Microsoft memperkenalkan rancangan pembiayaan bulanan untuk konsol Xbox barunya

Pembiayaan bulanan bukanlah konsep yang sama sekali baru dalam dunia Xbox. Microsoft menawarkan rancangan serupa untuk Xbox One S beberapa tahun yang lalu. Ideanya cukup mudah: bayar yuran bulanan untuk perkakasan dan perisian selama dua tahun sehingga anda benar-benar memiliki peranti tersebut. Namun, yang baru di sini ialah syarikat itu memperkenalkan rancangan untuk konsol barunya yang akan dikeluarkan akhir tahun ini.

Bersama dengan pengumuman Series S, Microsoft memperincikan dua rancangan baru yang dirancang untuk mendapatkan konsol di tangan mereka yang tidak mahu atau tidak dapat mengeluarkan $ 299 atau $ 499 untuk sistem baru di hadapan. Ini adalah langkah yang memperluas aksesibilitas sistem, bahkan di luar pengumuman model kos rendah baru-baru ini.

Langkah itu sejajar dengan minat baru-baru ini dalam perkakasan sebagai model perkhidmatan . Kami telah melihat sebilangan syarikat seperti Zoom menerapkannya ke tahap yang berbeza-beza. Walaupun benar-benar, sewa untuk memiliki model banyak berkongsi dengan kontrak telefon pintar – walaupun mereka telah mulai tidak disukai di AS hingga tahap tertentu dalam beberapa tahun terakhir.

Di sini, $ 25 sebulan akan mendapat konsol Series S, digabungkan dengan Game Pass Ultimate. Untuk $ 35 sebulan, sementara itu, anda mendapat Game Pass Ultimate plus Series X. Tidak ada apa-apa yang perlu dibayar di muka. Memandangkan betapa pentingnya perkhidmatan streaming Game Pass ke konsol generasi berikutnya, ini adalah perjanjian yang cukup mantap. Lagipun, Game Pass Ultimate akan memberi anda $ 15 sebulan tanpa akses perkakasan.

Dengan anggaran sekitar harga PlayStation 5 antara sekitar $ 450- $ 550, Sony mendapat tindakan yang sukar untuk diikuti dari segi harga yang agresif. Walaupun PS5 boleh dikatakan menggembirakan jauh lebih banyak kegembiraan daripada Xbox generasi berikutnya, titik masuk $ 25 / bulan sukar untuk ditandingi.

Leave a Comment