Inilah semua perkara yang diumumkan oleh Samsung pada acara Unpacked

Unpacked maya pertama Samsung berada di kedudukan antara Microsoft dan Apple peristiwa baru-baru ini dari segi persembahan keseluruhan dan kecanggihan umum. Acara ini bermula tujuh minit lewat, dan sebilangan penyampai di layar cenderung cenderung ke arah yang lebih… canggung, tetapi secara keseluruhan, ia adalah acara maya pertama yang baik kerana syarikat itu merangkul apa yang dicap sebagai “The Next Normal. “

Menjelang akhir pertunjukan, ketua bergerak TM Roh menyatakan, “Melangkah ke hadapan, 5G dan dilipat akan menjadi tonggak utama masa depan Samsung.” 5G sememangnya tidak boleh difikirkan. Acara ini menyaksikan syarikat itu mengambil langkah untuk menyeragamkan teknologi tanpa wayar generasi berikutnya di seluruh peranti mudah alih utamanya – serta membuat penampilan pertama di tablet syarikat.

 

Kredit Gambar: Samsung

Seperti yang dijangkakan, berita besar adalah versi terbaru dari garis phablet kegemaran abadi Samsung. Note 20 mendapat 5G untuk kedua-dua model dan kini hadir dalam model 6,7 dan 6,9 inci. Versi Ultra mendapat kadar penyegaran 120Hz bersama dengan zoom super 50x hibridisasi, menggunakan teknologi yang sama yang diperkenalkan dengan Galaxy S20 awal tahun ini.

Penambahan yang paling tidak dikenali adalah UWB (jalur lebar ultra), yang akan membolehkan sejumlah ciri baru, termasuk perkongsian fail jarak dekat, ciri buka kunci masa depan (dengan rakan kongsi Assa Abloy) dan temukan ciri gaya telefon saya dengan elemen AR . Ketua Xbox, Phil Spencer, juga membuat kamera jarak jauh ringkas untuk mengumumkan akses Game Pass, membawa lebih dari 100 judul streaming ke peranti.

Model masing-masing bermula pada $ 1,000 dan $ 1,300. Mereka akan mula menghantar 21 Ogos.

Baru dalam permainan 5G adalah siri Galaxy Tab . Samsung mengatakan bahawa garis itu termasuk “tablet pertama yang menyokong 5G yang terdapat di Amerika Syarikat.” S7 dan S7 + menampilkan paparan 11 dan 12,4 inci, masing-masing, dan bermula pada $ 650 dan $ 850, masing-masing. Belum ada maklumat mengenai harga untuk versi 5G.

 

Kredit Gambar: Samsung

Acara itu merangkumi sepasang pakaian baru. Yang lebih menggembirakan kedua-duanya adalah Galaxy Buds Live . Samsung telah membuat earbud tanpa wayar yang padat secara konsisten, dan versi terbaru akhirnya memperkenalkan pembatalan bunyi aktif, bersama dengan beberapa ciri keren seperti kemampuan untuk digandakan sebagai mikrofon untuk peranti Note yang disambungkan. Kacang kacang boleh didapati hari ini dengan harga $ 170.

 

Kredit Gambar: Samsung

Saya akan berbohong jika saya mengatakan bahagian yang paling menarik dari Galaxy Watch 3 bukanlah pengembalian bezel fizikal – lama perkara terbaik mengenai jam pintar Samsung. Juga penting adalah penambahan pengesanan tidur dan kecergasan yang lebih baik, bersama dengan monitor ECG, yang diumumkan Samsung baru saja menerima izin FDA. Galaxy Watch 3 masing-masing berharga $ 400 dan $ 430 untuk 41mm dan 45mm. Terdapat juga model LTE, dengan harga $ 50 lebih.

 

Kredit Gambar: Samsung

Bagi aspek yang boleh dilipat, acara itu juga mendapati Samsung mengumumkan lipatan terbarunya, Galaxy Z Fold 2 , dengan bantuan dari boyband superstar, BTS. Tumpuan pada versi baru berkisar pada memperbaiki banyak masalah yang berkaitan dengan pendahulunya. Itu termasuk tetulang kaca baru untuk layar dan engsel yang menyapu serpihan yang boleh jatuh dan memecahkan skrin dalam prosesnya. Lebih banyak maklumat mengenai lipatan akan diumumkan 1 September.

Leave a Comment