Ring mendapat keselamatan automotif dengan tiga produk kereta baru, termasuk yang pertama untuk pertama kalinya untuk Teslas

Ring dimiliki berkembang dari keselamatan rumah dan kejiranan ke dunia automatik, dengan tiga produk baru yang dilancarkan hari ini di luar biasa peranti dan perkhidmatan Amazon. Ini termasuk Ring Car Alarm, Ring Car Cam, dan Ring Car Connect – dua peranti baru dan satu kombo API / perkakasan yang masing-masing ditujukan kepada pengeluar automotif. Setiap ini akan tersedia mulai tahun depan.

“Sungguh sejak kami memulakan Ring, dan bahkan pada zaman Doorbot, orang meminta keselamatan automotif,” jelas CEO dan pengasas Ring Jamie Siminoff dalam sebuah wawancara. “Itu adalah sesuatu yang selalu kami fikirkan, tetapi jelas kami harus menyelesaikan banyak perkara lain terlebih dahulu – memerlukan masa untuk membina produk, dan melakukannya dengan betul. Oleh itu, walaupun kami memerlukan masa untuk masuk ke dalamnya, misi kami adalah menjadikan kawasan persekitaran lebih selamat, dan banyak perkara yang berlaku pada kereta berlaku di kawasan kejiranan. “

Siminoff mengatakan bahawa dia sangat gembira dapat melancarkan bukan hanya satu, tetapi rangkaian lengkap produk keselamatan kereta yang dirasakannya meliputi keperluan hampir semua pelanggan di luar sana. Ring Car Alarm adalah alat wayarles OBD-II yang dapat mengesan sebarang lebam semasa kereta tidak dihuni, atau bahkan pecah dan ketika kereta mula ditarik. Ring Car Cam adalah kamera keselamatan, yang dapat berfungsi sama ada melalui wifi, atau LTE yang tersedia melalui rancangan tambahan, dan memeriksa kejadian ketika diparkir, atau menawarkan pengesanan kecemasan kecemasan dan rakaman berhenti lalu lintas ketika berada di jalan raya. Akhirnya, Ring Car Connect adalah API dan peranti aftermarket untuk pembuat kenderaan yang membolehkan mereka mengintegrasikan kamera terbina dalam kenderaan, dan keadaan kunci / buka kunci.

Saya bertanya kepada Siminoff mengapa mula keluar dari pintu gerbang dengan tiga produk yang berasingan, terutama di pasar baru yang masuk untuk pertama kalinya.

“Ketika kami mula melihatnya lebih banyak, kami menyedari bahawa sebenarnya, ini bukan satu-satunya ukuran yang sesuai untuk semua jenis lini produk, bahkan untuk memulakan,” katanya. “Kami menyedari bahawa ia sebenarnya adalah untuk berusaha membina lebih banyak rangkaian produk di sekitar kereta. Di Ring. kami mencuba – dan saya tidak akan mengatakan bahawa kami mencapai 100% masa ini – tetapi kami pasti hanya berusaha melancarkan sesuatu apabila ia benar-benar inventif, dibezakan untuk pasaran, sesuai dengan misi kami dan benar-benar dapat menjadikan kehidupan pelanggan menjadi lebih baik. “

Produk pasti merangkumi pelbagai titik harga – Ring Car Alarm akan dijual pada harga $ 59.99, sementara Car Cam dan Car Connect keduanya berharga $ 199.99. Ring Car Alarm jelas ditujukan kepada pelanggan seluas-luasnya, dan menyediakan satu set fitur asas yang dapat bekerja bersama dengan aplikasi Ring dengan harapan dapat memberikan pencegahan kepada potensi kegiatan jenayah di sekitar kenderaan pengguna. Peranti akan menghantar amaran ke aplikasi Ring, dan kemudian mereka dapat mencetuskan siri jika mereka mahu. Car Alarm juga boleh dihubungkan ke peranti Ring yang lain, atau perkakasan Amazon Alexa, dan Alexa akan memberi amaran yang dapat didengar mengenai sebarang gangguan, kerosakan atau kejadian lain. Ring Car Alarm memerlukan penyambungan melalui Amazon Sidewalk, lebar jalur rendah, dan protokol rangkaian tanpa wayar percuma yang syarikat induk Ring akan disiarkan pada akhir tahun ini.

Ring Car Cam berusaha keras membiarkan pengguna mendaftar masuk kenderaan mereka melalui video – dengan syarat mereka berada dalam jangkauan rangkaian wifi, atau disambungkan melalui LTE bawaan pilihan dengan rancangan pendamping. Ia juga memberikan ciri keselamatan tambahan ketika kereta di mana ia dipasang benar-benar digunakan. Ciri Bantuan Kecemasan Kecemasan Ring akan memberi amaran kepada responden pertama ke lokasi kereta setiap kali ia mengesan apa yang ditentukan sebagai kemalangan serius. Anda juga boleh menggunakan perintah suara “Alexa, saya sedang ditarik balik” untuk mencetuskan rakaman automatik sekiranya berlaku lalu lintas, yang secara automatik dimuat ke awan (sekali lagi, dengan syarat anda mempunyai sambungan aktif.). Di sisi privasi, terdapat rana fizikal pada kamera itu sendiri ketika anda tidak menginginkannya digunakan, yang juga menghentikan mikrofon dari rakaman.

Akhirnya, Ring Car Connect terdiri daripada API yang digunakan pengeluar kereta untuk memberi pelanggan Ring akses kepada amaran bergerak untuk sebarang kejadian yang dikesan di sekitar kenderaan mereka, atau untuk menonton rakaman yang dirakam dari kamera onboard mereka. Ini juga membolehkan akses ke maklumat yang tidak akan tersedia dengan penyediaan aftermarket yang ketat – misalnya sama ada kereta terkunci atau tidak dikunci. Rakan kongsi automatik pertama Ring untuk ini adalah Tesla, yang membolehkan Ring Car Connect melintasi model 3, X, S dan Y. Pengguna akan memasang peranti aftermarket pada tahun 2021 seharga $ 199,99, tetapi kemudian mereka dapat menonton rakaman Mod Tesla Sentry, serta video yang dirakam semasa memandu, secara langsung di aplikasi Ring.

 

Kredit Gambar: Cincin

Ekosistem keselamatan Ring telah berkembang dari bel pintu yang rendah, ke seluruh rumah (sekarang, lebih banyak lagi sekarang) dan luaran, ke perkhidmatan penggera penuh, dan sekarang ke kereta. Ia pasti tidak bergantung pada kejayaannya. Dan ia juga mengeluarkan sensor peti mel $ 29.99, yang secara harfiah akan memberitahu anda bila “Anda mendapat e-mel”, yang merupakan ceri kecil yang menggembirakan.

Leave a Comment