India melarang PUBG dan aplikasi Cina lain

India terus menindak aplikasi Cina, Microsoft melancarkan alat pengesan deepfake dan Google menawarkan podcast berita yang diperibadikan. Ini adalah Crunch Harian anda untuk 2 September 2020.

Kisah besar: India melarang PUBG dan aplikasi Cina yang lain

Kerajaan India meneruskan pembersihan aplikasi yang dibuat oleh atau dihubungkan dengan syarikat China. Ia telah melarang 59 aplikasi Cina pada bulan Jun, termasuk TikTok.

Kementerian IT India membenarkan keputusan itu sebagai “langkah yang disasarkan untuk memastikan keselamatan, keamanan, dan kedaulatan dunia maya India.” Aplikasi yang dilarang hari ini termasuk mesin pencari Baidu, rangkaian kolaborasi perniagaan WeChat Work, perkhidmatan penyimpanan awan Tencent Weiyun dan permainan Rise of Kingdoms. Tetapi PUBG adalah yang paling popular, dengan lebih daripada 40 juta pengguna aktif bulanan.

Gergasi teknologi

Microsoft melancarkan alat pengesan deepfake menjelang pilihan raya AS – Alat Pengesah Video akan memberikan skor keyakinan bahawa sekeping media tertentu telah dimanipulasi secara buatan.

Ciri berita audio Google yang diperibadikan, Kemas Kini Berita Anda, datang ke Google Podcast – Ini bermakna anda akan dapat podcast yang diperibadikan dari tajuk utama terkini.

Twitch melancarkan Tonton Pesta kepada semua pencipta di seluruh duniaTwitch berlipat ganda menjadi lebih daripada sekadar tempat untuk video permainan streaming langsung.

Permulaan, pembiayaan dan modal teroka

Permulaan syarikat insurans Indonesia PasarPolis mendapat $ 54 juta Siri B dari pelabur termasuk LeapFrog dan SBI – Matlamat permulaan adalah untuk menjangkau orang yang belum pernah membeli insurans dengan produk seperti “polisi mikro” yang murah yang menutupi skrin peranti yang rosak.

XRobotics mengekalkan impian robot pizza – tawaran XRobotics menyerupai pencetak 3D industri, dari segi saiz dan faktor bentuk.

Platform pembelajaran dalam talian India Unacademy mengumpulkan $ 150 juta pada penilaian $ 1.45 bilion – India mempunyai unicorn permulaan baru.

Nasihat dan analisis dari Extra Crunch

Perbarisan IPO berlanjutan sebagai fail Wish, Bumble menargetkan debut akhirnya – Alex Wilhelm melihat berita IPO terbaru, termasuk Bumble merancang untuk tayang ke publik dengan penilaian $ 6 hingga $ 8 bilion.

3 cara COVID-19 telah mempengaruhi pasaran pelaburan harta tanah – COVID-19 telah menimbulkan debu yang lama dalam pelaburan harta tanah.

Deep Science: Pengesan anjing, pemetaan Mars dan sweater berebut AI – Devin Coldewey melancarkan ciri baru di mana dia membuat anda semua terperinci mengenai makalah penyelidikan dan penemuan saintifik terkini.

(Peringatan: Extra Crunch adalah program keahlian langganan kami, yang bertujuan untuk mendemokratisasi maklumat mengenai permulaan. Anda boleh mendaftar di sini .)

Semua yang lain

‘The Mandalorian’ melancarkan musim keduanya pada 30 Oktober – Pertunjukan selesai menjalani penggambaran musim kedua tepat sebelum wabak itu menghentikan produksi di mana-mana.

GM, Ford menyelesaikan pengeluaran ventilator dan beralih ke perniagaan automatik – Kedua-dua pembuat kenderaan itu mengatakan bahawa mereka telah menyelesaikan kontrak mereka dengan Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia.

Daily Crunch adalah ikhtisar TechCrunch dari kisah terbesar dan terpenting kami. Sekiranya anda ingin menghantarnya ke peti masuk anda setiap hari sekitar jam 3 petang Pasifik, anda boleh melanggan di sini .

Leave a Comment