berlaku di tempat tertentu di rumah mereka, atau bahawa mereka mahukan kamera untuk bilik tertentu , tetapi hanya untuk masa-masa tertentu – dan kemudian kamera yang berbeza di ruangan yang berbeza untuk orang lain.

“Tidak praktikal untuk memiliki kamera di setiap sudut di setiap ruangan rumah,” katanya. “Walaupun anda mempunyai sumber daya yang tidak terhad, saya rasa masih tidak praktikal. Apa yang saya gemari tentang Selalu Rumah adalah ia benar-benar menyelesaikan masalah menjadi satu kamera untuk semua – ia membolehkan anda melihat setiap sudut rumah, di setiap bahagian rumah. “

Drone juga bukan perniagaan utama Ring, namun Always Home Cam akan tersedia dengan harga yang agak rendah $ 249 apabila ia tersedia, walaupun terdapat cabaran teknikal untuk membuat pesawat kecil yang dapat beroperasi di dalam rumah dengan selamat dan sepenuhnya secara autonomi. Saya bertanya kepada Siminoff bagaimana Ring dapat mencapai titik harga dalam kategori yang berada di luar kepakaran utamanya, dengan reka bentuk yang dikembangkan sepenuhnya di dalam rumah.

“Oleh kerana teknologi ini sudah tua, banyak bahagian ini turun harganya,” katanya. “Terdapat juga banyak kompresi harga yang berlaku kerana pengeluar kenderaan menggunakan banyak bahagian ini sekarang dengan volume yang lebih tinggi, kerana untuk memiliki drone autonomi, anda memerlukan beberapa perkara yang serupa dengan kereta autonomi. Jelas, ia bukan bahagian tepat yang sama, tetapi semua kosnya telah turun, dan kami dapat meneruskannya dengan perspektif baru. Tetapi saya juga mencabar pasukan ketika kami membuat ini, bahawa ini mesti berpatutan. “

Ring Always Home Cam juga akan berfungsi dengan rangkaian produk Ring yang ada, termasuk Ring Alarm, untuk terbang secara automatik jalur yang telah ditetapkan semasa penggera dipicu. Anda kemudian dapat menstrimkan video secara langsung ke peranti mudah alih anda melalui aplikasi Ring. Dalam banyak cara, ia kelihatan seperti penyambungan semula jadi produk dan perkhidmatan ekosistem Ring, tetapi pada masa yang sama, ia juga kelihatan seperti sesuatu yang tidak sesuai dengan fiksyen sains. Saya bertanya kepada Siminoff apakah dia menganggap pengguna bersedia untuk menganggap teknologi seperti ini sebagai sesuatu yang menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian mereka.

“Saya rasa ini adalah sesuatu yang, dalam beberapa cara, keluar dari sana,” dia mengakui. “Apa yang saya sukai, adalah apa yang terjadi apabila anda hanya membuang kekangan dari pemikiran linear ini. Saya suka bahawa kita melakukan perkara dari benar-benar melihat keperluan ke belakang, dan kemudian teknologi apa yang ada, dan bertanya apa yang dapat kita bina? Sangat menggembirakan saya kerana dapat melakukan sesuatu dan meletakkan cap kita pada sesuatu yang menjadi industri pertama. “

Leave a Comment