Peloton dikatakan akan melancarkan treadmill baru, lebih murah dan basikal pintar pegun kelas atas

Peloton dilaporkan sedang bersiap untuk menambah barisan produknya dengan dua produk baru di kedua-dua hujung spektrum harganya, menurut Bloomberg . Syarikat teknologi senaman merancang treadmill pintar tahap awal yang lebih murah, dan versi basikal senaman pegunnya yang lebih tinggi, dengan pengumuman yang akan dibuat seawal minggu depan, tepat pada waktunya untuk pendapatan kewangan suku tahunannya.

Produk baru akan datang bersamaan dengan penurunan harga untuk basikal latihan yang ada, ke titik harga di bawah $ 1,900, menurut laporan itu. Walaupun “Bike +” baru akan dijual lebih tinggi daripada harga semasa model yang ada, penurunan harga akan membantu Peloton memacu permintaan tinggi untuk produknya akibat penutupan gimnasium dan langkah-langkah jarak sosial yang dilancarkan sebagai tindak balas kepada COVID-19 pandemik.

Treadmill baru “Tread” Peloton akan dijual dengan harga kurang dari $ 3.000, menurut sumber Bloomberg, yang merupakan potongan besar berbanding harga permintaan $ 4,295 untuk model yang ada. Yang satu itu akan terus dijual sebagai tawaran premium, dan versi baru dilaporkan lebih mirip dengan treadmill rumah tradisional dari segi bahan dan pembinaan, sehingga memungkinkan untuk meminta harga yang lebih murah.

Model Bike + kelas atas yang baru juga dilaporkan akan menampilkan paparan pintar yang boleh diposisikan semula, yang akan membantunya berfungsi sebagai pusat gim rumah yang lebih komprehensif yang merangkumi latihan kekuatan dan jenis latihan berpandu yang lain. Produk perkakasan Peloton adalah yang membezakannya di pasaran latihan, tetapi ia telah membina perniagaan yang kuat berdasarkan rancangan langganan dan latihan berpandukan aplikasi, yang tersedia dengan atau tanpa peralatan gimnasium di rumah.

Treadmill baru kemungkinan akan dipasarkan sebelum basikal pintar yang ditingkatkan, dari segi ketersediaan, menurut laporan itu. Penyekat utama peloton untuk pengembangan pangkalan pelanggan mungkin merupakan pintu masuk yang agak tinggi, dari segi perkakasan dalamannya, jadi sangat masuk akal jika syarikat ingin memanfaatkan selera pengguna umum untuk penyelesaian kecergasan di rumah semasa krisis COVID-19.

Leave a Comment