Launch Center Pro membolehkan anda membina ikon khusus untuk menyesuaikan skrin utama iOS 14 anda

Launch Center Pro , utiliti iOS yang menawarkan widget dan ikon khusus jauh sebelum mereka dibenarkan di skrin utama iPhone, membawa alat reka bentuknya ke iOS 14. Aplikasi ini bertujuan memanfaatkan trend baru-baru ini mengenai pemperibadian skrin utama dengan menawarkan satu set lebih daripada 7,000 glyph dan emoji yang dapat digunakan untuk membuat ikon tersuai untuk digunakan dengan aplikasi Pintasan Apple.

Sebagai tambahan, aplikasi ini menawarkan lebih dari 13 gaya latar ikon dengan masing-masing 15 warna, bersama dengan alat lain untuk membina pengalaman yang disesuaikan seperti gaya dan lencana glyph, misalnya. Secara keseluruhan, ia mempunyai kemampuan menghasilkan 13 trilion ikon yang mungkin menggunakan alat bawaannya – dan lebih-lebih lagi jika anda memilih untuk menggunakan foto anda sendiri ketika membuat ikon anda.

 

Kredit Gambar: Kontras / Pelancaran Pusat Pro

Sebilangan besar usaha untuk mewujudkannya mungkin telah dilakukan tahun lalu untuk iOS 13, kata pemaju Launch Center Pro David Barnard. Tetapi penyesuaian skrin utama iPhone tidak pernah berlaku hingga bulan ini, berkat pelancaran iOS 14. Dengan kemas kini OS, pembangun akhirnya dapat menghantar widget dengan pelbagai saiz di samping aplikasinya untuk menawarkan pengalaman yang lebih menarik secara langsung kepada pengguna. skrin utama.

Walaupun niat asalnya difokuskan pada membawa kemas kini maklumat dari aplikasi yang ada ke skrin utama, segelintir pemaju memanfaatkan keupayaan baru untuk membina alat reka bentuk widget khusus. Aplikasi pembuatan widget ini memungkinkan pengguna membuat widget dengan berbagai macam dan ukuran, dengan menggunakan berbagai warna dan gaya. Widgetsmith, misalnya, telah menduduki puncak carta App Store ketika pengguna mulai menyesuaikan layar utama mereka.

Di samping itu, sebilangan pengguna mengetahui cara menggunakan Pintasan Apple untuk menggantikan ikon yang dikaitkan dengan aplikasi kegemaran mereka untuk membuat pengalaman layar utama bertema yang unik. Tutorial muncul di TikTok dan hashtag # iOS14homescreen mula menjadi tren di Twitter ketika orang berkongsi hasil akhir dari perubahan iPhone mereka.

Tetapi satu halangan untuk merancang semula skrin utama ialah anda perlu mencari satu set ikon khusus untuk digunakan atau merancang sendiri menggunakan aplikasi seperti PicsArt atau Photoshop, misalnya. Dan ini boleh mencabar bagi mereka yang tidak kerap menggunakan alat kreatif. Di situlah Launch Center Pro masuk:

Aplikasi ini menawarkan alat mudah yang membolehkan anda membina ikon anda sendiri tanpa perlu menjadi pakar reka bentuk. Sebagai gantinya, anda hanya memilih bentuk ikon, warna dan cengkaman, kemudian menambah bingkai atau lencana secara pilihan. Apple Aplikasi pintasan menawarkan sekumpulan alat yang serupa, tetapi dengan pilihan yang jauh lebih sedikit.

Ikon yang anda buat boleh digunakan dengan aplikasi Pintasan dengan mengeksport ikon ke Roll Camera anda atau ikon tersebut dapat digunakan di dalam widget Launch View Pro klasik Today View. Widget ini boleh merangkumi bukan hanya aplikasi kegemaran, tetapi tindakan atau tugas tertentu – seperti mengirim pesan kepada teman kegemaran, mendapatkan petunjuk atau perkara lain yang biasa Anda lakukan di telefon anda.

Malangnya, Launch Center Pro belum melancarkan widget skrin utama yang serasi dengan iOS 14 buat masa ini.

Walau bagaimanapun, pasukan menjangkakan mereka akan siap pada akhir musim gugur ini, bersama dengan kemas kini besar yang lain. Sementara itu, syarikat berharap pereka ikonnya akan berguna pada awal penyesuaian iOS 14 ini. Mereka juga berencana melepaskan kemas kini yang lebih kecil yang berfokus pada peningkatan pengalaman reka bentuk ikon pada minggu-minggu mendatang.

Launch Center Pro tersedia sebagai muat turun percuma di App Store .

Leave a Comment