Microsoft mengesahkan Xbox Series S $299 yang kompak akan tiba pada 10 November

Microsoft telah mengesahkan melalui akaun Xbox Twitter rasminya bahawa Xbox kecil yang tidak disukai yang disebut Series S akan dilancarkan bersama Xbox Series X yang akan datang. Series S pada mulanya dibocorkan lewat Isnin, pertama oleh Brad Sams di Twitter , dan juga oleh Walking Cat. Akaun Xbox tweet gambar reka bentuk kecil yang sama yang dikuasai oleh grill vent besar, dan mengatakan bahawa anggaran harga runcit pada pelancaran untuk versi baru konsol adalah $ 299.

Kebocoran asal dari Sams juga termasuk harga $ 299, dan video treler bocoran Walking Cat menyertakan lebih banyak butiran – termasuk memperhatikan bahawa konsol 60% lebih kecil daripada Seri X yang akan datang, tetapi ia termasuk SSD NVMe 512GB berkelajuan tinggi, dengan prestasi menawarkan resolusi sehingga 1440p pada 120FPS, bersama dengan peningkatan 4K. Ia juga akan menyokong pengesanan sinar DirectX. KEMASKINI: Xbox menyiarkan treler rasmi itu sendiri pada hari Selasa juga, mengesahkan kesahihan versi yang dibocorkan, dan secara rasmi mengemas kini tarikh rilis untuk 1 November .

Terdapat khabar angin mengenai pendaratan Seri S bersama dengan Seri X, yang Microsoft buat pertama kali rasmi pada bulan Disember 2019 (apa tahun 2019, apakah itu nyata?). The Series S pada dasarnya adalah versi Series X yang kurang berprestasi, tanpa rendering 4K yang benar dan dengan daya pemprosesan yang jauh lebih sedikit – tetapi sepertinya ia masih dapat memainkan permainan generasi seterusnya, walaupun mungkin kurang memberi kesan.

Pelancaran kedua-dua Xbox generasi berikutnya dan PS5 dari Sony telah dilancarkan secara meluas dalam kempen tetes besar-besaran, dan spesifikasi pra-pesanan dan ketersediaan masih diadakan di dekat dada untuk konsol utama, yang sangat mengecewakan peminat permainan. Sekurang-kurangnya sekarang kita tahu 10 November adalah tarikh rasmi ketersediaan untuk Seri S.

Leave a Comment