TrillerTok Eksklusif Walmart Akan Guna Azure, atau Oracle, atau Selainnya

Sekiranya anda tidak dapat mengikuti perkembangan khabar angin terkini mengenai TikTok’s pemerolehan azab yang akan datang , cadangan saya adalah mudah: jangan. Atau sebaliknya, nikmati dengan apa adanya: salah satu urus niaga yang paling tidak masuk akal dalam sejarah perbankan pelaburan.

Walmart dan harganya yang selalu rendah sedang dalam persaingan. Oracle sedang mencari sinergi untuk menjadikan perisian perancangan sumber perusahaan lebih menarik bagi pekerja Gen Z. Triller Рsiapa lagi mereka?kononnya bekerjasama dengan firma pengurusan aset (dan planet di dekat sistem Hoth) yang disebut Centricus, menurut Bloomberg ( yang TikTok balas nah ). Twitter masuk Рmungkin? Рdengan nasihat strategi korporat utama dari Beyoncé mengenai strategi pengunderaitan hutang rangkaian sosial.

SoftBank nampaknya kelihatan , dan kebetulan juga mengumumkan kemarin niatnya untuk menjual $ 14 bilion perniagaan perkhidmatan mudah alih utamanya untuk memperoleh wang tunai dengan cepat. (Hasilnya ialah sekurang-kurangnya TikTok kehilangan sebahagian besar nilainya sebelum pelaburan SoftBank!)

Semua perkara di sini tidak masuk akal. TikTok tidak masuk akal. Video orang yang melakukan apa yang mereka lakukan di TikTok tidak masuk akal. Pertumbuhan TikTok tidak masuk akal. Seorang presiden yang menetapkan tarikh akhir penjualan syarikat adalah tidak masuk akal. Proses ini tidak masuk akal. Menjual syarikat seluas TikTok dalam 45 hari adalah tidak masuk akal. Walmart tidak masuk akal (dan juga fatamorgana, karena mereka masih dilarang dari New York City, jangan sampai seseorang mendapat sabun potongan dalam wabah).

Saya memberi amaran beberapa minggu yang lalu untuk ” berhati-hati dengan bankir ” menjajarkan khabar angin TikTok. Dan itu masih merupakan jawapan yang tepat , dalam erti kata bahawa tentu saja kita akan sampai ke jangkauan terjauh alam semesta M&A ketika para bankir berusaha menyelamatkan harga penjualan akhir TikTok (“Kami mendekati sistem Centricus, tuan!”). Tetapi pendekatan itu jauh lebih membosankan daripada hanya mengandaikan bahawa setiap khabar angin itu benar dan cuba membayangkan para penasihat Wall Street mengalahkan banyak tawaran ini.

Nasihat saya di sini mudah: mari kita semua menanggalkan topi penganalisis selama seminggu dan mengenakan kostum badut kami, kerana – dan pentingnya anda tidak bekerja di TikTok untuk ini atau mempunyai wang yang dipertaruhkan dalam syarikat – kisah ini sebenarnya menggembirakan .

COVID-19 serius, pilihan raya presiden AS beberapa minggu lagi, keadilan sosial di bandar-bandar kita sangat penting. Hanya dalam beberapa jam terakhir, T’Challa meninggal dunia, Taufan Laura merobek Pantai Teluk dan perdana menteri Jepun yang paling lama berkhidmat paling lama dalam era pasca perang (ya, saya tahu, itu banyak kelayakan) hanya mengundurkan diri kerana masalah kesihatan. Ini boleh menjadi penting di muka depan surat khabar hari ini.

Oleh itu, hanya senang mengetahui bahawa anda boleh membuka halaman perniagaan dan mendapatkan pujian.

Mungkin keseluruhan cerita ini akhirnya akan berubah menjadi buku perniagaan hebat seterusnya √† la “Barbarians at the Gate.” Tetapi paling tidak barbar tahu bagaimana menghancurkan syarikat dengan tahap leverage hutang yang tepat. Di sini, anda mendapat gambaran awal perniagaan yang ditawar oleh syarikat yang membawa kami The Greeter.

Apa sahaja kisah yang akan dibawakan selanjutnya (petunjuk: Microsoft membeli syarikat itu), saya hanya akan mengatakan ini: kehangatan dan keceriaan yang diberikan oleh TikTok berjuta-juta remaja walaupun video pendek mengenai rutin tarian yang janggal adalah kehebatan yang sama bahawa ia memberikan analis kewangan yang luar biasa dengan pandangan kaustik di pasaran. Dalam tahun yang penuh penderitaan bagi kita semua, kerana sekelip mata hiburan itu, saya bersyukur.

Leave a Comment