Bezel kembali untuk Samsung Watch Galaxy 3

Bezel berputar selalu terasa seperti senjata rahsia Samsung dalam pertempuran smartwatch. Ini adalah, tanpa input, peranti input terbaik. Tidak ada seorang pun, bahkan mahkota Apple, yang dekat. Atas sebab itu, agak membingungkan apabila syarikat memilih untuk melepaskannya untuk jam tangan Aktif. Samsung berusaha meyakinkan kita semua bahawa “bezel digital” sama baiknya. Pasti, pasti tidak.

Syukurlah, Watch 3 yang baru diumumkan membawa kembali bezel. Syarikat dengan cepat memperhatikan bahawa itu adalah versi “langsing ke bawah”, yang, cukup adil. Jam pintar syarikat – seperti telefon pintarnya – cenderung cenderung besar. Dan perkakasan terlalu banyak di pergelangan tangan seseorang.

Secara keseluruhan, arloji itu 14% lebih nipis dan 15% lebih ringan daripada pendahulunya, dalam versi 41mm dan 45mm, yang menawarkan skrin yang lebih besar walaupun bingkai yang lebih kecil. Syarikat ini juga menjanjikan masa pakai bateri selama dua hari penuh – ciri yang diperlukan dengan pengenalan pelacakan tidur yang diluluskan oleh National Sleep Foundation, yang mengukur pernafasan, pergerakan dan kitaran REM untuk memberi anda gambaran yang lebih baik mengenai aktiviti malam anda.

Terdapat sejumlah fitur kesihatan lain, termasuk pelacakan oksigen darah maksimum VO2, pengesanan kejatuhan, pelatih berjalan dan penjejakan aktiviti selama 40 latihan (tujuh di antaranya dapat dikesan secara automatik). Jam tangan ini juga dilengkapi pembaca EKG dan pengesanan tekanan darah, yang kedua-duanya akan tersedia di Korea pada pelancarannya (pengguna AS perlu menunggu persetujuan FDA untuk mendapatkan tindakan tersebut).

Watch 3 mula dijual esok, masing-masing berharga $ 400 dan $ 430 untuk versi 41mm dan 45mm. Terdapat juga versi LTE yang masing-masing berharga $ 450 dan $ 480.

Leave a Comment