Samsung Galaxy Z Fold 2 menampilkan skrin bertetulang, engsel yang ditingkatkan dan skrin depan yang lebih besar

Samsung menjanjikan lima “peranti kuasa” untuk acara Unpacked yang hanya ada. Kami sudah mengetahui mengenai Note 20 , Galaxy Watch 3 , Tab S7 dan Buds Live – jadi apa yang tinggal? Kami berspekulasi berdasarkan berita sebelumnya bahawa syarikat itu akan memulai lipatan baru – soalan terbesar, bagaimanapun, adalah apakah ia akan menjadi pengulangan Galaxy Z Flip 5G yang baru diumumkan atau sesuatu yang lain sepenuhnya.

Ternyata syarikat melepaskan sekuel ke lipatan pertamanya,… Galaxy Fold bermasalah. Selepas satu atau dua permulaan yang salah, syarikat itu mengatakan bahawa ia menjual satu juta unit telefon bimbit yang inovatif tetapi terlalu rapuh. Diumumkan awal tahun ini, bagaimanapun, Flip yang bergaya clamshell diterima dengan lebih baik, dan terus terang Samsung yang seharusnya dilipat pertama kali diluncurkan.

Dengan mempertimbangkan semua itu, pelajaran apa yang telah diterapkan oleh syarikat itu pada versi Lipatan baru? Sebagai permulaan, paparan depan kelihatan seperti memikirkan semula pada Lipatan asal. Untuk Galaxy Z Fold 2, ia berkembang dengan ketara hingga 6,2 inci, selain layar utama (dilipat) 7,6 inci.

 

Kredit Gambar: Samsung

Warnanya akan sepadan dengan Nota baru (dan peranti lain yang diumumkan hari ini), tersedia dalam Mystic Black dan Mystic Bronze.

Syarikat itu mencatat dalam bahan akhbar, “Setelah melepaskan dua peranti yang dapat dilipat dan mendengar maklum balas pengguna mengenai peningkatan dan fitur baru yang paling diminta, Samsung melancarkan Galaxy Z Fold 2 dengan inovasi yang bermakna yang menawarkan peningkatan yang lebih baik kepada pengguna dan pengalaman pengguna yang dapat dilipat yang unik.”

 

Kredit Gambar: Samsung

Acara diakhiri dengan penampilan oleh boy band yang sangat terkenal, BTS, yang muncul dalam video unboxing ringkas. Sebenarnya, syarikat itu menghabiskan banyak masa untuk membincangkan kotak itu sendiri. Model baru lebih nipis dan mempunyai jurang yang lebih kecil antara skrin. Samsung mengatakan, untungnya, layar lebih diperkuat daripada model sebelumnya dan mempunyai engsel yang direka semula – semua berita baik setelah versi terakhir.

 

Kredit Gambar: Samsung

Bahagian depan skrin mempunyai kaca fleksibel – Ultra Thin Glass (UTG), mengikut jenama Samsung. Engsel baru mempunyai 60 bahagian dan mampu tetap terbuka dalam pelbagai sudut yang berbeza (serupa dengan Flip). Terdapat juga sikat “penyapu” di dalam usaha untuk membatasi jumlah serpihan yang dapat menyelinap masuk – salah satu titik kegagalan utama Lipatan sebelumnya.

Syarikat itu nampaknya tidak cukup bersedia untuk membincangkan lipatan baru melampaui beberapa butiran pertama ini. Sebaliknya, ia menjanjikan maklumat tambahan bulan depan – kemungkinan pada acara akhbar yang telah dirancangkan sebagai pengganti penampilan di IFA pada bulan September. Perasmian penuh akan turun pada 1 September. Pra-pesanan juga akan dibuka. Mudah-mudahan kita mendapat peluang untuk bermain di sekitarnya juga. Kami akan berusaha untuk bersikap lemah lembut kali ini.

Leave a Comment