Acara video interaktif Tinder 'Swipe Night' akan dilancarkan di pasaran antarabangsa bulan ini

“Swipe Night” Tinder menjadi global. Aplikasi temu janji hari ini mengumumkan bahawa siri video interaktifnya akan tersedia di Asia dan pasaran antarabangsa lain mulai 12 September, memberi pengguna cara lain untuk berhubung kerana mereka terus berada di rumah kerana wabak COVID-19.

Seperti di Amerika Syarikat, di mana “Swipe Night” pertama kali dilancarkan pada Oktober lalu , versi antarabangsa “Swipe Night” akan disiarkan pada hujung minggu. Untuk penonton di luar AS, tiga episod berturut-turut dirancang, bermula dengan episod pertama pada 12 September dari 10 pagi hingga tengah malam, dan disiarkan pada hari Sabtu berturut-turut pada masa yang sama.

Mirip dengan Netflix “Black Mirror: Bandersnatch” dan hiburan interaktif lain, “Swipe Night” menyajikan penonton dengan naratif “pilih-anda sendiri-pengembaraan”, tetapi setiap episodnya hanya tujuh minit dan pilihan pengguna ditambahkan ke profil mereka, memberi mereka cara lain untuk mengetahui sama ada seseorang itu sesuai.

“Swipe Night” bukanlah acara dalam aplikasi pertama yang Tinder telah diperkenalkan sejak beberapa tahun kebelakangan untuk meningkatkan penglibatan pengguna kerana bersaing dengan aplikasi temu janji lain untuk pengguna yang lebih muda. Contoh lain, yang diadakan tahun lalu sebelum wabak itu, termasuk mod Spring Break dan Festival Mode , yang membantu ahli di Amerika Syarikat mencari orang lain yang menuju ke destinasi atau acara percutian yang sama.

Setelah COVID-19 menjadikan pertemuan secara peribadi kurang selamat, “Swipe Night” telah menjadi bahagian penting dalam strategi perniagaan Tinder kerana, dan pesaingnya, fokus untuk mengatur lebih banyak acara maya dan hangout. Dalam pengumuman hari ini, Tinder mengatakan semasa pesanan tinggal di rumah dan jarak sosial, 52% lebih banyak mesej telah dihantar melalui aplikasi di seluruh dunia, memuncak pada 5 April, dan “volume sapu” oleh pengguna di bawah 25 (atau “Gen Z”) meningkat sebanyak 34%.

Sebagai percubaan penglibatan pengguna, “Swipe Night” terbukti cukup berjaya di AS untuk menjamin musim kedua bahkan sebelum pesanan menginap di rumah bermula di sana. Ketika dilancarkan pada musim gugur yang lalu, penggunaan bulanan Tinder meningkat, tetapi pengguna membuka aplikasi kurang setiap hari. Pada saat Tinder mengumumkan musim kedua “Swipe Night” pada bulan Februari , Tinder mengatakan berjuta-juta pengguna telah mengikuti siri ini dan pertandingan dan perbualan telah meningkat masing-masing sebanyak 26% dan 12%.

“Ketika penguncian bermula, kami melihat peningkatan pertunangan anggota kami di Tinder, jadi kami tahu kami memainkan peranan penting dalam pengalaman tinggal di rumah mereka. Walaupun krisis kesihatan global berlanjutan, kami percaya ‘Swipe Night’ dapat membawa perubahan yang pantas bagi anggota kami di seluruh dunia, “kata ketua pegawai eksekutif Tinder, Jim Lanzone dalam pengumuman hari ini.

Sekarang Tinder akan mengetahui apakah penonton di seluruh dunia, di mana ia bersaing dengan daftar besar aplikasi kencan lain, akan menanggapi “Swipe Night” dengan tahap semangat yang sama. Tinder tidak memecah nombor anggotanya mengikut negara, tetapi ketua komunikasi APACnya Papri Dev memberitahu TechCrunch bahawa lebih daripada 50% anggotanya di seluruh dunia adalah Gen Z, penonton utama untuk “Swipe Night,” dan jalan cerita dirancang untuk memprovokasi perbualan.

“Memiliki kisah besar seperti acara bertema apokaliptik, terasa seperti mekanisme memaksa yang kuat untuk membuat pilihan atau keputusan anda benar-benar penting,” katanya. “Anggota kami yang terperangkap di rumah lapar akan kandungan, dan berdasarkan apa yang telah kami saksikan di platform lain, orang nampaknya terbuka dengan pelbagai nada dan topik. Oleh itu, kami ingin menjadikan Swipe Night tersedia untuk ahli kami di Asia, dan di seluruh dunia, sebaik sahaja kami merasa sesuai. “

Kandungan di pasaran Asia termasuk Korea, Taiwan, Jepun, Thailand, Vietnam dan Indonesia akan mempunyai sari kata dalam bahasa tempatan.

Leave a Comment