TouchWood meletakkan antara muka yang serba boleh dan tidak mengganggu di dalam meja, meja dan dinding anda

Semua yang kita lakukan nampaknya mempunyai aplikasi yang berkaitan hari ini, dan sepanjang hari mereka bersaing dengan perhatian anda, melakukan ping dan menerangi dengan cara mereka yang memerlukan. TouchWood ingin meredakan persaingan tanpa henti yang melelahkan ini dengan antara muka yang tenang dan ringkas yang dibina tepat pada bahan semula jadi meja atau dinding anda.

Pengasas bersama Matthew Dworman dan Gaurav Asthana muak dengan idea bahawa menjadikan kediaman atau tempat kerja anda lebih pintar biasanya bermaksud menambahkan lebih banyak barang : pembesar suara pintar yang duduk di meja anda, jam tangan pintar terus menerus memberitahu anda jumlah langkah anda, peti sejuk pintar yang memasukkan iklan ke dalam rutin pagi anda. Bukan hanya itu tetapi peranti dan aplikasi ini terus menarik anda dari apa yang anda mahu lakukan, sama ada itu berfungsi atau cuba untuk tidak berfungsi.

Mereka mahukan (mereka memberitahu saya) sesuatu seperti pedang terpesona Sting from Lord of the Rings: Itu hanyalah pedang 99 persen pada masa itu, tetapi ia juga merupakan radar orc jika dan ketika anda memerlukannya, dan walaupun itu hanya bersinar. Mengapa dunia digital tidak hanya muncul ketika anda memerlukannya, dan dengan cara yang paling tidak mengganggu?

Dworman sebelumnya bekerja dalam reka bentuk perabot kelas atas, dan dengan Asthana mengembangkan idea untuk berinteraksi dengan teknologi melalui “sebatang kayu dan bukannya aplikasi,” seperti yang dikatakan oleh yang terakhir.

 

Kredit Gambar: TouchWood

“Apa yang kami buat adalah platform teknologi modular yang menggunakan LED intensiti tinggi dengan sensor sentuhan kapasitif. Ini membolehkan kita memasukkannya ke dalam bahan legap, ”jelas Dworman. “Dinding, meja, meja, di rumah, pejabat, peruncitan, pengangkutan, kita melihat banyak cara untuk memberikan maklumat dan kawalan yang tidak dapat dilihat sepenuhnya.”

Permukaan akan tampak normal ketika paparan dimatikan, dan memang begitu. Makmal Mui, yang diperagakan di CES sendiri dengan paparan bahan semula jadi, memerlukan permukaan kayu berlubang khas yang mungkin tidak ingin anda tumpangkan kopi. Paparan TouchWood hanya seperti: kayu – atau banyak bahan permukaan biasa yang lain.

 

Permukaan TouchWood beraksi. (Garisnya adalah artifak framerate kamera.)

Ia tidak dimaksudkan untuk menjadi paparan kedua, tetapi limpahan ramah untuk maklumat longsoran yang disampaikan kepada kami melalui desktop, komputer riba, dan telefon kami … dan pembesar suara, jam tangan, pembuat kopi, anjing robot, dan sebagainya.

“Kami tidak berusaha meletakkan komputer di permukaan – kami ingin memberi anda titik sentuh yang lebih baik untuk peranti anda yang ada, untuk meningkatkan kemampuan mereka dengan menghilangkan beberapa tekanan maklumat yang ditimbulkan pada mereka,” kata Asthana.

 

Kredit Gambar: TouchWood

Mungkin anda, seperti saya, terus-menerus mengalihkan pandangan ke tab pada penyemak imbas anda, atau aplikasi yang disusun di bahagian bawah skrin anda, untuk melihat apakah ada perubahan – e-mel baru, mesej di Slack, item kalendar. Meja TouchWood akan membiarkan pemberitahuan tersebut mengambil jalan alternatif, seperti lingkaran bercahaya di mana anda meletakkan kopi atau tetikus. Ketuk di sana dan dapatkan ringkasan, atau pergi ke kandungan, atau geser ke sana – tetapi anda tidak perlu menukar tab, atau pergi ke aplikasi lain, atau membuka kunci telefon anda. Dan setelah selesai, meja hanyalah sebatang kayu lagi.

Dworman melihat peralihan itu semula jadi. “Skrin sentuh seperti yang kita ketahui sebenarnya hanya ada selama 10 atau 11 tahun. Tetapi kerana mereka ada di mana-mana, kami menganggapnya begitu saja, ”katanya. “Semasa anda menonton filem sci-fi, teknologi ini masih digunakan 500 tahun di masa depan! Tetapi tidak seharusnya. Dalam istilah kereta, iPhone seperti sekarang adalah seperti Model T. “

TouchWood bertujuan untuk menjadi platform akhirnya, tetapi perlu melancarkan produk sendiri terlebih dahulu. Ia merancang untuk mempunyai meja duduk / pendirian yang bagus dengan dua kawasan paparan besar yang tersedia tahun depan untuk tempat di wilayah $ 2,000. Mahal, ya – tetapi anda mungkin terkejut dengan apa yang orang akan habiskan untuk membeli perabot baru, terutamanya seperti komponen utama pejabat rumah baru yang penting.

Setelah membuktikan konsepnya dengan produk unggulan, mereka dapat mulai bekerja ke ceruk lain dan bekerjasama dengan rakan kongsi. Menyisipkan paparan yang tidak kelihatan di meja, dinding, atau tentu saja meja restoran membawa kepada semua jenis kes penggunaan. Inilah harapan teknologi TouchWood menuju masa depan dengan sedikit skrin di dalamnya – sekurang-kurangnya yang dapat kita lihat.

Leave a Comment