Samsung mempunyai telefon bimbit 5G bajet baru dan penjejak kecergasan dengan bateri dua minggu

Acara limpahan Galaxy Unpacked semalam adalah mengenai satu perkara dan satu perkara sahaja: Galaxy Z Fold 2 . Secara jujur, ia sedikit antiklimaks setelah pendahulunya mendapati Samsung melancarkan lima peranti baru. Tetapi fokus tunggal bukan kerana kekurangan barang baru untuk dipamerkan. Sebenarnya, syarikat itu baru saja melancarkan sejumlah produk baru di pelbagai kategori, termasuk monitor permainan, alat pengecas, peti sejuk dan mesin basuh.

Terdapat dua yang saya ingin keluar di sini, bagaimanapun: band Galaxy Fit 2 baru dan telefon bimbit A42 5G. Yang terakhir khususnya perlu diketengahkan, memandangkan usaha besar syarikat ke 5G tahun ini. Samsung bertaruh besar untuk mendorong awal dan keras pada teknologi tanpa wayar generasi akan datang.

Awal tahun ini, syarikat itu mengumumkan bahawa ia akan menyeragamkan 5G di seluruh produk utamanya. Syarikat itu juga telah membuat dorongan besar untuk menggunakan teknologi pada alat bajetnya, termasuk A7 dan sekarang A42. 5G ternyata tidak menjadi pembetulan pasar yang digunakan industri ini, disebabkan oleh penurunan penjualan wabak. Tentunya hanya sedikit yang memperhatikannya. Tetapi semasa Apple belum mengumumkan iPhone 5G (berikan satu atau dua bulan), Samsung sudah dimuat.

Dan yang penting, A42 nampaknya mungkin merupakan tawaran 5G termurah Samsung (walaupun kami masih menunggu harga yang tepat). Sejujurnya, Samsung tidak terlalu cerewet mengenai peranti ini semasa acara yang diikat IFA. Walaupun kita tahu ada sistem kamera quad dan paparan 6,6 inci. Sejujurnya, salah satu perkara yang paling luar biasa mengenai 5G adalah seberapa cepat peranti berpatutan telah melanda pasaran, terima kasih sebahagian daripada usaha pembuat komponen seperti Qualcomm .

Galaxy Fit 2 terkenal terutamanya kerana memasukkan bateri 15 hari (per Samsung). Ia dapat mengesan secara automatik lima jenis senaman dan memantau tidur. Senang melihat Samsung masih menawarkan sesuatu hingga pasaran pelacak yang merosot, walaupun fokus (dan dunia) jelas beralih ke jam pintar.

Leave a Comment